Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Kolme kysymystä sähköpyöräilystä
Mies ja nainen pyöräilemässä metsässä.

Kolme kysymystä sähköpyöräilystä

15.6.2023

Sähköpolkupyörällä ajaminen on hauskaa ja se laskee kynnystä lähteä pidemmällekin retkelle, iästä ja kunnosta riippumatta. Samalla se on myös sijoitus, josta kannattaa pitää huolta. Mutta miten pidät sähköpyöräsi turvassa ja hyvässä kunnossa?

Sähköpyörät tulivat kauppoihin joitain vuosia sitten ja niitä näkee yhä enemmän katukuvassa. Kun sähköpyörää säilyttää oikein, se palvelee pitkään ja varmasti. Nappaa vinkit!

1. Miten sähköpyörä kannattaa lukita?

Sähköpyörä saattaa olla houkutteleva kohde varkaille, joten panosta hyvään lukkoon. Kiinteä runkolukko on kätevä peruslukko, mutta sen lisäksi suositellaan käytettäväksi irtolukkoa, jolla pyörän voi kiinnittää kiinteään telineeseen. Pyörän tulee olla lukittuna aina, kun et käytä sitä.

2. Kestääkö sähköpyörä sadetta?

Sähköpolkupyörä ei säikähdä sadepisaraa. Se on suunniteltu kestämään normaali sade, mutta pitkäaikainen altistuminen rankkasateelle tai upottaminen veteen saattaa vahingoittaa sähköosia. Jos pyörä joutuu rankkasateeseen, anna sen kuivua sisätiloissa ennen seuraavaa käyttökertaa.

3. Miten sähköpyörää kannattaa säilyttää talvella?

Talvella sähköpyörä kannattaa säilyttää kuivassa ja mieluiten lämpimässä paikassa. Akku tulisi irrottaa ja säilyttää huoneenlämmössä. Akku kannattaa ladata täyteen noin kerran kuukaudessa. Jos käytät pyörää talvella muista, että kylmä sää saattaa nopeuttaa akun varauksen purkaantumista.

On hyvä tiedostaa, että sähköavusteiset polkupyörät, joiden moottorin teho on yli 250 wattia tai jotka kulkevat yli 25 kilometriä tunnissa eivät kuitenkaan sisälly kotivakuutukseen – näille tarvitaan liikennevakuutus ja rekisteröinti.

Tiesitkö, että sähköavusteinen polkupyörä kuuluu tavallisen fillarin tavoin kotivakuutukseen? Poikkeuksen muodostavat sähköpolkupyörät, jotka kulkevat polkematta, eli pelkän moottorin voimin – nämä vaativat aina liikennevakuutuksen ja rekisteröinnin. Tämän lisäksi sähköpyörälle kannattaa hankkia lisäksi vapaaehtoinen kaskovakuutus.

Nautinnollisia pyöräretkiä!

Lue lisää

KotivakuutusLiikennevakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet