Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Dataskydd och användarvillkor
 • Kakor

Användning av kakor

Vi samlar in, hanterar och analyserar uppgifter om användning av, datatrafik och händelser på Fennias webbplatsmed hjälp av kakor och annan motsvarande teknik.

Ändra eller ta tillbaka ditt godkännande av hur kakor används.

Vad är kakor?

Kakor (cookies) är små textfiler, som webbläsaren sparar på användarens apparat. Det finns två typer av kakor, sessionskakor (session-id) och beständiga kakor.

 • När sessionskakor används skickar servern kakan till användarens dator under sessionen. När användaren stänger av webbläsaren försvinner kakan från datorn. Sessionskakor innehåller inga personliga uppgifter och de lagras inte på din dator.

 • Beständiga kakor finns kvar en bestämd tid. De blir kvar på din dator efter sessionen tills att tidsfristen är slut eller tills du tar bort dem.

Hur utnyttjar vi kakor?

På vår webbplats använder vi både sessionskakor och beständiga kakor.

Vi använder kakor i första hand för att samla information om besökare på vår webbplats och deras beteende för att kunna utveckla våra nättjänster i fråga om kvalitet och funktionalitet och därmed ge dem som använder våra nättjänster en god kundupplevelse.

Uppgifterna som samlats in med hjälp av kakor kan dessutom användas vid inriktning av kommunikation och marknadsföring och vid effektmätning av reklam.

Bland annat följande uppgifter samlas in om besökare på Fennias webbsidor med hjälp av kakor:

 • användarens IP-adress

 • typ av webbläsare (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari osv.), version och språk

 • operativsystem (Windows osv.)

 • vilka sidor personen besökt och när

 • från vilken webbadress besökaren kommit till webbsidan

 • från vilken server besökaren kommit till webbsidan.

På det sätt som definieras i lagstiftningen som gäller integritetsskydd och enligt personuppgifternas användningsändamål och sättet att behandla personuppgifter hos Fennia kan vi kombinera uppgifter som vi har samlat med hjälp av kakorna och annan motsvarande teknik med uppgifter som du eventuellt har gett oss i något annat sammanhang. Vi lagrar och kombinerar dock inte identifierbara uppgifter eller uppgifter om hur du rört dig på vår webbplats med dina kunduppgifter.

Vid hanteringen av uppgifter om besökare på webbsidorna kan vi som hjälp använda pålitliga underleverantörer, som har förbundit sig att följa lagstiftningen om datasekretess.

Tredje parters kakor

På våra webbsidor används tredje parters kakor, såsom leverantörer av mätnings- och uppföljningstjänster. Vi använder bl.a. analysverktyget Google Analytics från Google Inc. Det använder kakor som lagras på datorn och genom vilka man kan analysera hur webbsidorna används. Google Analytics kakor samlar anonyma uppgifter om trafiken på webbsidorna.

På vår webbplats använder vi också beständiga kommersiella kakor med vilka vi kan inrikta Fennias och utvalda tredje parters marknadsföring på externa webbplatser till exempel enligt vad du har sökt eller vilka sidor du har besökt på vår webbplats. Kakorna levereras av en betrodd tredje part.

På vår webbplats används också sociala nätverk som Facebook. Om du har tillåtit användning av kakor i sociala nätverk, kan tjänsteleverantörerna spara sina egna kakor på din apparat enligt sina villkor för integritetsskydd.

Webbtjänsten Mitt Fennia fungerar korrekt om du godkänner kakor från tredje parter.

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor