Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Kotivakuutus tilanteen tasalle

Kotivakuutus tilanteen tasalle

30.1.2020

Vakuutustarpeet muuttuvat elämän varrella, ja kotivakuutus on syytä pitää muutoksissa mukana. Listasimme kolme esimerkkitilannetta, joissa kotivakuutus on hyvä päivittää tilanteen tasalle.

1. Muuton myötä uuteen kotiin

Kotivakuutus kannattaa tarkistaa ja päivittää aina muuton yhteydessä. Uusi koti on useimmiten erilainen ja erikokoinen kuin vanha ja vaatii siten myös erilaisen vakuutuksen. Esimerkiksi omakotitaloon muuttaessasi tarvitset laajemman kotivakuutuksen kuin kerros- tai rivitalossa asuessa.

2. Kotiin on kertynyt taidetta tai arvokasta irtaimistoa

Oletko hankkinut kotiisi arvotaidetta tai esimerkiksi perinyt arvokkaita koruja? Huomaathan, että arvoesineet tai kokoelmat 10 000 euron ylittävältä osalta eivät kuulu automaattisesti kotivakuutuksen piiriin. Arvoesineitä ovat muun muassa korut ja jalometallit, taide-esineet, antiikkiesineet, aidot itämaiset matot ja taidetekstiilit. Kokoelmalla puolestaan tarkoitetaan sarjaa esineitä, joiden yhteisarvo on enemmän kuin yksikköarvot yhteensä. Arvoesineet ja kokoelmat voidaan turvata vakuuttamalla ne erillisellä maksulla.

3. Kotivakuutuksesta uupuvat vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus

Puuttuuko kotivakuutuksestasi vastuu- tai oikeusturvavakuutus? Yksityishenkilön vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Se auttaa vahingonkorvauksissa, jos esimerkiksi törmäät polkupyörällä jalankulkijaan. Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa puolestaan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja. Oikeusturvavakuutukseen voi liittää myös henkilöllisyysvarkausvakuutuksen. Siihen kuuluu palvelu, joka auttaa mahdollisen henkilöllisyysvarkauden selvittämisessä. Vakuutus korvaa myös henkilöllisyysvarkauteen liittyviä juristikuluja.

Voit päivittää vakuutuksen lähettämällä viestin Oma Fennian kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Lue lisää Fennian kotivakuutuksista.

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet