Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Miten fillaria kannattaa säilyttää? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Miten fillaria kannattaa säilyttää? Fanni vastaa

15.6.2023

Hei Fanni!

Meillä käydään jatkuvaa keskustelua yhdestä asiasta: miten polkupyörää pitää säilyttää, ettei sitä vietäisi? Itse olen sitä mieltä, että lasten tulisi aina siirtää fillarinsa lukittujen ovien taakse, mieheni mielestä pelkkä lukitseminen riittää. Kumpi meistä on oikeassa?

Fillaristi


Hei Fillaristi,

polkupyörä on monelle meistä – minullekin – tärkeä kulkuväline, jonka säilyttämisessä kannattaa muistaa pari asiaa. Oikein säilytettynä pyörä pysyy paremmassa kunnossa ja samalla turvassa voroilta.

 • Kunnollinen lukitus

Olipa kyseessä tavallinen polkupyörä tai sähköpyörä, tukeva lukitus kannattaa aina. Pyörän rungon lukitseminen kiinteään kohteeseen esimerkiksi vankalla irtolukolla on tehokkain keino estää fillarivarkaus – mitä “hankalampi” lukko, sitä todennäköisemmin pitkäkyntinen jättää pyöräsi rauhaan. Harkitse myös renkaiden lukitsemista erikseen, sillä pelkät renkaatkin saattavat kelvata varkaille.

 • Suojaisa säilytyspaikka

Fillaria voi säilyttää ulkona, mutta suojattu tai katettu paikka on parempi vaihtoehto. Sääolosuhteet, kuten vesisade, lumi ja auringonpaiste kuluttavat pyörääsi ja altistavat sen muun muassa ruostumiselle. Lukitun pyörän säilyttäminen hyvin valaistussa tilassa voi toimia myös varkaudenestona. Pyörää kannattaakin säilyttää lukittuna lukollisessa tilassa, jos se vain on mahdollista. Innokkaimmat säilyttävät fillareitaan parvekkeella tai jopa asunnossa.

Sähköpyörän omistajien kannattaa ottaa huomioon, että sähköpyörässä on sähköosia, jotka eivät pidä kosteudesta. Sähköpyörää kannattaa siis säilyttää kuivassa paikassa ja akku tulee irrottaa ja säilyttää huoneenlämmössä, jos pyörää säilytetään kylmässä.

Pyörän säilytys ei vaadi paljon, mutta näillä pienillä toimenpiteillä voit pitää pyöräsi turvassa ja hyvässä kunnossa. Ja muistathan, että polkupyörä sisältyy Fennian kotivakuutukseen.

Anastetusta polkupyörästä voit tehdä rikosilmoituksen poliisin nettisivuilla . Rikosilmoitus on tarpeen kun haet korvausta.

Mukavia pyöräilyhetkiä perheellenne!

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet