Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Henkilövakuutuksen terveysselvitys – mitä selvitykseen tarvitaan?
Nainen nnauraa ja makaa lattialla.

Henkilövakuutuksen terveysselvitys – mitä selvitykseen tarvitaan?

15.1.2021

Henki- ja sairauskuluvakuutuksen ottamiselle paras hetki on silloin, kun on vielä terve. Hakemukseen liitettävään terveysselvitykseen täytetään perustiedot terveydentilasta, elintavoista ja sairauksista.

Tulevaisuuden suunnittelu keskittyy helposti tavoitteisiin ja unelmiin. Niin onkin hyvä, mutta unelmiin voi keskittyä vielä hieman paremmin, kun oma ja läheisten tulevaisuus on turvattu sairauksien varalta. Henkilövakuutus on siihen hyvä keino.

Henkilövakuutuksiin luetaan sekä Fennian Terveyden turva -sairauskuluvakuutus että henkivakuutus Fennia-Henkiturva, joka takaa läheisille korvauksen kuolemantapauksessa. Fennia-Henkiturva voi sisältää vakuutuksen myös vakavan sairauden tai pysyvän työkyvyttömyyden varalle.

Molempia vakuutuksia hakiessa täytetään terveysselvitys, joka tarkoittaa käytännössä sähköistä lomaketta, johon täytetään tiedot hakijan terveydentilasta. Selvityksessä avataan vakuutuksenhakijan mahdolliset sairaudet, elintavat ja muut olennaiset terveydentilaan vaikuttavat tekijät.

Koska terveysselvitys vaikuttaa siihen, voidaanko henkilövakuutusta myöntää, paras hetki vakuutuksen hakemiselle on silloin, kun on vielä mahdollisimman terve. Silloin vakuutuksesta hyötyy eniten.

– Kun vakuutusta hakee terveenä, sen saa varmasti, eikä vakuutukseen tarvita rajoitusehtoja. Vakuutuksen ottaminen on valmistautumista siihen, mitä tulevaisuudessa voi tulla vastaan, sanoo Fennian tuotepäällikkö Iida Ouni.

Jos vakuutuksenhakijalla on todettu sairaus, se rajataan sairauskuluvakuutuksen ulkopuolelle – silloin kyseisen sairauden hoidon kuluja ei saa katettua Terveyden turva -vakuutuksesta.

Terveysselvitys ja sen mukaan tehtävät rajoitukset vakuutussopimuksiin tarvitaan, jotta vakuutusten hinnat pysyisivät kaikille kohtuullisina.

Jos sairaus on vakava tai niitä on useita, vakuutusta ei välttämättä voida myöntää. Hakemus kannattaa kuitenkin aina tehdä, sillä jokaisen hakijan tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti.

– Vakavat sairaudet ovat asiat erikseen, mutta jos todettu sairaus on lievä ja hyvässä hoitotasapainossa, se harvoin estää vakuutuksen saamista, Ouni kertoo.

Muista tämä henkilövakuutusten terveysselvityksestä:

 1. Sairauskuluvakuutuksen terveysselvitys ei edellytä lääkärikäyntiä, vaan sen voi täyttää itse. Tarvittaessa pyydämme lisätietoja tai esimerkiksi lääkärinlausuntoja. Isompia henkivakuutuksia haettaessa edellytetään terveysselvityksen täyttämisen lisäksi lääkärissä käymistä ja tiettyjä tutkimuksia. Henki-Fennia maksaa näistä aiheutuvat kulut.

 2. Jos jonkin sairauden tai oireen tutkiminen on kesken, vakuutusta ei vielä voida myöntää. Vakuutusta kannattaa siis hakea silloin, kun mahdollisiin sairauksiin on diagnoosi ja hoito.

 3. Vaikka terveysselvityksestä käy ilmi jokin sairaus, se ei ole automaattisesti este vakuutuksen saamiselle.

 4. Selvityksessä antamasi tiedot ovat meillä turvassa: Hakemuksen ja terveysselvityksen sisältämiä tietoja käsittelevät vain siihen oikeutetut henkilöt, joiden työtehtävät sitä edellyttävät. Kaikilla tietojen käsittelijöillä on lakisääteinen salassapitovelvollisuus.

Lue lisää

HenkivakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet