Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Vakavan sairauden turva auttaa, kun diagnoosi pysäyttää
Nainen.

Vakavan sairauden turva auttaa, kun diagnoosi pysäyttää

15.1.2021

Sairauksia ei voi estää, mutta henkivakuutukseen liitettävä Vakavan sairauden turva tuo taloudellista varmuutta vaikeaan tilanteeseen. Korvaussumman avulla voi keskittyä tulevaan ja toivottavasti myös paranemiseen.

Terveys ei ole itsestäänselvyys, mutta vakava sairaus tulee suurelle osalle shokkina. Vuosittain kymmenet tuhannet suomalaiset saavat esimerkiksi syöpädiagnoosin.

Sairauksia ei kannata pelätä, mutta niihin voi silti varautua. Vakavan sairauden turva on henkivakuutukseen liitettävä vakuutus, josta saa verottoman kertakorvauksen, jos sairastuu vakavaan sairauteen, kuten vaikeaan syöpään, MS-tautiin tai sydäninfarktiin.

Korvaussumman voi käyttää mihin itse haluaa

Vakavan sairauden turva eroaa Terveyden turva -sairauskuluvakuutuksesta siten, että sairauskuluvakuutus kattaa nimensä mukaisesti tutkimus- ja hoitokuluja. Sen sijaan Vakavan sairauden turvasta saa kertakorvauksen itse määritellyllä summalla.

Korvauksesta voi olla iso apu, sillä rahan voi käyttää juuri siihen, mitä tuntee tarvitsevansa, sanoo Henki-Fennian tuotepäällikkö Kati Ranta. Usein sairastunut kaipaa taloudellista turvaa ihan tavalliseen elämään ja siihen, että voi sairastaessakin alkaa katsoa eteenpäin: mistä olisi apua uudessa elämänvaiheessa?

– Vaihtoehtoja on paljon: rahan voi käyttää apuvälineisiin, tukihenkilöihin tai vaikka kotiapuun, Ranta kertoo.

Jos sairaus on kuolemanvakava, rahan voi käyttää myös siihen, että elää jäljellä olevan ajan sellaista elämää kuin itse haluaa: voi esimerkiksi viettää puolison tai perheen kanssa sellaiset viimeiset hetket kuin loppuelämältään toivoisi.

Usein elämä jatkuu vakavasta sairastumisesta huolimatta, Ranta korostaa. Moni sairastaa esimerkiksi syövän ja toipuu siitä hyvin. Vakuutus onkin sitä varten, että elämä olisi sairastumisen hetkellä vähän huolettomampaa ja helpompaa. Vaikka sairastuisi vakavasti, ei silti välttämättä ole työkyvytön. Vakuutuskorvaus tuo taloudellista turvaa, jos haluaa jättäytyä hetkeksi työstä pois.

Miten vakavan sairauden turva toimii?

 1. Vakavan sairauden turvan voi ottaa henkivakuutuksen osaksi ja edunsaaja on aina vakuutettu itse.

 2. Korvattavat sairaudet ovat vakava syöpä, aivohalvaus, MS-tauti, sydäninfarkti, munuaisten vajaatoiminta, elin- tai luuydinsiirto, halvaus, sokeus, motoneuronisairaus kuten ALS ja sepelvaltimon ohitusleikkaus avosydänleikkauksella.

 3. Vakuutus myönnetään 18–59-vuotiaille. Vakuutus päättyy viimeistään 65-vuotiaana. Jos sairastuu, korvauksen saa kerran ja vakuutus päättyy sen jälkeen.

 4. Vakuutussumman voi määrittää itse: suositus on noin vuoden bruttotuloja vastaava summa. Minimisumma on 20 000 euroa ja maksimi 100 000 euroa.

 5. Vakuutuksen karenssiaika on kolme kuukautta – korvaus maksetaan, mikäli sairaus todetaan aikaisintaan 90 vuorokauden kuluttua turvan alkamisesta.

 6. Korvausta voi hakea 28 vuorokauden kuluttua vakavan sairauden diagnoosista. Korvaussummasta ei tarvitse maksaa veroa.

Lue lisää

HenkivakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet