Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Lapseni täyttää 18 vuotta – mitä se merkitsee vakuutusten näkökulmasta? Fanni vastaa

8.9.2020

Hyvä Fanni,

Esikoiseni täyttää pian 18 vuotta. Se on mielestäni iso merkkipaalu paitsi lapsen, myös meidän vanhempien elämässä. Täysi-ikäisyys tuo mukanaan paljon muutoksia ja olenkin miettinyt, tuleeko vakuutuksia nyt päivittää jotenkin? Tai muuttuvatko vakuutusehdot?

Ystävällisesti, Katri Vanhin


Hei Katri!

18 ikävuoden rajapyykki on toden totta merkittävä hetki ihmisen elämässä. Moni muuttaa silloin ensi kertaa omaan kotiin, valitsee opiskelualan ja hyppää ratin taakse uunituore ajokortti taskussa. Ilokseni voin kertoa, että vaikka ikävuosi on täynnä muutoksia, ei vakuutusten suhteen tapahdu suuria mullistuksia.

Vastuuta aikuistuminen tuo kuitenkin mukanaan. Täysi-ikäisen tulee itse hakea korvaukset vahinkotilanteissa ja korvauspäätökset lähetetään suoraan hänelle itselleen. Vaikka sairasvakuutus olisi vanhempien nimissä, ei vanhemmilla ole pääsyä korvauspäätöksen tietoihin tai terveystietoihin. Vanhemmille voi toki halutessaan laatia valtakirjan, jonka turvin heille voidaan kertoa tietoja.

Jos vakuutuksiin haluaa tehdä muutoksia, on vakuutuksen omistajan tehtävä ne. Siksi me Fennialla suosittelemme, että sairasvakuutus siirretään täysi-ikäisen lapsen nimiin. Silloin vakuutuksen hallinnointi on helpompaa ja tuotetta voi päivittää tarpeiden mukaan näppärästi itse. Siirto onnistuu kätevimmin ottamalla yhteyttä Fennian asiakaspalveluun . Siirto vaatii toimenpiteitä sekä vanhemmalta että lapselta, sillä vanhemmalta tarvitaan suostumus vakuutuksen päättämiselle ja lapsi tekee puolestaan uuden sopimuksen. Sen jälkeen lapsi pääsee näkemään omat vakuutusasiat helposti OmaFenniasta.

Vaikka täysi-ikäistyminen itsessään ei tuo muutoksia vakuutuksiin, elämänmuutokset vaikuttavat vakuutustarpeisiin. Esimerkiksi perheen matkavakuutus ei kata toisessa osoitteessa asuvaa lasta. Samalla, kun sairasvakuutuksen siirtää omiin nimiin, kannattaakin miettiä, ovatko muut vakuutukset ajan tasalla.

Lempeitä muutoksen tuulia toivoen,

Fanni

Artikkeli Koti

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Usein kysyttyä Ajankohtaista Medialle Yritysasiakkaat Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja