Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Henkilöiden turva
  • Vauvavakuutus

Vauvavakuutus syntyvälle lapselle

Turvaa syntyvälle lapselle ja mielenrauhaa odottaville vanhemmille. Varmista sujuva vauva-arki ja osta joustava vauvavakuutus verkosta jo raskausviikolta 12 alkaen!
Laske hinta ja osta vauvavakuutus

Turvaa vauvallesi jo ennen syntymää

Voit hakea vauvavakuutusta aina raskausviikolta 12 alkaen laskettuun aikaan asti.

Kattaa ilmenevät sairaudet

Kun otat Terveyden turvan lapselle jo ennen hänen syntymäänsä, mahdolliset myöhemmin ilmenevät sairaudet eivät vaikuta hänen vakuutusturvansa laajuuteen.

FenniaHoitaja sinun ja vauvasi apuna joka päivä 7–22

FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka antaa kotihoito-ohjeita ja varaa tarvittaessa lapsellesi suoraan ajan hänen tarvitsemaansa hoitoon.

Monenlaiset asiat askarruttavat, kun perheeseen on syntymässä vauva. Syntyvän lapsen vauvavakuutus tuo vauvallesi turvaa sairauksien sekä tapaturmien varalta ja vanhemmille mielenrauhaa. Vakuutus sujuvoittaa vauva-arkea ja pääsette tarvittaessa nopeasti hyvään hoitoon.

Miksi ottaa vauvavakuutus?

Vauvavakuutuksella turvaat vauvasi jo raskausaikana. Vauvavakuutus eli syntyvän lapsen vakuutus tuo vauvallesi turvaa sairauksien ja tapaturmien varalta läpi hänen elämänsä. Nimestään huolimatta vauvavakuutus ei koske vain vauva-aikaa, vaan on voimassa ilman päättymisikää.

Kun otat vauvavakuutuksen, eli Terveyden turvan lapsellesi jo ennen hänen syntymäänsä, mahdolliset myöhemmin ilmenevät sairaudet eivät vaikuta hänen vakuutusturvansa laajuuteen. Jos hankit vakuutuksen vasta syntymän jälkeen, jo todetut sairaudet ja synnytyksessä aiheutuneet vauriot joudutaan rajaamaan vakuutuksen ulkopuolelle. Vauvavakuutus ei korvaa raskaudenaikaisia tai äidin hoitoon liittyviä kuluja.

Vauvavakuutus myös mahdollistaa lapsen nopean pääsyn hoitoon – pienen lapsen kanssa tilanteet voivat yllättää. Vanhempien ei siis välttämättä tarvitse lähteä lapsen kanssa lääkäriin, vaan FenniaHoitaja tai etälääkäri voivat olla avuksi myös puhelimen päässä.

Terveyden turva joustaa

Terveyden turva on kaikenikäisille sopiva vakuutuskokonaisuus, joka elää mukana lapsuudesta aikuisuuteen. Se on helppo pitää ajan tasalla lapsen kasvaessa, sillä voit tehdä valittuun vakuutuskokonaisuuteen muutoksia milloin tahansa. Kun otat Terveyden turvan lapselle jo ennen hänen syntymäänsä, mahdolliset myöhemmin ilmenevät sairaudet eivät vaikuta hänen vakuutusturvansa laajuuteen.

Alle 15-vuotiailla Terveyden turva on voimassa kaikenlaisessa urheilussa, eikä siihen siksi tarvita erillistä urheilulaajennusta.

Kokoa vauvavakuutus näistä sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksista

Perusturva
Lisäturva
Etälääkärikuluvakuutuksen avulla saat nopeasti yhteyden lääkäriin ilman, että sinun tarvitsee poistua kotoa. Kun lapsi sairastaa, saat hoito-ohjeet suoraan kotisohvalta.
Ei sisälly
Kun lapsellasi on yleislääkärikuluvakuutus, pääsette nopeasti yksityisen lääkärin vastaanotolle silloin, kun tilanne ei vaadi erikoislääkäriä.
Ei sisälly
Erikoislääkärikuluvakuutus tarjoaa apua erikoislääkärin, kuten ortopedin, hoitoa vaativiin vaivoihin. Kannattaa huomioida, että myös esimerkiksi lastenlääkäri on aina erikoislääkäri.
Ei sisälly
Tutkimuskuluvakuutus kattaa esimerkiksi lääkärin määräämiä laboratorio- ja röntgentutkimuksia. Erilaiset tutkimukset auttavat lääkäriä tekemään oikean diagnoosin ja suunnittelemaan lapsellesi parhaan hoidon.
Ei sisälly
Hampaille sattuneiden vahinkojen korjaaminen voi tulla yllättävän kalliiksi. Hammastapaturmavakuutuksen avulla lapsesi pääsee nopeasti hammashoitoon tapaturman yllättäessä.
Ei sisälly
FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka neuvoo terveyshuolissa, antaa kotihoito-ohjeita, varaa ajan hoitoon ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi.
Ei sisälly
Leikkauskuluvakuutus korvaa lääkärin määräämiä leikkauksia ja kirurgisia toimenpiteitä. Tällaisia ovat lapsilla esimerkiksi korvien putkitus. Hoitopäiväkuluvakuutus kattaa mahdollisten sairaalaöiden kulut.
Ei sisälly
Lääkekuluvakuutus kattaa lääkärin määräämiä lääkkeitä ja on turvana isojen tai yllättävien lääkekulujen varalle.
Ei sisälly
Lapset ovat nopeita liikkeissään, ja heille sattuu helposti pienempiä ja isompia nyrjähdyksiä, venähdyksiä ja murtumia. Fysioterapiavakuutuksen turvin lapsi saa vamman sattuessa hyvää kuntoutusta ja pääsee nopeasti takaisin liikkeelle.
Ei sisälly
Terapiavakuutus sopii kaikille, joille mielen toimintakyvyn säilyttäminen ja mielenterveys ovat tärkeitä. Niin lapsen, nuoren kuin aikuisenkin elämässä voi tulla vastaan tilanteita, joissa ammattilaisen tarjoama keskusteluapu on tarpeen.
Ei sisälly
Tapaturmaisen haitan vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus, jos lapselle aiheutuu tapaturmasta pysyvä haitta. Vakuutus on hyvä turva lapsille ja nuorille, joille vakava pysyvä haitta voi pahimmillaan tarkoittaa vaikeuksia työllistyä tulevaisuudessa. Tapaturmaisen haitan vakuutuksesta voidaan vamman pahentuessa maksaa lisäkorvausta. Tapaturmaisen kuoleman vakuutuksesta maksetaan edunsaajalle kertakorvaus.
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Lue myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Syntyvän lapsen vauvavakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Terveyden turva
Vakuutusehdot - Terveyden turva

Mitä vauvavakuutus kattaa?

Vauvavakuutus myönnetään odottavan vanhemman terveysselvityksen perusteella. Saat terveysselvityksen sähköpostiisi sähköisenä lomakkeena oston jälkeen. Jos vakuutus myönnetään, se tulee voimaan ilman rajoituksia. Vakuutus siis korvaa kaikki lapsella hänen elämänsä aikana ilmenevät sairaudet.

Vauvavakuutuksen voimassaolo alkaa lapsen syntymästä ja se kattaa sairauksien ja tapaturmien tutkimus- ja hoitokuluja. Vakuutus tulee voimaan, kun lapsi syntyy elävänä.

Vauvavakuutus ei korvaa odottavan vanhemman hoidosta aiheutuneita hoitokuluja.

Milloin vauvavakuutus pitää ottaa?

Vauvan vakuutusturvasta kannattaa huolehtia jo ennen hänen syntymäänsä.

Syntymättömälle lapselle voi hankkia Terveyden turvan raskausviikolta 12 aina laskettuun aikaan asti, kun niskapoimu-ultra on tehty. Odottava vanhempi saa olla laskettuna aikana korkeintaan 44-vuotias.

Vauvavakuutuksen hinta

Syntyvän lapsen vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitsemiesi turvien ja omavastuun määrä, vakuutusmäärä sekä odottavan vanhemman ikä ja asuinpaikka. Voit siis vaikuttaa vauvavakuutuksen hintaan vaihtamalla valittujen vakuutusten määrää sekä vakuutusmäärän ja omavastuun suuruutta.

Hinta voi olla edullisempi, jos vakuutuksenottajan sopimuskokonaisuuteen kuuluu Fennian kotivakuutus. Jos ostat vauvavakuutuksen verkosta, näet verkkokaupasta alustavan hinnan, kun täytät pyydetyt tiedot.

Odotatko kaksosia tai kolmosia?

Jos perheeseenne on tulossa kaksoset, tarvitsevat molemmat vauvat oman vakuutuksensa. Voit pyytää tarjouksen kaksosten vauvavakuutuksista puhelimitse asiakaspalvelustamme tai lähettämällä tarjouspyyntölomakkeen.

Jos odotat kolmosia taikka kaksosraskaus on monoamniaalinen tai monokoriaalinen, emme valitettavasti myönnä vakuutuksia ennen vauvojen syntymää. Sikiöillä on oltava omat istukat, suonikalvot ja vesipussit, jotta vakuutus voidaan myöntää. Syntymän jälkeen voit hakea vauvoille lasten sairauskulu- ja tapaturmavakuutusta. Vakuutus voidaan myöntää vastasyntyneelle, kun lapsi on päässyt pois sairaalasta ja on vähintään neljän vuorokauden ikäinen.

FenniaHoitaja on apunasi joka päivä kello 7–22

Yllättikö sairaus tai tapaturma? Ei hätää – me autamme!

FenniaHoitajan palvelut kuuluvat aina sairaus- ja tapaturmavakuutuksiimme.

FenniaHoitaja neuvoo, varaa ajan lääkäriin ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat hoidostasi vain mahdollisen omavastuun. 

Lue lisää FenniaHoitajasta

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma SuomessaSairastuminen tai tapaturma ulkomaillaTyönantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairastuminenLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessaKuolemantapaus
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Lapsen sairausvakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet