Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Ajoneuvot ja liikenne
  • Autovakuutus ulkomailla

Autovakuutus ulkomailla

Kun autovakuutuksesi ulkomailla on voimassa, reissaat turvallisemmin

Turvaat ulkomaan automatkasi liikenne- ja kaskovakuutuksella. Tarkista aina ennen ulkomaanmatkaa, että autovakuutuksesi ulkomailla ja vakuutusturvasi kohdemaassa ovat voimassa.

Suomi kuuluu eurooppalaiseen liikennevakuutusjärjestelmään eli suomalaisen auton liikennevakuutus on voimassa pääsääntöisesti koko Euroopassa sekä muutamissa Afrikan maissa. Euroopan maissakin autovakuutuksen korvauskäytännöt ja -tasot saattavat vaihdella. Liikennevakuutuksen voimassaolosta ulkomailla saat tietoa Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta .

Hanki Green Card, kun matkustat Pohjoismaiden ulkopuolella

Green Card eli vihreä kortti on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksesta. Vihreän kortin hankkiminen on suositeltavaa aina, kun ajat autollasi Pohjoismaiden ulkopuolella. Tilaat sen helposti Oma Fennia -palvelun ilmoitukset-osiossa.

Jos et ole kuljettamasi auton omistaja tai haltija, sinulla tulee olla matkalla Green Cardin lisäksi valtakirja. Valtakirjalla omistaja valtuuttaa kuljettajan käyttämään ajoneuvoa ulkomailla. Tulosta valtakirja oheisesta linkistä, täytä se ja pyydä allekirjoitus omistajalta.

Kolariturvamme sisältävät kaskovakuutukset ovat voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja Venäjää lukuun ottamatta ETA:n ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa. Kaskovakuutuksen voimassaolon voi tietyissä tilanteissa laajentaa myös Venäjälle. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos matkailet autolla Venäjällä.

Meillä on yhteistyösopimus Autoliiton kanssa. Autoliiton matkailusivuilla on paljon tietoa automatkailusta ja voit ostaa sieltä oppaita ja karttoja.

Fenniakaskon voimassaolo ulkomailla

Kun ajoneuvollasi on kolarivakuutus, Fenniakasko on voimassa Green Card -sopimusmaissa Venäjää lukuun ottamatta sekä kuljetuksissa näiden maiden välillä, esim. kun auto siirretään laivalla paikasta toiseen.

Ilman kolarivakuutusta Fenniakasko on voimassa Pohjoismaissa ja kuljetuksissa näiden maiden välillä.

Vahinko voi yllättää huolellisenkin matkaajan

Saat oppaastamme ohjeita ja tärkeää tietoa ulkomailla sattuvan
liikennevahingon varalle. Ota opas mukaasi matkalle – varmuuden vuoksi!

Tilaa Green Card

Tilaa Green Card Oma Fenniassa, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Vahingon sattuessa

Fennian Autoapu 24h ja Fennian lasivahingot auttavat vahinkotilanteessa.

Lisää aiheesta

FenniaHoitaja auttaa, kun sairastut tai tapaturma sattuu

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet