Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Så här väljer du sjukkostnadsförsäkring
En man snurrar en basketboll på ett finger.

Så här väljer du sjukkostnadsförsäkring – läs tipsen!

10.5.2023

Skyddet för hälsa är en sjukkostnadsförsäkring enligt dina mått. Du kan bygga upp Fennias sjukkostnadsförsäkring, det vill säga Skyddet för hälsa, hur du vill och ändra vid behov.

Visste du att Skyddet för hälsa är vår sjukförsäkring, som du kan plocka ihop av försäkringar som passar just din livssituation? Fennias försäkringar som ingår i grundskyddet omfattar läkarbesök och tillhörande undersökningar vid plötslig sjukdom eller olycksfall. Om du vill får du ett tilläggsskydd – till exempel i form av en operations- eller terapiförsäkring. Dessutom kan du vid behov utvidga ditt försäkringsskydd med en idrottsutvidgning.

Vad är bra att veta om sjukförsäkringen och hur lönar det sig att sammanställa den? Börja med att läsa våra tips nedan!

 1. Läs mer om Fennias Skydd för hälsa
  Fundera kring vilken försäkringshelhet som skulle passa dig bäst – det finns nämligen mycket att välja mellan. Läs mer om de försäkringar som ingår i Skyddet för hälsa och fundera på vilka som passar dig bäst.

 2. Gör slag i saken!
  Fennias sjukförsäkringar har ingen åldersgräns, men det lönar sig inte att vänta onödigt länge med att skaffa en försäkring. Med åldern kan hälsotillståndet nämligen förändras, vilket kan påverka försäkringens omfattning: sjukkostnadsförsäkringen ersätter inte redan konstaterade sjukdomar.

 3. Överväg ett tilläggsskydd
  En idrottsutvidgning kan vara bra för dig som sysslar med en viss gren som ridning eller bergsklättring, eller målmedvetet idrottar i en idrottsförening.

 4. Köp på webben!
  Du kan enkelt köpa en sjukkostnadsförsäkring på webben, även för din make/maka och ditt barn. På webben kan du välja mellan ett praktiskt baspaket och tilläggsdelar. Du kan också ändra helheten efter köpet genom att kontakta vår kundtjänst.

Psst! Sjuk- och olycksfallsförsäkringar innehåller alltid tjänsten FenniaVårdaren, som ger dig råd i hälsofrågor, bokar en tid för vård och gör en skadeanmälan åt dig. FenniaVårdaren står till tjänst dagligen kl. 7–22. När du använder tjänsten FenniaVårdaren betalar du bara ett eventuellt självriskbelopp för vården.

Lue lisää

SjukförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor