Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

En kvinna i en grönsaksträdgård.

Tips för välbefinnande under våren – så här förebygger du vårtrötthet

27.3.2024

Underbart, våren är här! För många av oss är våren som en nystart, för vissa till och med mer än årsskiftet. Och varför inte – naturen håller på att vakna ur sin vintersömn, dagarna blir längre och vårdofterna lockar ut oss i friska luften.

Å andra sidan kan vårsolens starka ljus kännas hårt efter en mörk vinter. Många besväras av vårtrötthet när man plötsligt ska vara pigg och redo att njuta fullt ut av den annalkande sommaren.

Det finns dock små saker som du kan göra för att förbättra välbefinnandet i både kropp och själ. Ta del av fyra enkla hälsotips som hjälper dig att varsamt möta våren.

1. Vistas mer utomhus

Våren är den perfekta tiden att återgå till utomhusaktiviteter. När ljuset blir starkare och marken tinar upp bjuder naturen in oss till expeditioner, där vi inte längre riskerar att halka. Ta med familjen på en rask skogsvandring eller börja cykla till jobbet igen. Utomhusvistelse är inte bara uppfriskande, utan också ett utmärkt sätt att hålla sig i form och gör det lättare att somna på kvällen.

2. Se till att du får en god natts sömn

När dagsljuset ökar kan sömnrytmen lätt störas. När dagarna blir längre är det viktigt att se till att du får tillräckligt med vila. Använd därför mörkläggningsgardiner för att hålla sovrummet mörkt och ta hand om din sömnrytm. Regelbundna läggningstider och uppvakningstider hjälper kroppen att anpassa sig till det ökade ljuset och förbättrar sömnkvaliteten.

3. Börja med en ny hobby

Våren är en tid för nystart, så varför inte också en ny hobby? Kolla in kursutbudet på ditt lokala arbetarinstitut eller sök på YouTube efter matlagningsvideor. Eller kan det vara rätt tillfälle att börja med den där keramikhobbyn som du alltid drömt om? Eller är det kanske en ledd löpargrupp som kallar? Att börja med en ny hobby är ett bra sätt att träffa nya människor och hålla igång både den mentala och fysiska konditionen.

4. Börja med trädgårdsarbete

Trädgårdsarbete är ett utmärkt sätt att njuta av våren. Det kommer inte bara att försköna din omgivning, utan också förbättra din fysiska kondition, minska stress och främja ditt mentala välbefinnande. Som nybörjare kan du börja med ett litet projekt som en örtagård eller blomsterrabatt – du kommer snart att upptäcka hur givande det är att arbeta med jord.

5. Bonustips: Teckna en sjukkostnadsförsäkring

Våren symboliserar början på något nytt och är den perfekta tiden att fokusera inte bara på naturens uppvaknande, utan också på ditt eget välbefinnande och din hälsa. Skulle det alltså med våren runt hörnet vara ett bra tillfälle att se över omfattningen av ditt försäkringsskydd och uppdatera det vid behov? Det är nämligen aldrig för sent att teckna en sjukkostnadsförsäkring. En sjukkostnadsförsäkring ger dig sinnesro när du vet att du är skyddad för oväntade händelser som kan inträffa i livet. Den är en investering i ditt och din familjs välbefinnande.

Psst! FenniaVårdaren är en tjänst som ingår i vår sjukkostnadsförsäkring, där en utbildad sjukskötare finns tillgänglig via telefon eller chatt varje dag kl. 7–22. FenniaVårdaren hjälper dig i Finland i alla frågor kring sjukdomar och olycksfall, så att du i lugn och ro kan koncentrera dig på att njuta av dina våräventyr.


Lue lisää

SjukförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor