Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Försäkra dig själv och dina närstående

Försäkra dig själv och dina närstående: så här fungerar personförsäkringar

4.2.2022

Vilken är skillnaden mellan personförsäkring och livförsäkring? Till vilken nytta är försäkringarna? Läs hur personförsäkringar främjar vårt välbefinnande och hjälper oss att fokusera på alla framtida möjligheter.

Var och en av oss har en unik livsväg. Under resans gång möter vi möjligheter som tar oss till våra drömmar, till våra närmaste och rentav till andra sidan världen. Ibland stöter vi dock på oväntade hinder och motgångar, såsom sjukdomar och olycksfall. Det är enklare att fokusera på alla framtida möjligheter om vi i förväg förbereder oss inför hinder.

När bör jag teckna en personförsäkring?

Sjukkostnadsförsäkring, olycksfallsförsäkring, resenärförsäkring, skydd mot bestående arbetsoförmåga, skydd vid allvarlig sjukdom och livförsäkring är exempel på personförsäkringar.

Det bästa tillfället att teckna en personförsäkring är när du ännu inte har några symtom eller sjukdomar. En olycksfalls- och resenärförsäkring kan du däremot anteckna när som helst utan någon hälsodeklaration. När du tecknar till exempel en livförsäkring eller sjukkostnadsförsäkring, utreds din sjukdomshistoria med en hälsodeklaration. Hälsotillståndet kan påverka villkoren i försäkringen som beviljas och ibland kan inte försäkringen beviljas alls.

Det lönar sig dock alltid att teckna en personförsäkring, eftersom varje situation bedöms individuellt och en tidigare sjukdom eller ett olycksfall är inte nödvändigtvis ett hinder för försäkring.

Vilken nytta har jag av en försäkring om jag blir sjuk?

Vilken nytta har jag av en försäkring om jag skadar mig?

Vilken nytta har jag av en försäkring om jag blir allvarligt sjuk, förlorar min arbetsförmåga varaktigt eller avlider?

LivförsäkringReseförsäkringOlycksfallsförsäkringSjukförsäkringArtikelFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderFenniakoncernenLediga jobbBriefly in English
© Fennia-konserni
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänsten