Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Hyvinvointivinkit kevääseen – näin ehkäiset kevätväsymystä
Nainen kasvimaalla.

Hyvinvointivinkit kevääseen – näin ehkäiset kevätväsymystä

27.3.2024

Ihanaa, kevät! Kevät on monelle meistä kuin uusi alku, joillekin jopa enemmän kuin vuodenvaihde. Ja miksikäs ei, heräähän luonto talviunestaan, päivät pitenevät ja ulkoilma kutsuu nauttimaan tuoksuvasta ilmasta.

Kevätauringon kirkkaus voi toisinaan tuntua kovalta pimeän talven jälkeen. Monia vaivaakin kevätväsymys, kun yhtäkkiä pitäisi olla energinen ja valmis nauttimaan lähestyvästä kesästä täysin rinnoin.

Voit kuitenkin pienillä teoilla parantaa sekä mielesi että kehosi hyvinvointia. Nappaa talteen neljä helppoa hyvinvointivinkkiä, jotka siivittävät sinut lempeästi kevääseen.

1. Ulkoile enemmän

Kevät on täydellistä aikaa päästä takaisin ulkoilun pariin. Valon lisääntyessä ja maan sulaessa luonto kutsuu meitä tutkimusmatkoille, joilla ei tarvitse enää liukastella. Ota perheesi mukaan reippaalle lenkille metsään tai aloita työmatkapyöräily uudelleen. Ulkoilu ei ainoastaan virkistä mieltä, vaan on myös erinomainen tapa pitää yllä fyysistä kuntoa ja helpottaa unentuloa illalla.

2. Varmista hyvät yöunet

Valon lisääntyessä unirytmi saattaa herkästi häiriintyä. Päivien pidentyessä on tärkeää varmistaa, että saat riittävästi lepoa. Käytä siis pimennysverhoja pitämään makuuhuoneesi pimeänä, ja huolehdi unirytmistäsi. Säännöllinen nukkumaanmenoaika ja herätys auttavat kehoasi sopeutumaan valon lisääntymiseen ja parantaa unen laatua.

3. Aloita uusi harrastus

Kevät on uusien alkujen aikaa, miksei siis myös uuden harrastuksen? Tutki paikallisen työväenopiston kurssitarjontaa tai etsi YouTubesta kokkailuvideoita. Vai voisiko tämä olla oikea hetki aloittaa se keramiikkaharrastus, josta olet aina haaveillut? Tai ehkä ohjattu lenkkeilyryhmä kutsuu? Uuden harrastuksen aloittaminen on loistava tapa tavata uusia ihmisiä ja pitää yllä sekä henkistä että fyysistä kuntoa.

4. Aloita puutarhanhoito

Puutarhanhoito on mainio tapa nauttia keväästä. Se ei ainoastaan kaunista ympäristöäsi, vaan myös parantaa fyysistä kuntoa, vähentää stressiä ja edistää henkistä hyvinvointia. Aloittelijan kannattaa aloittaa pienellä projektilla, kuten yrttitarhalla tai kukkapenkillä – huomaat pian, kuinka palkitsevaa maan kanssa työskentely voi olla.

5. Bonusvinkki: Hanki sairauskuluvakuutus

Kevät symboloi uuden alkua ja on täydellinen aika keskittyä paitsi luonnon heräämiseen, myös omaan hyvinvointiin ja terveyteen. Olisiko siis kevään korvalla hyvä hetki tarkistaa vakuutusturvasi laajuus ja päivittää sitä tarpeen mukaan? Koskaan ei nimittäin ole liian myöhäistä hankkia sairauskuluvakuutus. Sairauskuluvakuutus tarjoaa mielenrauhaa kun tiedät, että olet suojattu yllättävien elämäntilanteiden varalta. Se on investointi omaan ja perheesi hyvinvointiin.

Psst! FenniaHoitaja on sairauskuluvakuutukseemme sisältyvä palvelu, jossa koulutettu sairaanhoitaja on puhelinsoiton tai chatkeskustelun päässä joka päivä klo 7–22. FenniaHoitaja on apunasi Suomessa kaikissa sairauksiin ja tapaturmiin liittyvissä kysymyksissä – voit siis rauhassa keskittyä nauttimaan kevätseikkailuistasi.

Lue lisää

SairausvakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet