Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Hur ska man förvara fillaren? Fanny svarar
Fanny på Fennia svarar.

Hur ska man förvara fillaren? Fanny svarar

15.6.2023

Hej Fanny!

Hemma hos oss diskuterar vi ständigt en sak: hur ska vi förvara cyklarna så att de inte stjäls? Personligen anser jag att barnens cyklar alltid bör förvaras bakom låsta dörrar, men min man tycker att det räcker med att bara låsa dem. Vem av oss har rätt?

Cyklisten


Hej Cyklisten!

Cykeln är ett viktigt färdmedel för många av oss – även för mig – och det är värt att komma ihåg några saker när det gäller att förvara den. Rätt förvaring håller cykeln i bättre skick och skyddar samtidigt mot tjuvar.

  • Ett ordentligt lås

Oavsett om det gäller en vanlig cykel eller en elcykel lönar det sig alltid att låsa cykeln ordentligt. Att låsa fast ramen i ett fast objekt, till exempel med ett stabilt hänglås, är det effektivaste sättet att förhindra cykelstölder – ju ”svårare” låset är, desto mer sannolikt är det att långfingriga lämnar din cykel i fred. Tänk också på att låsa däcken separat, eftersom vissa tjuvar nöjer sig med bara däcken.

  • Skyddad förvaringsplats

Cykeln kan förvaras utomhus, men en skyddad eller täckt plats är ett bättre alternativ. Väderförhållanden som regn, snö och solsken sliter på din cykel och utsätter den för bland annat rost. Att förvara den låsta cykeln i ett väl upplyst utrymme kan också fungera som stöldskydd. Det lönar sig också att förvara cykeln låst i ett låst utrymme, om det bara är möjligt. De mest hängivna förvarar sina fillare på balkongen eller till och med i bostaden.

Elcykelägare bör tänka på att elcykeln har elektriska delar som inte gillar fukt. Elcykeln bör alltså förvaras på ett torrt ställe. Batteriet ska tas bort och förvaras i rumstemperatur om cykeln förvaras på ett kallt ställe.

Det kräver inte så mycket att förvara en cykel rätt, och med de här små åtgärderna kan du hålla cykeln säker och i gott skick. Kom också ihåg att cykeln ingår i Fennias hemförsäkring.

Om din cykel blir stulen kan du göra en brottsanmälan på polisens webbplats . En brottsanmälan måste göras om du ansöker om ersättning.

Trevlig cykeltur med familjen!

Lue lisää

HemförsäkringArtikelHem

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor