Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Ajoneuvot ja liikenne
 • Liikennevakuutus

Liikennevakuutus

Valitse autollesi tarpeesi mukaan Premiumkasko, Laaja Fenniakasko, Osakasko tai pelkkä liikennevakuutus. Voit saada täydet bonukset heti uuteen kaskovakuutukseen.
Laske hinta ja osta liikennevakuutus

Jopa 83 %:n bonus

Turvalliselle kuljettajalle maan paras, 83 prosentin bonus, jonka voit saavuttaa nopeimmillaan neljässä vuodessa.

Palkitsemme huolellisen kuljettajan

Kun olet saavuttanut maksimibonuksen, saat heti bonusturvan, jonka ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske vakuutuksen bonuksia.

Sama bonus kaikkiin autoihisi

Voit hyödyntää samaa liikennevakuutuksen bonusta yksityiskäyttöisissä henkilö-, paketti- ja matkailuautoissa.

Jos sinulla on moottoriajoneuvo tai perävaunu, tarvitset liikennevakuutuksen. Se on liikennevakuutuslain edellyttämä, pakollinen vakuutus, jolla varaudut pieniin ja suuriin kurjiin tilanteisiin. Pakollinen liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Jos haluat omalle ajoneuvollesi ja sen varusteille lisäturvaa, tutustu kaskovakuutuksiimme.

Hyödynnä verkkotarjous! Saat -20 % kaikista uusista henkilöautojen kaskoista, kun otat vakuutuksen 4.7.–4.9.2024. Alennettu hinta on voimassa ensimmäisen vakuutuskauden ajan.

Etu koskee vain uusia autovakuutuksia ja on voimassa vain verkkokaupassamme 4.9.2024 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin etuihin.

Näin liikennevakuutus toimii

Kaikilla moottoriajoneuvoilla ja perävaunuilla, myös rekisteröimättömillä, on oltava liikennevakuutus. Tarvitset liikennevakuutuksen myös silloin, kun käytät ajoneuvoa yksityisellä tiellä, pihalla tai maastossa.

Jos ajoneuvoa ei käytetä ollenkaan esimerkiksi sen huonon kunnon tai vuodenajan takia, vakuuttamisvelvollisuus pysyy, mutta ajoneuvolle voi tehdä toistaiseksi voimassa olevan liikennekäytöstäpoiston (ns. seisontavakuutus). Liikennevakuutuksesta ei peritä vakuutusmaksua, kun ajoneuvolle on tehty liikennekäytöstäpoisto.

Muista, että uuden omistajan tai haltijan pitää liikennevakuuttaa ajoneuvo heti sen omistus- tai hallintaoikeuden siirryttyä. Jos ostat ajoneuvon suoraan sen rekisteriin merkityltä omistajalta, sinun pitää joka tapauksessa ottaa liikennevakuutus viimeistään seitsemän päivän kuluessa tästä ajankohdasta.

Liikennevakuutus on voimassa kansainväliseen Green Card -sopimukseen liittyneissä maissa. Suosittelemme kuitenkin tilaamaan Green Cardin, jos matkustat Pohjoismaiden ulkopuolella.

Mikä on liikennevakuutuksen bonus ja miten sitä kertyy?

 • Mitä enemmän sinulla on bonusta kerättynä, sitä vähemmän sinun tarvitsee maksaa vakuutuksestasi. Bonus tarkoittaa siis alennusta vakuutusmaksusta.

 • Liikennevakuutuksen lähtöbonus pohjautuu ikään sekä aiempaan vahinkohistoriaan, jonka saamme tietoomme vakuutusyhtiöiden yhteisestä tietokannasta. Jos olet ajanut ilman vahinkoja tai otat liikennevakuutuksen ensimmäisen kerran, lähtöbonuksesi on vähintään 40 %. Jos olet täyttänyt 30 vuotta, voit saada jopa 64 % lähtöbonuksen.

 • Voit saavuttaa maksimibonuksen nopeimmillaan neljässä vuodessa. Bonuksen määrä nousee vuosittain jopa 6 prosenttiyksikköä.

 • Jos vahinkoja sattuu, bonus alenee seuraavalle vakuutuskaudelle. Jos olet saavuttanut bonusturvan, ensimmäinen liikennevahinko ei laske bonustasi.

Mitä liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Se ei kuitenkaan korvaa ajoneuvollesi tai siinä mukana olleelle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Niitä varten tarvitset ajoneuvollesi kaskovakuutuksen.

Pakollinen liikennevakuutus korvaa liikenneonnettomuudesta aiheutuneita

 • sairaanhoitokuluja

 • muita henkilövahingosta aiheutuneita kuluja ja menetyksiä (ansionmenetys, korvaus pysyvästä haitasta sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta)

 • syyttömän osapuolen ajoneuvon korjauskuluja tai ajoneuvon lunastuksen

 • syyttömän osapuolen ajoneuvon seisonnasta aiheutuneita menetyksiä korjausajalta. Seisonta-ajalta korvataan liikenne- ja potilasvahinkolautakunnan ohjeiden mukainen normikorvaus. Jos auto on tarpeellinen työssä, korvataan sijaisauton vuokrauskuluja lautakunnan ohjeiden mukaan.

 • syyttömän osapuolen muita omaisuusvahinkoja.

Hyötysi, kun otat liikennevakuutuksen meiltä

 • Tarjoamme turvalliselle kuljettajalle maan parhaan, 83 prosentin bonuksen, jonka voi saavuttaa nopeimmillaan neljässä vuodessa.

 • Jos olet vähintään 30-vuotias ja olet ajanut ilman vahinkoja, saat liikennevakuutukseen 64 prosentin lähtöbonuksen.

 • Palkitsemme huolellisen kuljettajan: kun olet saavuttanut maksimibonuksen, saat heti bonusturvan, jonka ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske vakuutuksen bonuksia.

 • Saat saman liikennevakuutuksen bonuksen kaikkiin autoihisi.

 • Voit hyödyntää samaa bonusta henkilöautossa, pakettiautossa ja matkailuautossa. Moottoripyörillä on erillinen bonus ja oma taulukkonsa. Löydät kaikki bonustaulukot liikennevakuutuksen vakuutusehdoista.

Autovakuutus

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Liikennevakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fennian ajoneuvovakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniakasko
Vakuutusehdot - Liikennevakuutus

Fennian Autoapu 24h on aina palveluksessasi

Ajoitko kolarin, kolhittiinko ajoneuvoasi, tarvitsetko ajoneuvon hinauksen tai vuokra-ajoneuvon käyttöösi? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Autoapu 24h on tukenasi ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa Suomessa ja ulkomailla. Vahingon korvattavuus ratkaistaan ehtojen mukaan ja riippuu vakuutusturvasi laajuudesta ja sisällöstä.

Järjestämme hinauksen, teemme vahinkoilmoituksen puolestasi ja varmistamme, että pääset jatkamaan matkaasi sujuvasti. 

Lue lisää Autoapu 24h:sta

Lue lisää

Sattuiko vahinko?

Tarvitsen hinaustaAuton tuulilasi vahingoittuiAjoneuvo vahingoittuiLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessa
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Lisää aiheesta

Nainen istuu auton etupenkillä.

Autovakuutus ulkomailla

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet