Hyppää sisältöön
  Privathushåll
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Privatkunder Företagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Håll ditt försäkringsskydd uppdaterat

Håll ditt försäkringsskydd uppdaterat

16.12.2020

När kollade du senast dina försäkringar? Vet du vilka försäkringar du och din familj behöver? Försäkringarna är en del av framtidsplaneringen, och det är bra att emellanåt se över sitt försäkringsskydd. Här kommer några tips som hjälper dig att hålla försäkringarna uppdaterade!

Det är bra att regelbundet gå igenom sina försäkringar. På så sätt ser du till att det inte finns överraskande luckor i försäkringsskyddet och garantera att de inte heller överlappar varandra. Mia Mäkilaakso, som är serviceförsäljare på Fennia, uppmanar alla att se över försäkringsskyddet minst en gång om året.

– Via

Mitt Fennia
hittar du ditt försäkringsbrev och kan lätt få en översikt över ditt försäkringsskydd, säger Mäkilaakso.

Hon påminner om att förändringar i livet ofta också får oss att fundera på vårt försäkringsskydd. Förändringar kan också föra med sig nya försäkringsbehov.

– Till exempel när man gifter sig, väntar familjetillökning eller skaffar sällskapsdjur, köper eget hem, bil eller båt, eller när barnen växer och flyttar hemifrån, är det läge att se över hemmets och familjemedlemmarnas försäkringar, säger Mäkilaakso.

Försäkringarna flexar enligt livssituationen

Mäkilaakso säger att hemförsäkringen, bilförsäkringen och personförsäkringarna utgör grunden för försäkringsskyddet. Utgående från dem börjar vi sedan fundera på en hurdan helhet just du och din familj behöver.

I

uppmanar Mäkilaakso oss att emellanåt se efter att försäkringsbeloppet säkert är korrekt. Samtidigt är det bra att titta på hemförsäkringens omfattning.

– Framför allt om man skaffat eller ärvt värdefull egendom eller renoverat är det bra att uppdatera hemförsäkringen. En omfattande hemförsäkring till fullt värde är förvisso det bästa alternativet, eftersom man då inte behöver bekymra sig för försäkringsbeloppet. Också i samband med flyttning ska man alltid uppdatera hemförsäkringen.

När det gäller

ger Mäkilaakso rådet att se till att varje familjemedlem åtminstone har en olycksfallsförsäkring.

– Sedan kan man börja kartlägga familjens situation närmare. Åtminstone för familjeförsörjare är det bra att överväga en livförsäkring så att de närmastes försörjning är tryggad om det värsta händer. Sjukkostnadsförsäkringarna garanterar till exempel att man snabbt får vård om något händer.

Också när man börjar med något nytt motionsintresse är det bra att se över personförsäkringarna och detsamma gäller när familjen ska få barn.

När man ska ut och resa är det bra att se till att resenärförsäkringen säkert är i kraft.

– Ibland kan man få en reseförsäkring via medlemskap i ett förbund eller organisation eller med kreditkortet. Då lönar det sig att se till att försäkringen säkert är tillräckligt omfattande. Till exempel i resgodsförsäkringen kan ersättningsbeloppet vara relativt lågt, tipsar Mäkilaakso.

Också

måste man komma ihåg att hålla uppdaterad och åtminstone kontrollera att kaskoförsäkringen är lagom omfattande. Det finns olika tilläggsskydd till bilen som man kan överväga enligt sin livssituation. Klarar du dig utan om din bil går sönder? Om antalet körda kilometrar har ökat, lönar det sig kanske att skaffa en .

Tre tips för att hålla försäkringsskyddet uppdaterat

 1. Se över försäkringsskyddet en gång om året. Har du de försäkringar du behöver eller har det under året hänt något som kanske medför förändringar i försäkringsbehovet?

 2. Också vid stora livsförändringar finns det skäl att kolla att försäkringarna är i skick. Ska du köpa bostad eller flytta ihop med din partner? Ska ni få barn eller skaffa sällskapsdjur? Ska du göra stora anskaffningar som till exempel båt eller bil? I sådana situationer är det ofta befogat att uppdatera försäkringarna.

 3. eller så ser vi över ditt försäkringsskydd!

Tipsen gavs av Fennias serviceförsäljare Mia Mäkilaakso.

Hemförsäkring Bilförsäkring Sjukförsäkring Olycksfallsförsäkring Artikel Hem

Dela

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Företagskunder Aktuellt Medietjänster Fenniakoncernen Lediga jobb Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsingfors
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd