Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Henkilövakuutuksilla helpotusta arkeen

Henkilövakuutuksilla helpotusta arkeen

8.11.2022

Terveys on tärkeintä mitä meillä on, mutta aina emme voi vaikuttaa siihen. Vakuuttamalla itsesi ja läheisesi henkilövakuutuksella varmistat, että pärjäät myös silloin, kun kulusi kasvavat sairauden tai tapaturman vuoksi.

Moni meistä oppii arvostamaan terveyttä vasta, kun menettää sen. Siksi myös henkilövakuutukset saattavat unohtua ja jäädä muiden vakuutusten, kuten esimerkiksi auto- ja kotivakuutuksen varjoon.

Henkilövakuutuksella pidät huolen siitä tärkeimmästä: omasta ja perheesi terveydestä. Se on helpottamassa arkeasi, jos sinä tai vakuutetut perheenjäsenesi sairastuvat tai sattuu tapaturma.

Vakuutus kannattaa ottaa ennen kuin vahinko sattuu. Siksi kokosimme henkilövakuutusten kysytyimmät kysymykset, jotta tiedät, miten helpottaa arkeasi myös sairauden tai tapaturman varalta.

Mikä on henkilövakuutus?

Henkilövakuutus on vakuutus, joka turvaa ihmistä. Henkilövakuutukset antavat suojaa esimerkiksi sairastuessa, tapaturman sattuessa ja matkustaessa. Henkivakuutus auttaa sen pahimman, eli kuoleman kohdalla. Henkilövakuutuksiin kuuluvat siis sairauskulu-, tapaturma-, matkustaja- ja henkivakuutukset.

Kenelle henkilövakuutukset on tarkoitettu?

Henkilövakuutukset on tarkoitettu helpottamaan omaa arkea ja tuomaan turvaa ylimääräisten kulujen varalta. Pienten lasten sairauskuluvakuutus on erityisen suosittu, sillä vakuutuksen avulla hoitoon on helppo päästä, eikä vakuutetun tarvitse jonottaa päivystyksessä.

Fennian Terveyden turvassa ei ole ikärajaa, mutta vakuutuksen ottamista ei kannata venyttää liian myöhään. Iän myötä terveydentila saattaa muuttua, mikä voi vaikuttaa vakuutuksen laajuuteen.

Milloin on sopiva aika ottaa henkilövakuutus?

Henkilövakuutuksiin kuuluva sairauskuluvakuutus kannattaa ottaa silloin, kun sitä vähiten ajattelee tarvitsevansa. Näin varmistat, että saat kattavan vakuutuksen ilman suurempia rajoituksia. Sairauskuluvakuutus myönnetään aina terveysselvityksen perusteella, jolloin olemassa olevat sairaudet vaikuttavat siihen, millaisen henkilövakuutuksen voit saada. Joskus terveydentila voi estää vakuutuksen myöntämisen kokonaan.

Fennialla voit koota vakuutuskokonaisuuden palvelemaan juuri sinun tarpeitasi.

Mitä henkilövakuutus korvaa?

Fennian henkilövakuutukset toimivat siten, että voit itse määritellä, mitä haluat vakuutuksen kattavan.

Sairauskulu- ja tapaturmavakuutukset korvaavat kattavan valitun sisällön mukaisesti sairauksista tai tapaturmista johtuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, lääkkeitä ja leikkauksia. Halutessasi voit laajentaa vakuutusta korvaamaan myös muita hoitoja, kuten tutkimuskuluja tai psykoterapiaa. Jos harrastat kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja, kuten kamppailulajeja, voit laajentaa vakuutusta urheilulaajennuksella.

Matkustajavakuutus on turvanasi reissussa sekä sairauksien että tapaturmien osalta.

Paljonko henkilövakuutus maksaa?

Henkilövakuutuksen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten se, kuinka kattavan vakuutuksen otat. Esimerkiksi matkustajavakuutukseen voi sisällyttää myös kotimaan matkat ja sairauskuluvakuutukseen puolestaan vaikuttaa ikä. Myös omavastuulla voi joissakin henkilövakuutuksissa vaikuttaa hintaan.

Asiantuntijana artikkelissa Fennian henkilövakuutusten tuotepäällikkö Iida Ouni.

Onko henkilövakuutuksesi voimassa? Täältä pääset valitsemaan juuri sinulle sopivan henkilövakuutuksen.

Lue lisää

SairausvakuutusTapaturmavakuutusHenkivakuutusMatkavakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet