Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Vauvavakuutus tuo vanhemmille mielenrauhaa
Vauva nukkuu.

Vauvavakuutus tuo vanhemmille mielenrauhaa

16.1.2024

Vauvavakuutus, eli syntymättömän lapsen vakuutus, rakentaa lapselle parasta mahdollista vakuutusturvaa ja mahdollistaa vanhemmille levollisen mielen. Kaksivuotiaan lapsen vanhemmat Aliisa ja Janne kertovat oman kokemuksensa vauvavakuutuksesta.

Vuonna 2021 Aliisa ja Janne odottivat ensimmäistä lastaan hyvillä mielin ja innoissaan. Pari valmistautui uuden perheenjäsenen tuloon rauhallisin mielin – ainoa toive oli, että lapsi olisi terve ja voisi hyvin.

Siltä varalta että lapsen terveyden kanssa olisikin haasteita, vauvavakuutuksen hankkiminen oli Aliisalle ja Jannelle itsestäänselvyys raskauden alusta asti. Miten vakuutus on vaikuttanut perheen arkeen lapsen syntymän jälkeen?

Vauvavakuutus otettiin heti kun mahdollista

– Raskausaika oli minulle helppo, en kärsinyt pahoinvoinnista tai muistakaan vaivoista. Tunsin oloni itsevarmaksi, Aliisa kertoo.

Aliisa ja Janne keskittyivät odotusaikana hankkimaan lapselle tarvittavia varusteita ja nauttimaan odotusajasta – stressiä ei haluttu ihanaa tunnelmaa pilaamaan. Jannen sisko oli vastikään saanut lapsen, mikä toimi täydellisenä vertaistukena tuleville vanhemmille. Yhteisissä keskusteluissa oli puheenaiheeksi noussut muun muassa vauvavakuutus. Sisko suositteli vakuutusta, eivätkä Janne tai Aliisa nähneet mitään syytä olla ottamatta sitä.

Syntymättömän lapsen vakuutus, eli vauvavakuutus hankittiin lapselle heti kun se oli mahdollista. Tulevat vanhemmat järkeilivät, että se kannattaa ottaa siltä varalta, että lapsella on jo syntyessään sairaus.

Isä ja äiti kävelyllä lapsensa kanssa.

Kuhmu, naarmu ja pienet kutinat

Lapsi syntyi elokuussa 2021 ja oli vanhempien onneksi terve. Vauvavakuutus on silti tuottanut vanhemmille runsaasti iloa ja mielenrauhaa.

– Vakuutus mahdollistaa nopean pääsyn hoitoon, sillä pienen lapsen kanssa tilanteet ovat joskus yllättäviä, Janne toteaa.

Aliisan ja Jannen kaksivuotiaalla oli syntyessään syömistä hankaloittava kireä kieli- ja huulijänne, joka leikattiin vauvavakuutuksena hankitun sairasvakuutuksen turvin ensimmäisten kuukausien aikana.

Muuten lapsi on sairastanut elämänsä aikana lähinnä perusflunssia ja muutamia haavereita. Esimerkiksi huimapäinen hyppy pöydältä aiheutti kuhmun ja naarmun päähän, jonka vanhemmat arvelivat olevan pikkujuttu. Oman mielenrauhan takia he kuitenkin varmistivat asian sairaanhoitajalta, johon saa nopean yhteyden vauvavakuutuksen ansiosta. Sairaanhoitaja antoi kattavat ohjeet tilanteen seuraamiseksi, mikä rauhoitti Aliisan ja Jannen. Enteroviruksen, vatsataudin, silmätulehdusten ja erilaisten ihottumien hoito on sujunut näppärästi sairausvakuutuksen avulla myös.

Fennian vauvavakuutukseen sisältyvä FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka antaa kotihoito-ohjeita ja varaa tarvittaessa lapselle suoraan ajan hänen tarvitsemaansa hoitoon. Vanhemman ei siis välttämättä tarvitse lähteä lapsen kanssa lääkäriin, vaan FenniaHoitaja tai etälääkäri voivat olla avuksi myös puhelimen päässä. FenniaHoitajan palvelut kuuluvat aina Fennian sairaus- ja tapaturmavakuutuksiin.

Tärkeintä että lapsi pääsee nopeasti hoitoon

Aliisa ja Janne suosittelevat vauvavakuutusta lämpimästi kaikille tuleville vanhemmille. Heidän puheessaan korostuu vakuutuksen tuoma mielenrauha ja levollisuus.

– Lapsen ensimmäisen vuoden aikana ainakin meillä oli ajatukset niin vilkkaita, että jokainen näppylä lapsessa stressasi enemmän tai vähemmän. Kun ei vielä tiedä mikä kaikki on normaalia, on ihanaa voida tarkistaa ne pienetkin jutut ammattilaiselta. Ei ole niin yksin pohdintojensa kanssa, Aliisa toteaa.

– Jep, parin vuoden kokemuksella emme missään nimessä toimisi toisin. Vakuutus madaltaa kynnystä kysyä pienistäkin asioista, joiden takia ei tulisi ehkä lähdettyä lääkärin pakeille. Lisäksi vaikuttaa siltä, että aina kun jotain lapsen terveyteen liittyvää tapahtuu, on viikonloppu tai ilta-aika. Silloin on helpotus saada lapsi nopeasti hoitoon vakuutuksen turvin, Janne jatkaa.

Pariskunta on suositellut vauvavakuutuksen ottamista kaikille odottaville ystävilleen, joista monet ovat sen hankkineetkin.

– Tärkeintä on, että lapsi pääsee hoitoon helposti ja nopeasti, Aliisa päättää.

Äiti kävelyllä lapsen kanssa.

Vauvavakuutus varmistaa sujuvan vauva-arjen

Voit hakea Fennian vauvavakuutusta aina raskausviikolta 12 alkaen laskettuun aikaan asti. Kun otat vauvavakuutuksen, eli Fennian Terveyden turvan lapsellesi jo ennen hänen syntymäänsä, mahdolliset myöhemmin ilmenevät sairaudet eivät vaikuta hänen vakuutusturvansa laajuuteen. Vakuutuksen turvin pääsette tarvittaessa nopeasti hyvään hoitoon. Voit koota vauvavakuutuksen useasta eri vakuutuksesta.

Fennian tapaturma- ja sairauskuluvakuuttamisen tuotepäällikkö Laura Luhtanen, miten Fennian vauvavakuutuksen voi hankkia ja mitä esitietoja vakuutuksen hankkiminen vaatii?

– Vauvavakuutuksen voi ostaa verkkokaupastamme tai varaamalla ajan verkkotapaamiseen. Vakuutusta varten äiti täyttää terveysselvityksen. Jos vakuutus voidaan myöntää, tulee se voimaan ilman rajoituksia.

Lue lisää

SairausvakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet