Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fennias samhällsansvar
  • Fennia för företagare och ägarkunder

Fennia för företagare och ägarkunder

En pålitlig partner för våra kunder

Försäkringar är en viktig del av samhällets funktion. Vi vill stötta företag i alla storlekar, både i med- och motvind. Att företag och entreprenörer lyckas både i hemlandet och utomlands är viktigt för samhället, och våra kunders framgång och ekonomiska trygghet är viktiga frågor för oss. Vi är en pålitlig partner för både våra privat- och företagskunder när det gäller att förebygga och återhämta sig från skador samt finansiell beredskap. Vi ersätter skador i enlighet med våra villkor och vi förbättrar även transparensen och smidigheten i vår skadereglering.

Vi undersöker också möjligheterna att utveckla våra produkter och tjänster så att vi kan ta större hänsyn till hållbarhetsfrågor, och vi prissätter försäkringar på ett riskbaserat, transparent och rättvist sätt. Vi kommer att fortsätta fokusera på transparens i tjänsterna och säkerställa likabehandling.

Vi vill erbjuda bästa möjliga tjänster till våra företagarkunder och vi utvecklar ständigt vårt samarbete med företagsorganisationer. Utöver att trygga företagsverksamhet uppmuntrar vi företagare att aktivt bilda nätverk.

Samarbete för att främja företagande och jämställdhet

Jämställdhet och likvärdighet är viktigt för oss. För att främja dessa samarbetar vi med olika organisationer, vars arbete gör vårt samhälle till en bättre plats.

Vi stöder sedan flera år tillbaka företagande i Finland genom samarbete med Företagarna i Finland och dess föregångare. Vi samarbetar också med andra företagsorganisationer inom en rad olika branscher. Därtill samarbetar vi med Ung Företagsamhet rf, eftersom vi vill vara en del av unga företagares resa redan från början. Som en del av samarbetet delar vi ut priset för den bästa tjänsten som är utvecklad av unga i företagartävlingen Våga vara företagsam.

Det riksomfattande företagarpriset

Vi delar årligen ut det riksomfattande företagarpriset i samarbete med Företagarna i Finland, Förbundet för Finländskt Arbete och stiftelsen Yksityisyrittäjäin Säätiö. Priset går tillbaka så långt som till 1968, då vi startade det i samarbete med organisationen som var Företagarna i Finlands föregångare. Genom priset vill vi ge vårt stöd till ökat kreativt företagande och uppmuntra exemplarisk företagsverksamhet och förnyelseförmåga. Priset kan även tilldelas en privatperson, som med sitt långsiktiga arbete avsevärt främjat företagande och företagsverksamhet i Finland. Det riksomfattande företagarpriset delas traditionellt ut på de riksomfattande företagardagarna, vars främsta samarbetspartner är Fennia.

HelsingforsMission

Vi har stöttat HelsingforsMission sedan 2004. HelsingforsMission är en politiskt och religiöst obunden organisation inom socialsektorn som grundades 1883. Organisationen manar finländare att kämpa mot ensamhet. Verksamheten drivs av professionella och volontärer som arbetar med barnfamiljer, ungdomar, seniorer och olika specialgrupper. Kärnan i verksamheten är att lindra ensamhet. Ensamhet försämrar hälsan och leder till andra problem, som utslagning. Därför är ensamhet utöver det mänskliga lidandet också en betydande utmaning för samhället.

HelsingforsMission

Finlands Paralympiska Kommitté

Finlands Paralympiska Kommittés uppgift är att utveckla och koordinera finsk paraidrott från hobbyverksamhet med låg tröskel ända fram till internationell toppidrott.

Vi har samarbetat med Paralympiska kommittén sedan 2019 kring idrottarnas försäkringar och vi är med och stöder paraidrottens framtida stjärnors resa. Vårt samarbete främjar jämlikhet och jämställdhet. För oss är det viktigt att heja på de unga idrottarna på deras resa mot egna topprestationer – varthän resan leder. De unga har framtiden framför sig, och vi anser att det inte finns bara en möjlig framtid utan många framtida möjligheter.

Kuva: Suomen Paralympiakomitea/Riku Valleala

Juldonation från Fennias personal

Fennia reserverar varje år en summa som ges som personalens julgåva till välgörande ändamål. Fenniamedarbetarna väljer mottagaren av juldonationen genom omröstning. Rädda Barnen valdes till mottagare av julgåvan 2023. Rädda Barnens julinsamling Ge en framtid i julklapp samlar in pengar till barn i Finland. Tidigare år har Fennia gett julgåvan bland annat till Mieli rf, Cancerstiftelsen och Hope ry.

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor