Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Försäkra dig själv och dina närstående

Försäkra dig själv och dina närstående: försäkringar som stöd för ditt välbefinnande

4.2.2022

Vi vill leva ett individuellt liv, uppleva nya saker, övervinna utmaningar och förverkliga våra drömmar. När livet bjuder på överraskningar hjälper en personförsäkring – men hur? Läs mer om hur försäkringar hjälper oss att koncentrera oss på framtidens möjligheter.

Våra liv är unika. Olika vändpunkter i livet leder oss till nya situationer, till våra närstående och till och med till olika länder. Vi hinner se och uppleva allt möjligt, eftersom det händer många oväntade saker i livet. Utöver ljuspunkterna är även sjukdomar, olyckor och dödsfall en naturlig del av livet. Som tur kan man delvis bereda sig på dem på förhand: med en försäkring.

Beroende på försäkring kan den ersätta hälsovårdskostnader och läkemedelskostnader eller till exempel bidra med ekonomiskt stöd till en närstående efter ett dödsfall. Om du har en personförsäkring från Fennia ger vi dig råd om du blir sjuk eller skadar dig, och vi kan boka en tid till en läkare och göra en skadeanmälan åt dig. Personförsäkringar är sjukkostnads-, olycksfalls-, resenär- och livförsäkringarna samt skyddet mot bestående arbetsoförmåga och skyddet vid allvarlig sjukdom.

Vissa läroanstalter och arbetsplatser har försäkringar som stöd för hela organisationen, men vet du om till exempel försäkringen för din arbetsplats ersätter en skada som inträffat i samband med en fritidsaktivitet? Eller vad som händer med ditt försäkringsskydd om du byter jobb? Det kan även bli aktuellt att teckna en egen försäkring om du planerar tillökning i familjen.

När bör jag teckna en personförsäkring?

Det bästa tillfället att teckna en personförsäkring är när du ännu inte har några symtom eller sjukdomar. Du kan till exempel teckna en olycksfalls- eller resenärförsäkring när som helst utan att först behöva lämna in en hälsodeklaration, men du ska göra det innan resan börjar eller en ersättningsbar olycka faktiskt har inträffat.

När du ansöker om en livförsäkring eller sjukkostnadsförsäkring utreds din sjukdomshistoria med en hälsodeklaration, eftersom hälsotillståndet kan påverka villkoren för försäkringen. Ibland kan en försäkring inte alls beviljas. Det lönar sig dock alltid att ansöka om en försäkring, eftersom varje situation bedöms individuellt och en tidigare sjukdom eller ett olycksfall inte nödvändigtvis är ett hinder för en försäkring.

Vad ersätter sjukkostnadsförsäkringen och resenärförsäkringen?

Klicka på någon av rutorna och läs vad försäkringen ersätter om du blir sjuk. Om du vill veta mer om olycksfalls- och livförsäkringar ska du fortsätta läsa nedan.

Vad ersätter olycksfallsförsäkringen och resenärförsäkringen?

Vad ersätter försäkringen om du har skadat dig? Klicka på någon av rutorna och läs mer om olycksfallsförsäkringen. Om du vill kan du fortsätta läsa mer om livförsäkringen.

Vad ersätter livförsäkringen, försäkringen för arbetsoförmåga och skyddet vid allvarlig sjukdom?

Visste du att du kan lägga till ett skydd mot arbetsoförmåga och ett skydd vid allvarlig sjukdom i din livförsäkring? Klicka på rutorna nedan om du vill läsa mer om livförsäkringar och tilläggsskydd.

Lue lisää

LivförsäkringReseförsäkringOlycksfallsförsäkringSjukförsäkringArtikelFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor