Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Milloin viimeksi tarkistit vakuutuksesi?

Näin pidät vakuutusturvasi ajan tasalla

16.12.2020

Milloin viimeksi tarkistit vakuutuksesi? Tiedätkö, millaisia vakuutuksia sinä ja perheesi tarvitsette? Vakuutukset ovat osa tulevaisuuden suunnittelua, ja oma vakuutusturva kannattaakin tarkistaa aika ajoin. Nappaa vinkit vakuutusten pitämiseen ajan tasalla!

Vakuutukset on hyvä käydä säännöllisesti läpi. Näin pidät huolen, ettei vakuutusturvaan jää yllättäviä aukkoja, ja toisaalta varmistat, ettei vakuutuksissa ole päällekkäisyyksiä. Fennian palvelumyyjä Mia Mäkilaakso kehottaa tarkistamaan vakuutusturvan ainakin kerran vuodessa.

Oma Fenniasta löytyvän vakuutuskirjan avulla pääsee hyvin kartalle omista vakuutuksista. Mäkilaakso neuvoo.

Hän muistuttaa, että usein myös elämän muutostilanteet herättelevät pohtimaan omaa vakuutusturvaa. Ne saattavat myös tuoda mukanaan uusia vakuutustarpeita.

– Esimerkiksi silloin, kun mennään naimisiin, odotetaan perheenlisäystä tai hankitaan lemmikki, ostetaan oma koti, auto tai vene, taikka aikuistuneet lapset muuttavat pois kotoa, on hyvä paikka tarkistaa kodin ja perheenjäsenten vakuutukset, Mäkilaakso sanoo.

Vakuutukset elävät elämäntilanteiden mukana

Mäkilaakson mukaan kotivakuutus, autovakuutus ja henkilövakuutukset muodostavat perustan vakuutusturvalle. Niiden pohjalta lähdetään miettimään, millaisen kokonaisuuden juuri sinä ja perheesi tarvitsette.

Kotivakuutuksesta Mäkilaakso kehottaa tarkistamaan aika ajoin, että sen vakuutusmäärä on varmasti ajan tasalla. Myös kotivakuutuksen laajuus on samalla hyvä tarkistaa.

– Etenkin, jos kotiin on hankittu tai peritty arvokasta omaisuutta tai tehty remonttia, kannattaa kotivakuutukseen tehdä päivityksiä. Toki laaja, täysarvoperusteinen kotivakuutus on kaikista paras vaihtoehto, sillä silloin irtaimiston vakuutusmäärästä ei tarvitse huolehtia. Myös muuton yhteydessä on aina tarkistettava kotivakuutus ajan tasalle.

Henkilövakuutusten osalta Mäkilaakso taas neuvoo pitämään huolta ainakin siitä, että jokaisella perheenjäsenellä olisi vähintään tapaturmavakuutus.

– Sen jälkeen voi lähteä kartoittamaan perheen tilannetta laajemmin. Ainakin perheen huoltajille kannattaa harkita henkivakuutuksen ottamista, jotta läheisten toimeentulo turvataan pahimman sattuessa. Sairauskuluvakuutukset taas takaavat esimerkiksi nopean hoidon, jos jotakin sattuu.

Myös uutta liikuntaharrastusta aloittaessa voi olla hyvä tilanne pohtia henkilövakuutuksia, samoin silloin, kun perheeseen on syntymässä lapsi.

Aina matkalle lähtiessä olisi myös hyvä tarkistaa, että matkustajavakuutus on varmasti voimassa.

– Joskus liiton tai järjestön jäsenyyden tai luottokortin mukana voi tulla matkavakuutus. Sen osalta kannattaa tarkistaa, että onhan vakuutus varmasti laajuudeltaan riittävä. Esimerkiksi matkatavaravakuutus saattaa näissä olla korvausmäärältä melko pieni, Mäkilaakso vinkkaa.

Myös autovakuutus täytyy muistaa pitää ajan tasalla ja varmistaa ainakin, että kaskovakuutus on oikean laajuinen. Erilaisia auton lisäturvia on hyvä miettiä oman elämäntilanteen mukaan. Pärjäätkö ilman vuokra-autovakuutusta, jos oma auto hajoaa? Jos ajokilometrit ovat lisääntyneet, kannattaa ehkä harkita lasivakuutusta.

Kolme vinkkiä vakuutusturvan pitämiseen ajan tasalla

 1. Käy vakuutusturva kerran vuodessa läpi. Onko kaikkia tarpeellinen kunnossa, vai onko vuoden aikana tapahtunut jotain, mikä saattaisi aiheuttaa muutoksia vakuutustarpeeseen?

 2. Myös elämän muutostilanteissa vakuutusten ajantasaisuus on syytä tarkistaa. Oletko ostamassa asuntoa tai muuttamassa yhteen kumppanin kanssa? Onko teille tulossa lapsia tai lemmikkieläimiä? Onko tiedossa isoja hankintoja, kuten vaikkapa vene tai auto? Tällaisissa tilanteissa vakuutusten päivitys on usein paikallaan.

 3. Soita meille, tai varaa aika verkkotapaamiseen, niin käydään yhdessä läpi elämäntilanteesi ja siihen sopiva vakuutusturva.

Vinkit antoi Fennian palvelumyyjä Mia Mäkilaakso.

Lue lisää

KotivakuutusAutovakuutusSairausvakuutusTapaturmavakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet