Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Personskydd
  • Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring

Försäkringen ger dig möjlighet att söka vård hos privatläkare och få hjälp snabbt när du råkar ut för ett olycksfall. Köp en olycksfallsförsäkring på nätet åt dig själv och även åt din make/maka.
Räkna ut priset och teckna olycksfallsförsäkring

Olyckan är framme när man minst anar det – en olycksfallsförsäkring är alltid med dig

En heltidsolycksfallsförsäkring gäller på arbetet, under studierna och på fritiden.

Idrottsutvidgningen är ett fantastiskt tillägg för den aktiva motionären

När du ansluter en idrottsutvidgning till din olycksfallsförsäkring tryggar du även träningar och tävlingar om du är medlem i en idrottsförening.

FenniaVårdaren ger råd och hänvisar dig direkt till rätt vård

Om du råkar ut för en olycka får du hjälp av FenniaVårdarens sjukskötare dagligen kl. 7–22.

Olyckan är framme när man minst anar det. Olika slags olycksfall inträffar ofta just när du minst anar det. Men du kan på förhand se till att din ekonomi är i skick och att du får vård snabbt när du behöver det. Vår olycksfallsförsäkring ersätter bara kostnader som uppstår i samband med en olycka. Om du vill ha en försäkring som täcker både sjukdomar och olyckor kan du läsa mer om vår sjukkostnadsförsäkring Skyddet för hälsa.

Så här ersätter en olycksfallsförsäkring som tecknats på nätet

Olycksfalls-försäkring
Tilläggsskydd
Olycksfallsförsäkringen ersätter vårdkostnader till följd av olycksfall högst upp till 20 000 euro per olycksfall.
Ei sisälly
Operativa ingrepp
Ei sisälly
Läkemedel
Ei sisälly
Vårddygnsavgifter på sjukhus
Ei sisälly
Olycksfallsförsäkringen ersätter kostnaderna för en behandlingsperiod som omfattar högst tio behandlingar per olycksfall när skadan har orsakats genom olycksfall, fysioterapi är nödvändig, såsom läkaren ordinerat, och den börjar omedelbart efter en operation eller gipsning.
Ei sisälly
För ett fullständigt bestående men (invaliditet) till följd av olycksfall betalas en engångsersättning på högst 50 000 euro, som du till exempel kan använda för extra kostnader som orsakats av skadan. Ersättningsbeloppet bestäms enligt hur allvarligt menet är, vilket bestäms med stöd av social- och hälsovårdsministeriets förordning om invaliditetsklassificering.
Ei sisälly
En engångsersättning på 20 000 euro betalas ut till en förmånstagare som du valt, vanligtvis till dina anhöriga. Du kan också byta förmånstagaren efter att du tecknat försäkringen.
Ei sisälly
Om du till exempel deltar i träningar eller tävlingar arrangerade av en idrottsförening eller håller på med riskfyllda idrottsgrenar, lönar det sig att teckna en idrottsutvidgning till olycksfallsförsäkringen. Utan utvidgningen gäller olycksfallsförsäkringar bara i motionsidrott som du utövar för att upprätthålla din fysiska kondition. Kolla i broschyren i vilka idrottsgrenar utvidgningen gäller. Personer under 15 år behöver ingen utvidgning, eftersom Fennias sjuk- och olycksfallsförsäkringar gäller för all idrott.
Om du tecknar en frivillig idrottsutvidgning till olycksfallsförsäkringen, kan kostnader för vård ersättas upp till 8 500 euro per försäkringsfall.
Ei sisälly

I tabellen finns kortfattade uppgifter om försäkringen. Läs också försäkringsvillkoren som beskriver försäkringens innehåll och villkoren i sin helhet.

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor för olycksfallsförsäkring finns nedan. Från länkarna öppnas broschyrernas och villkorens egna webbsidor, men i slutet av sidorna finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

När du köper på nätet

Broschyr – Fenniaskyddets olycksfallsförsäkringar för vuxna
Försäkringsvillkor – Fenniaskyddet: F400-F300

När du köper i kundtjänsten

Broschyr - Skydd för hälsa
Försäkringsvillkor - Skydd för hälsa

Varför teckna en olycksfallsförsäkring?

En olycksfallsförsäkring är en frivillig försäkring.

Med en olycksfallsförsäkring kan du gardera dig mot oförutsedda olycksfall eller skador på fritiden. Om du råkar ut för en olycka kan det hända att du måste vänta länge på att få vård

Som olycksfallsförsäkringskund hos Fennia får du tillgång till tjänsten FenniaVårdaren, som hjälper dig dagligen kl. 7–22.

Pris på olycksfallsförsäkring

Om du tecknar en olycksfallsförsäkring på nätet kan du bara påverka priset genom att lägga till eller utesluta idrottsutvidgningen. Försäkringen har ingen självrisk.

Om du tecknar en olycksfallsförsäkring via vår kundservice är försäkringen en del av försäkringspaketet Skydd för hälsa. När du tecknar en försäkring kan du via vår kundservice välja om den inte bara ska täcka kostnader för olycksfall, utan också kostnader för sjukdomar. Omfattningen som du väljer påverkar försäkringens pris. Utöver omfattningen påverkas priset även av försäkringsbeloppet, självriskbeloppet, den försäkrades ålder, den försäkrades bostadsort och idrottsutvidgningen.

FenniaVårdaren har öppet varje dag kl. 7–22

Blev du sjuk eller råkade du åt för ett olycksfall? Ingen fara – vi hjälper dig!

Tjänsten FenniaVårdare ingår alltid i våra sjuk- och olycksfallsförsäkringar. 

FenniaVårdaren ger råd, bokar tid till läkare och gör en skadeanmälan åt dig. Du betalar bara en eventuell självrisk för vården.

Läs mer om FenniaVårdaren

Råkade du ut för en skada?

Sjukdomar eller olycksfall i FinlandInsjuknande eller olycksfall utomlandsOlycksfall eller insjuknande som ersätts från arbetsgivarens eller företagarens försäkringJag skadade mig i en trafikolyckaDödsfall
Se övriga skador

Försäkringar för privatkunder

Fordon och trafik

Lisää aiheesta

Reseförsäkring

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor