Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Vihreisiin pukeutunut nainen kiipeilee hymyillen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon sopivan henkivakuutussumman valinnassa? Lue täsmävinkit

30.10.2023

Oletko pohtinut henkivakuutuksen ottamista, mutta et ole aivan varma onko siitä hyötyä? Henkivakuutusta pohtiessa kannattaa ajatella elämää kauaskantoisesti ja määritellä henkivakuutuksen korvaussumma sen mukaan – miten läheisesi pärjäävät jos sinä menehdyt?

Henkivakuutuksen tehtävä voi olla esimerkiksi turvata perheesi talouden pahimman sattuessa – jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia, tai jos sinulla tai puolisollasi on asuntolainaa, on henkivakuutus erityisen tärkeä. Yksinkertaistetusti henkivakuutuksen ottaja määrittelee vakuutuksessaan korvaussumman ja edunsaajan, joka kyseisen korvaussumman saa mikäli vakuutuksenottaja menehtyy. Mutta miten se korvaussumma oikein kannattaa määritellä?

Henkivakuutuksen korvaussumma kannattaa määritellä harkiten. Jos edunsaajana ovat omaisesi, eli puoliso ja lapset, pohdi yhdessä kumppanisi kanssa mistä taloutenne muodostuu.

Millaiset tulot perheellänne on, entä lainat? Taloutta kannattaa ajatella kokonaisvaltaisesti, jotta perheelläsi on mahdollisuus asua omassa kodissa ja maksaa esimerkiksi mahdollinen asuntolaina.

Talouden tulot ja menot on siis syytä avata perusteellisesti ja arvioida millainen vaikutus mahdollisella tulojen menetyksellä voi olla perheen elämään. Laske menoihin mukaan asumisen ja liikkumisen aiheuttamien kulujen lisäksi arkimenot, kuten ruokaan, terveydenhoitoon ja harrastuksiin liittyvät menot. Yhtenä perusohjeena toimii seuraava kaava: vuoden tulot + lainat + 20 000 euroa lasta kohti. Apuna voit käyttää myös nettisivuiltamme löytyvää henkivakuutuslaskuria .

Summassa voi tarvittaessa huomioida myös olemassa olevan varallisuuden ja muut mahdolliset vakuutukset, esim. säästöhenki- ja eläkevakuutukset, kun niissä on henkiturva.

Fennian henkivakuutus on mahdollista ottaa myös pariturvana. Pariturva on kahden hengen yhteinen henkivakuutus, jossa vakuutetut voivat olla esimerkiksi pariskunta, vanhempi ja lapsi tai vaikka yrittäjäkumppanit. Pariturvan avulla saat henkivakuutuksen edullisemmin kahdelle henkilölle.

Lue lisää

HenkivakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet