Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Kotivakuutus omaan kotiin opiskelijalle ja nuorelle
Poika herneet nenässä.

Kotivakuutus opiskelijalle ja nuorelle

3.6.2022

Omaan kotiin muuttaminen on jännittävää – voit rakentaa elämäsi oman näköiseksi.

Asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa, kotivakuutuksen ottaminen on tärkeää. Vaikka sinulla ei olisikaan paljon omaisuutta, pienetkin vahingot voivat aiheuttaa loven lompakkoon. Jos asut vuokralla, vuokranantaja edellyttää lähes aina, että vuokralainen ottaa kotivakuutuksen.

Kotivakuutus kannattaa hankkia heti, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen ja tiedät milloin muutat. Näin kotivakuutus on voimassa heti ensimmäisestä päivästä alkaen ja korvaa myös muuton aikana tapahtuvat vahingot.

Fennian kotivakuutukseen kuuluu myös oikeusturva- ja vastuuvakuutus sekä henkilöllisyysvarkausvakuutus. Oikeusturvavakuutus korvaa, jos joudut riita- tai rikosasiassa käyttämään juristia. Vastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joista sinä olet korvausvastuussa toiselle henkilölle. Henkilöllisyysvarkausvakuutus tuo turvaa, jos joku käyttää luvatta henkilötietojasi esimerkiksi nostaakseen pikavippejä tai tilatakseen tavaroita.

Mitä kotivakuutus sitten korvaa?

Kotivakuutus turvaa kotisi muun muassa vesivahingon, tulipalon, varkauden tai tavaroiden rikkoutumisen varalta. Kotivakuutus korvaa myös silloin, jos lukittu pyöräsi varastetaan tai puhelimesi menee rikki.

Kun otat kotivakuutuksen Fenniasta, käytössäsi on Fennian Kodinkoneapu. Kodinkoneavun kautta voit saada uuden laitteen rikkoutuneen tilalle, kotiin toimitettuna ja asennettuna.

Jos puhelimesi tai tablettisi menee hajalle, saat Fennian Mobiililaitevahinkopalvelusta tiedon, onko kyseessä korvattava vahinko, maksetaanko rahakorvaus, korjataanko laite vai saatko uuden vastaavan laitteen.

Muista, että kotivakuutusta ei voi ottaa jälkikäteen kattamaan vahinkoja. Vakuutuksen tulee aina olla voimassa jo ennen vahingon sattumista.

Paljonko opiskelijan tai nuoren kotivakuutus keventää kukkaroa?

Kotivakuutusmaksun suuruus riippuu asunnon koosta, missä asunto sijaitsee ja omavastuun määrästä.

Huomioi vakuutusmaksusi suuruus, kun mietit kuukausibudjettiasi ja mihin kaikkeen saat rahasi riittämään – vakuutuksesta ei kannata säästää.

Saat Fennian laajan kotivakuutuksen vuosimaksusta -25 % neljäksi vuodeksi, jos olet alle 30-vuotias.

Mitä jos asun kämppisten kanssa?

Vaikka asuisit kämppisten kanssa, jokaisen täytyy vakuuttaa oma irtaimistonsa itse. Kämppiksen kotivakuutus ei nimittäin korvaa sinun tavaroillesi sattuneita vahinkoja. Jos läppärin näppäimistölle kaatuu kahvia, puhelin jää housujen taskuun ja hupsahtaa pyykkikoneeseen tai lukittu polkupyöräsi varastetaan, tulee uusien tavaroiden hankkimisesta kallis paukku, jos sinulla ei ole omaa kotivakuutusta.

Muistilista muuttajalle

 • Jos muutat vuokra-asunnosta, muista irtisanoa asuntosi ajoissa. Irtisanomisaika toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on yleensä yksi kuukausi.

 • Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon sekä Postiin

 • Käännä posti uuteen osoitteeseen ja tarkista mitä yrityksiä sinun tarvitsee infota uudesta osoitteestasi.

 • Hanki muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet. Aloita pakkailu rauhassa ja merkitse muuttolaatikot selkeästi. Kierrätä tarpeeton.

 • Hanki muuttoapua ja muuttoauto. Ole ajoissa, sillä muuttofirmoilla viikonloput ja kuunvaihteet ovat yleensä kiireisimpiä.

 • Ilmoita muutostasi isännöitsijälle.

 • Sovi tarvittaessa nettiyhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa. Näin vältyt katkoksilta verkon käytössä.

 • Tee uusi sähkösopimus samalla, kun irtisanot vanhan.

 • Siirrä tai päivitä kotivakuutuksesi uuteen asuntoosi. Selvitä vakuutusyhtiön kanssa, kelpaako aiempi kotivakuutuksesi uuteen asuntoon.

 • MUTTA jos sinulla ei ole vielä kotivakuutusta, solmi sellainen.

Lue lisää

ArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet