Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Muista Green Card jos autoilet lomamatkallasi ETA-maiden ulkopuolelle
Kaksi miestä istuu auton takapenkillä.

Muista Green Card jos autoilet lomamatkallasi ETA-maiden ulkopuolelle

16.6.2021

Kesälomaviikot odottavat ja lomasuunnitelmat ovat toteuttamista vaille valmiit. Jos suunnittelet lomamatkaa autoillen tai moottoripyöräillen Pohjoismaiden ulkopuolelle, muista tilata ajoneuvon Green Card ajoissa.

Mikä on Green Card?

Green Card eli vihreä kortti on vakuutusyhtiön antama kansainvälinen todistus siitä, että liikennevakuutuksesi on voimassa.

Green Card on esitettävä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla tai mahdollisen liikennevahingon yhteydessä.

Kortti on voimassa aina vuodeksi eteenpäin.

Milloin tarvitset Green Cardia?

Jos ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet, et tarvitse Green Cardia Pohjoismaissa tai muissa Euroopan talousalueen (ETA) maissa – näissä maissa on suomalainen liikennevakuutus automaattisesti voimassa.

Lisäksi suomalainen liikennevakuutus on voimassa ilman eri toimia ETAn alueen lisäksi Monacossa, San Marinossa, Sveitsissä ja Vatikaanivaltiossa.

ETA-valtioiden ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa, sinulla on oltava Green Card todistamassa, että liikennevakuutuksesi on voimassa. Jos siis autoilet tai moottoripyöräilet ETA:n ulkopuoliseen maahan, kuten Iso-Britanniaan, Green Card on tarpeen.

Green Cardin lisäksi tarvitset valtakirjan, jos et ole kuljettamasi ajoneuvon omistaja tai haltija. Valtakirjalla omistaja valtuuttaa kuljettajan käyttämään ajoneuvoa ulkomailla. Tulosta valtakirja oheisesta linkistä, täytä se ja pyydä allekirjoitus omistajalta.

Liikennevahingon sattuessa voit helposti selvittää vakuutustietosi vastapuolelle Green Cardin avulla.

Muista tilata Green Card hyvissä ajoin ennen matkaasi Oma Fennia -palvelun Ilmoitukset-osiossa, niin lähetämme sen sinulle postitse. Huomioithan, että postin kulku voi kestää jopa viikon.

Hauskaa matkaa!

Lue lisää

AjoneuvotLiikennevakuutusUutinenLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet