Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Auton tuulilaseja rikkoutuu eniten syksyllä ja keväällä – vältä vahingot kunnioittamalla turvaväliä

15.10.2020

Lasivahingot ovat riesana erityisesti keväisin teiden sulaessa sekä syksyisin, kun alle vaihdetaan nastarenkaat.

Kun auton tuulilasiin lentää ohittavasta tai vastaantulevasta autosta kivi tai nasta, syntyy lasiin herkästi pieni särö tai isompi halkeama. Tiesitkö, että autovakuutukseen lisäturvana saatava lasivakuutus on olemassa juuri tällaisia tilanteita varten? Se korvaa tuulilasin vaihdosta ja korjauksesta aiheutuvia kuluja.

Tuulilaseja rikkoutuu yhä enemmän

Vakuutuksesta korvattavien tuulilasivahinkojen määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tilastojen mukaan vuonna 2011 korvattiin 111 000 tuulilasivahinkoa, kun vuonna 2019 korvattavien vahinkojen määrä oli jo 163 000.

Tuulilasin rikkoutuminen on etenkin uusien autojen riesa. Uusien autojen tuulilaseista tehdään kevyitä, jotta auton kokonaispaino ja polttoaineen kulutus olisivat mahdollisimman vähäisiä ja päästöt pieniä. Kun lasi on ohuempaa, se halkeaa helpommin jo pienestä kiveniskemästä.

Myös ilmastonmuutos vaikuttaa lasivahinkojen määrän kasvuun. Leutoina talvina talvirenkailla ajetaan entistä useammin paljailla teillä, jolloin nastoja irtoaa auton renkaista ja kiviä tien pinnasta helpommin. Lisäksi lämpötilavaihtelut pakkasen ja plusasteiden välillä kuluttavat tien pintaa, mikä edesauttaa kivien irtoamista asfaltista.

Kenen kannattaa ottaa lasivakuutus?

Lasivakuutus on fiksu valinta erityisesti silloin, jos ajat uudella autolla, jonka tuulilasissa on nykyaikaista tekniikkaa. Auton tuulilasiin saattaa olla asennettuna vaikkapa sadetunnistin, lämmitin, antenni ja kaistavahti. Kun tekniikka lasissa lisääntyy, kasvavat myös tuulilasin vaihto- ja korjauskulut.

Myös paljon ajavalle lasivakuutus on järkevä valinta. Mitä enemmän kilometrejä mittariin kertyy, sitä suurempi on luonnollisesti myös tuulilasivahingon riski. Eniten lasivahinkoja sattuu moottoriteillä, mutta myös usein sorateillä ajavalle vakuutus voi tulla tarpeeseen.

Tiesitkö tämän tuulilasivahingoista?

 • Turvaväli on paras keino välttää vahingotVarmin keino välttää irtokivien ja -nastojen napsahtaminen tuulilasiin on pitää tavallista pidempi turvaväli edellä ajavaan autoon. Ohitustilanteissa on hyvä palata omalle kaistalle vasta, kun ohittamasi auto näkyy taustapeilistä.

 • Tuulilasi kannattaa korjauttaa tai vaihdattaa mahdollisimman ripeästi vahingon satuttuaRikkinäinen lasi on aina turvallisuusriski, ja korjauksen pitkittäminen voi kasvattaa särön tai halkeaman kokoa.

 • Lasivakuutus korvaa tuulilasin vaihdosta ja korjauksesta aiheutuvia kulujaLasivakuutus otetaan lisäturvana

  autovakuutukseen
  . Tiedätkö, sisältääkö autovakuutuksesi lasivakuutuksen? –

Ajoneuvot Autovakuutus Artikkeli Liikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja