Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Olisiko aika laittaa vanha kodinkone vaihtoon?
Mies täyttää pyykinpesukonetta.

Olisiko aika laittaa vanha kodinkone vaihtoon?

23.8.2023

Elämme ajassa, jossa kodinkoneiden toimintavarmuus, turvallisuus ja tehokkuus ovat olennaisia arjen sujuvuuden kannalta. Kodinkoneiden uusiminen voikin olla investointi niin kotisi turvallisuuteen ja mukavuuteen, kuin ympäristöönkin.

Onko sinulla käytössä vuosikymmeniä vanha mikroaaltouuni tai pyykinpesukone siitä yksinkertaisesta syystä, että laite toimii edelleen? Voi olla viisasta harkita vanhan kodinkoneen vaihtoa uuteen, sillä teknologia kehittyy jatkuvasti ja uusissa kodinkoneissa voi olla ominaisuuksia, joita vanhassa ei ole. Esimerkiksi uuni voi tarjota ruoanlaittoa nopeuttavia lisätoimintoja tai pyykinpesukone erityisohjelmia tietyn tyyppisille tekstiileille. Uusi astianpesukone saattaa puhdistaa astiat pienemmällä energiankulutuksella.

Lue alta kolme hyvää syytä harkita vanhan kodinkoneen vaihtoa uuteen, modernimpaan versioon.

1. Uudempi laite voi säästää sähköä

Tiedätkö kuinka paljon vanha kodinkoneesi kuluttaa sähköä? Uudemmat laitteet ovat usein energiatehokkaampia kuin vanhat, joten uuden kodinkoneen hankkiminen voi olla pitkällä aikavälillä taloudellisesti järkevä ratkaisu.

2. Uusi kodinkone on todennäköisesti turvallisempi

Iän myötä kodinkoneiden turvallisuus voi heikentyä. Esimerkiksi sähköjohtojen kulumisesta tai putkiston hapertumisesta voi seurata ikäviä vahinkoja. Tämän todennäköisyys on pienempi uusissa kodinkoneissa, jotka on suunniteltu nykyaikaisten standardien mukaan.

3. Voit kierrättää vanhan laitteen samalla

Vanhan kodinkoneen vaihtaminen uuteen on hyvä hetki kierrättää vanha laite asianmukaisesti. Helpota elämääsi ja hyödynnä kodinkoneliikkeen tarjoamaa asennuspalvelua – asentajat vievät vanhan laitteen samalla kierrätykseen.

Lain mukaan pienet, alle 25 cm ulkomitoiltaan olevat laitteet voi palauttaa elektroniikkaa myyviin liikkeisiin ilman velvoitetta ostaa tilalle uusi laite.

Myös älyteknologia on muuttamassa tapaa, jolla käytämme ja hallitsemme kodinkoneitamme, tuoden mukanaan monia uusia mahdollisuuksia tehdä arjesta sujuvampaa. Älykodinkoneet voivat myös auttaa säästämään energiaa: älyjääkaappi voi lähettää sinulle viestin jos ovi on jäänyt auki, älypesukone taas voi laskea optimaalisen vesimäärän pyykin määrän ja likaisuusasteen mukaan. Älykkäissä kodinkoneissa on usein myös ominaisuuksia, joilla voi hallita laitteita etäältä, esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin kautta.

Seuraavan kerran kun mietit onko aika vaihtaa vanha kodinkone uuteen, ota huomioon nämä seikat – arjestasi saattaa tulla sujuvampaa, turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Jos laite hajoaa, Fennian kotivakuutuksen Kodinkoneapu auttaa:

 1. Kodinkoneapu palvelee ma–pe 8–18 numerossa 010 503 5040. Soittaessasi saat yhdellä puhelulla selkeät ohjeet vahingon hoitamiseksi sekä tiedon siitä, onko kyseessä korvattava vahinko, kannattaako laitetta korjata ja mikä on tilanteeseesi sopivin korvaustapa.

 2. Jos pesukoneen rikkoutuessa kyseessä on korvattava vahinko, Fennian Kodinlaiteavun kautta voit saada tilalle uuden laitteen suoraan kotiin toimitettuna ja paikalleen asennettuna.

 3. Viemme halutessasi rikkoutuneen laitteen pois samalla. Fennian Kodinkoneapu tuotetaan yhteistyössä Gigantin kanssa. Vaikka vakuutuksesi ei korvaisi vahinkoa, saat korjauksen tai uuden laitteen Gigantilta Fennian sopimushinnoin.

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet