Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Mitä kotivakuutus korvaa muuton aikana? – Katso muistilista

Mitä kotivakuutus korvaa muuton aikana? – Katso muistilista

1.3.2021

Kotivakuutus on voimassa muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Se ei kuitenkaan muuta automaattisesti osoitteenmuutoksen mukana, vaan täytyy muistaa siirtää uuteen kotiin.

Muuttajan paras turva on kotivakuutus. Kun tavaroita pakataan ja siirretään paikasta toiseen, ei aina voida välttyä vahingoilta. Kotivakuutus turvaa muuton aikana sekä uuden että vanhan kodin tavarat, kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit. Se korvaa myös muuton aikana tapahtuvat omaisuusvahingot.

– Kotivakuutus turvaa muuton aikana sekä uuden että vanhan kodin tavarat, kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit. Se korvaa myös muuton aikana tapahtuvat omaisuusvahingot. Jos vaikka käy niin, että kantaessasi televisiota autosta uuteen kotiin se putoaa ja rikkoutuu, kotivakuutus korvaa, Fennian tuotepäällikkö Miramari Sahakoski kertoo.

Vanhan kodin kotivakuutus on muuton aikana voimassa niiden kodin tavaroiden osalta, jotka muutetaan vanhasta kodista uuteen. Jos teet muuton aikana remonttia uudessa kodissa, niin muista silloin vakuuttaa remonttiin tarvittavat välineet ja mahdollinen kiinteä sisustus uudessa kodissa jo remontin aikana. Jos taas viet muuton ajaksi tavaroita säilytykseen ulkoiseen varastoon, esimerkiksi vuokravarastoon, ota myös näille tavaroille erikseen oma irtaimistovakuutus.

Kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen

Kun muutto on tehty ja vanha koti tyhjennetty, kannattaa kotivakuutus siirtää heti uuteen kotiin.

– Kun osoite muuttuu, on kotivakuutus tärkeää muuttaa mukana. Kotivakuutus ei siirry automaattisesti maistraatille ja postille tehdyn muuttoilmoituksen mukana, vaan vakuutus täytyy päivittää aina erikseen meille Fennialle, Sahakoski muistuttaa.

Usein vakuutustarpeet myös muuttuvat uuteen kotiin muuton myötä. Siksi onkin tärkeää, että tarkistat kotivakuutusturvasi aina muuton yhteydessä. Sahakoski vinkkaa, että muutto on hyvä hetki tarkistaa myös muut omat ja perheen vakuutukset.

– Muuton yhteydessä on luontevaa käydä läpi vakuutusturva kokonaisuudessaan. Onko perheesi aikuisten, lasten ja lemmikkien vakuutusturva ajan tasalla?

Vakuuta myös muuttoapulaiset

Talkootyö on loistava tapa saada muutto hoidettua joutuisasti. Muistathan vakuuttaa myös ahkerat muuttoapulaiset tapaturmien varalta.

– Talkoovakuutus korvaa, jos talkooporukalle sattuu tapaturma. Jos muuttoapulainen esimerkiksi nostaa jotain painavaa ja satuttaa selkänsä, tai vaikkapa kaatuu ja liukastuu, tulee talkoovakuutus apuun, Sahakoski vinkkaa.

Jos hankit avuksesi muuttofirman, huolehtii yritys omista vakuutuksistaan. Muuttofirmalla on yleensä ainakin vastuuvakuutus, josta korvataan, jos tavaroillesi sattuu jotakin.

Muuttajan muistilista

 • Kotivakuutus ei siirry uuteen kotiin automaattisesti osoitteenmuutoksen mukana, vaan se täytyy siirtää erikseen. Tee ensin muuttoilmoitus postin sivuilla ja ilmoita meille sitten muutosta lähettämällä viesti Oma Fennia -palvelussa. Tarvitsemme ainakin uuden osoitteesi ja tiedon siitä, onko uusi koti omakotitalo, kerros-, vai rivitalo.

 • Kotivakuutus on voimassa muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Vakuutus on voimassa niin kauan kuin muutto kestää.

 • Talkoovakuutuksella voit vakuuttaa muuttoapulaiset tapaturmien varalta.

 • Jos teet uudessa kodissa remonttia ennen muuttoa, ota erillinen kotivakuutus uuteen kotiin jo remontin ajaksi.

 • Tarkista vakuutusturvasi. Onko kotivakuutukseen tarpeen tehdä muutoksia muuton myötä? Entä ovatko omat ja perheen muut vakuutukset ajan tasalla? Soita meille tai varaa aika verkkotapaamiseen, niin käydään yhdessä läpi elämäntilanteesi ja siihen sopiva vakuutusturva.

Vinkit antoi Fennian tuotepäällikkö Miramari Sahakoski.

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet