Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Milloin on hyvä aika ottaa henkilövakuutus?
Fanni Fenniasta vastaa.

Milloin on hyvä aika ottaa henkilövakuutus?

29.8.2019

Hyvä Fanni, olen jo pidemmän aikaa miettinyt henkilövakuutuksen ottamista. Aihe on puhuttanut viime aikoina tuttavapiirissäni, sillä moni ystävistäni on juuri saanut ensimmäisen lapsen. Se on saanut pohtimaan elämän turvaamista eri tavoin. Minulla on työpaikkani puolesta suhteellisen kattava työterveys, joten myös vakuutuksen laajuus askarruttaa. Milloin henkilövakuutus kannattaa ottaa? Ystävällisin terveisin, Empivä Emmi

Hyvä Empivä Emmi,

Kiitos viestistäsi. On mukava kuulla, että olette ystävien kanssa keskustelleet avoimesti perheenlisäyksen herättämistä ajatuksista. Isoihin elämänmuutoksiin liittyy paljon kysymyksiä ja niitä kannattaakin pohtia ääneen. Muutostilanteet ovat erinomainen paikka omien vakuutusten kattavuuden tarkistamiseen.

Ennen kuin mennään itse asiaan, selventäisin vielä termiä henkilövakuutus. Henkilövakuutuksella voidaan viitata sairauskuluvakuutukseen, tapaturmavakuutukseen, matkustajavakuutukseen sekä henkivakuutukseen. Sairauskuluvakuutus on se, johon useimmiten henkilövakuutuksesta puhuttaessa viitataan.

Sanon usein, että paras aika ottaa sairauskuluvakuutus on silloin, kun olet vielä elämäsi kunnossa. Silloin saat vakuutuksen ilman suurempia rajoituksia. Esimerkiksi odottavan äidin kannattaa ottaa lapselle vakuutus jo ennen syntymää, jotta lapsen mahdolliset tulevat sairaudet eivät rajoita vakuutuksen kattavuutta. Kiireisessä lapsiperhearjessa nopea pääsy lääkäriin voi myös olla erityisen tärkeää. Silloin vakuutuksen hyöty konkretisoituu.

Mainitsit Emmi, että työpaikkasi työterveys on suhteellisen kattava. Suosittelen että tutustut vielä tarkemmin työterveytesi kattamiin palveluihin, jotta tiedät vakuutustarpeesi. Fennian Terveyden turva -vakuutuskokonaisuus koostuu juuri niistä osista, jotka palvelevat parhaiten sinun tarpeitasi. Jos oma työterveytesi kattaa esimerkiksi yleis- ja erikoislääkärikulut, voit jättää ne Terveyden turva -vakuutuksesta pois ja vakuuttaa itsesi esimerkiksi leikkauskulujen ja hammastapaturmien varalle.

Jos työtilanne muuttuu, kannattaa vakuutustarve arvioida aina uudestaan. Yrittäjille suosittelen päivärahallista sairauskuluvakuutusta, joka takaa toimeentuloa myös pidemmän sairastumisen tai tapaturman varalta.

Mikäli vakuutuksen ottaminen vielä mietityttää, tässä loppuun hyvä nyrkkisääntö: vakuutus kannattaa ottaa nuorena, ennen vakavien sairauksien ilmenemistä, jotta vakuutusturvasta saa mahdollisimman laajan. Sairauskuluvakuutusta voi kuitenkin hakea milloin vain, vaikka olisikin jo sairastunut, sillä vakuutuksen myönnettävyys arvioidaan yksilöllisesti terveystietojen perusteella. Sinulle sopivaa Terveyden turvaa voit arvioida myös verkosta löytyvällä työkalullamme .

Terveitä päiviä toivotellen, Fanni

Lue lisää

HenkivakuutusSairausvakuutusTapaturmavakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet