Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
 • Etusivu
 • Ajoneuvot
 • Autovakuutus ulkomailla

Autovakuutus ulkomailla

Kun autovakuutuksesi ulkomailla on voimassa, reissaat turvallisemmin

Turvaat ulkomaan automatkasi liikenne- ja kaskovakuutuksella. Tarkista aina ennen ulkomaanmatkaa, että autovakuutuksesi ulkomailla ja vakuutusturvasi kohdemaassa ovat voimassa.

Suomi kuuluu eurooppalaiseen liikennevakuutusjärjestelmään eli suomalaisen auton liikennevakuutus on voimassa pääsääntöisesti koko Euroopassa sekä muutamissa Afrikan maissa. Euroopan maissakin autovakuutuksen korvauskäytännöt ja -tasot saattavat vaihdella. Liikennevakuutuksen voimassaolosta ulkomailla saat tietoa

Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta
.

Hanki Green Card, kun matkustat Pohjoismaiden ulkopuolella

Green Card eli vihreä kortti on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksesta. Vihreän kortin hankkiminen on suositeltavaa aina, kun ajat autollasi Pohjoismaiden ulkopuolella. Tilaat sen helposti

ilmoitukset-osiossa.

Jos et ole kuljettamasi auton omistaja tai haltija, sinulla tulee olla matkalla Green Cardin lisäksi valtakirja. Valtakirjalla omistaja valtuuttaa kuljettajan käyttämään ajoneuvoa ulkomailla. Tulosta oheisesta linkistä, täytä se ja pyydä allekirjoitus omistajalta.

Kolariturvamme sisältävät kaskovakuutukset ovat voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja Venäjää lukuun ottamatta ETA:n ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa. Kaskovakuutuksen voimassaolon voi tietyissä tilanteissa laajentaa myös Venäjälle. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos matkailet autolla Venäjällä.

Meillä on yhteistyösopimus Autoliiton kanssa. on paljon tietoa automatkailusta ja voit ostaa sieltä oppaita ja karttoja.

Fenniakaskon voimassaolo ulkomailla

Kun ajoneuvollasi on kolarivakuutus, Fenniakasko on voimassa Green Card -sopimusmaissa Venäjää lukuun ottamatta sekä kuljetuksissa näiden maiden välillä, esim. kun auto siirretään laivalla paikasta toiseen.

Ilman kolarivakuutusta Fenniakasko on voimassa Pohjoismaissa ja kuljetuksissa näiden maiden välillä.

Vahinko voi yllättää huolellisenkin matkaajan

Saat oppaastamme ohjeita ja tärkeää tietoa ulkomailla sattuvan
liikennevahingon varalle. Ota

mukaasi matkalle – varmuuden vuoksi!

Tilaa Green Card

Tilaa Green Card

, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Vahingon sattuessa

ja auttavat vahinkotilanteessa.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja