Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Henkilöiden turva
  • Lapsen sairausvakuutus

Lapsen sairaus- ja tapaturmavakuutus

Terveyden turva lapselle varmistaa nopean hoitoon pääsyn ja helpottaa arkea sairastumisen yllättäessä.
Laske hinta ja osta sairausvakuutus

Terveyden turva lapselle

Terveyden turvan vakuutukset ovat voimassa ilman päättymisikää ja voit muokata niitä tarpeen mukaan lapsen kasvaessa.

Kattaa myös kilpaurheilun

Alle 15-vuotiailla Terveyden turva on voimassa kaikenlaisessa urheilussa, eikä lapsen sairausvakuutukseen siksi tarvita erillistä urheilulaajennusta.

FenniaHoitaja apunanne joka päivä klo 7–22

FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka antaa kotihoito-ohjeita ja varaa tarvittaessa lapsellesi suoraan ajan hänen tarvitsemaansa hoitoon.

Kun lapsi sairastuu, tärkeintä on päästä hoitoon nopeasti ja mutkattomasti. Lapsen sairausvakuutuksen turvin voit jättää tämän meidän huoleksemme. Terveyden turva on sairaus- ja tapaturmavakuutuksemme, jonka voit koostaa yksittäisistä vakuutuksista, ja siksi se sopii kaiken ikäisille. Voit ostaa Terveyden turvan verkosta lapsesi lisäksi myös itsellesi ja puolisollesi.

Mikä on lapsen sairauskuluvakuutus eli Terveyden turva?

Fennian sairauskuluvakuutus on nimeltään Terveyden turva ja se korvaa sairauksista ja tapaturmista aiheutuneita kuluja.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa haet lapsellesi sairauskuluvakuutusta, sitä laajempana saat sen, ja myöhemmin lapsen elämässä ilmenevät sairaudet eivät vaikuta vakuutusturvan laajuuteen. Parhaimmassa tapauksessa voit saada vakuutuksen ilman rajoitusehtoja. Vakuutus myönnetään terveysselvityksen perusteella.

Iästä riippumatta tilanteet lapsen kanssa voivat yllättää – lapsen sairauskuluvakuutus helpottaa lapsen nopeaan hoitoon pääsyä. Jos lapsesi loukkaa itseään tai sairastuu, voit varata ajan hoitoon kätevästi FenniaHoitajan kautta. Aina ei tarvitse lähteä käymään edes lääkäriasemalla asti vaan FenniaHoitaja tai etälääkäri voivat olla avuksi myös puhelimen päässä tai chatissa.

Voit hakea lapsen sairauskuluvakuutusta vähintään neljän vuorokauden ikäiselle lapselle. Jos lapsesi on yli 15-vuotias, tutustu aikuisen sairauskuluvakuutukseen.

Jos haluat lapsellesi vain tapaturmavakuutuksen, tutustu lapsen tapaturmavakuutukseen.

Terveyden turva joustaa

Voit poimia lapsen Terveyden turvaan juuri lapsesi elämään sopivat vakuutukset. Perusturvaan kuuluvilla vakuutuksilla saat korvausta lapsesi lääkärikäynteihin ja niihin liittyvien tutkimusten kuluista, jos sairaus tai tapaturma yllättävät. Lisäksi voit täydentää lapsesi vakuutusturvaa lisäämällä siihen esimerkiksi leikkauskuluvakuutuksen, joka korvaa muuan muassa lapsen korvien putkituksen.

Terveyden turvan hoitokuluvakuutukset ovat voimassa ilman päättymisikää, joten vakuutus tuo lapsellesi turvaa sairauksien ja tapaturmien varalta läpi hänen elämänsä.

Voimassa kaikenlaisessa urheilussa

Alle 15-vuotiailla Terveyden turva on voimassa kaikenlaisessa urheilussa, myös kilpaurheilussa, eikä lapsen sairausvakuutukseen siksi tarvita erillistä urheilulaajennusta. Voimassaolo päättyy sen vakuutuskauden loppuun, minkä aikana lapsi täyttää 15 vuotta.

Jos lapsi kilpaurheilee tai harrastaa riskialttiita lajeja 15 vuotta täytettyään taikka olet hakemassa vakuutusta 15 vuotta täyttäneelle lapsellesi, tulee vakuutukseen ottaa erillinen urheilulaajennus. Voit tutustua urheilulaajennukseen sisältöön aikuisen Terveyden turvan sivun taulukossa. Ilman urheilulaajennusta vakuutus on voimassa 15 vuotta täyttäneellä vain oman kunnon ylläpitämiseksi harrastetussa kuntoliikunnassa.

Kokoa lapsesi Terveyden turva näistä sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksista

Perusturva
Lisäturva
Etälääkärikuluvakuutuksen avulla saat nopeasti yhteyden lääkäriin ilman, että sinun tarvitsee poistua kotoa. Kun lapsi sairastaa, saat hoito-ohjeet suoraan kotisohvalta.
Ei sisälly
Kun lapsellasi on yleislääkärikuluvakuutus, pääsette nopeasti yksityisen lääkärin vastaanotolle silloin, kun tilanne ei vaadi erikoislääkäriä.
Ei sisälly
Erikoislääkärikuluvakuutus tarjoaa apua erikoislääkärin, kuten ortopedin tai lastenlääkärin, hoitoa vaativiin vaivoihin. Voit varata ajan suoraan erikoislääkärille ilman yleislääkärin lähetettä.
Ei sisälly
Tutkimuskuluvakuutus kattaa esimerkiksi lääkärin määräämiä laboratorio- ja röntgentutkimuksia. Erilaiset tutkimukset auttavat lääkäriä tekemään oikean diagnoosin ja suunnittelemaan lapsellesi parhaan hoidon.
Ei sisälly
Hampaille sattuneiden vahinkojen korjaaminen voi tulla yllättävän kalliiksi. Hammastapaturmavakuutuksen avulla lapsesi pääsee nopeasti hammashoitoon tapaturman yllättäessä.
Ei sisälly
FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka neuvoo terveyshuolissa, antaa kotihoito-ohjeita, varaa ajan hoitoon ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. FenniaHoitajan kautta varatuissa ajoissa lääkärikulut laskutetaan suoraan Fennialta eli maksat vain mahdollisen omavastuun lääkäriasemalle.
Ei sisälly
Leikkauskuluvakuutus korvaa lääkärin määräämiä leikkauksia ja kirurgisia toimenpiteitä. Tällaisia ovat lapsilla esimerkiksi korvien putkitus. Hoitopäiväkuluvakuutus kattaa mahdollisten sairaalaöiden kulut.
Ei sisälly
Lääkekuluvakuutus kattaa lääkärin määräämiä lääkkeitä ja on turvana isojen tai yllättävien lääkekulujen varalle.
Ei sisälly
Lapset ovat nopeita liikkeissään, ja heille sattuu helposti pienempiä ja isompia nyrjähdyksiä, venähdyksiä ja murtumia. Fysioterapiavakuutuksen turvin lapsi saa vamman sattuessa hyvää kuntoutusta ja pääsee nopeasti takaisin liikkeelle.
Ei sisälly
Terapiavakuutus sopii kaikille, joille mielen toimintakyvyn säilyttäminen ja mielenterveys ovat tärkeitä. Niin lapsen, nuoren kuin aikuisenkin elämässä voi tulla vastaan tilanteita, joissa ammattilaisen tarjoama keskusteluapu on tarpeen.
Ei sisälly
Tapaturmaisen haitan vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus, jos lapselle aiheutuu tapaturmasta pysyvä haitta. Vakuutus on hyvä turva lapsille ja nuorille, joille vakava pysyvä haitta voi pahimmillaan tarkoittaa vaikeuksia työllistyä tulevaisuudessa. Tapaturmaisen haitan vakuutuksesta voidaan vamman pahentuessa maksaa lisäkorvausta. Tapaturmaisen kuoleman vakuutuksesta maksetaan edunsaajalle kertakorvaus.
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Lue myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Lapsen sairausvakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Terveyden turva
Vakuutusehdot - Terveyden turva

Lapsen sairausvakuutuksen hinta

Lapsen sairauskuluvakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi valitsemiesi turvien ja omavastuun määrä, vakuutusmäärä sekä asuinpaikka. Voit siis vaikuttaa vakuutuksen hintaan vaihtamalla valittujen vakuutusten määrää sekä vakuutusmäärän ja omavastuun suuruutta.

Hinta on edullisempi, jos vakuutuksenottajan sopimuskokonaisuuteen kuuluu Fennian kotivakuutus. Jos ostat sairausvakuutuksen verkosta , näet verkkokaupasta alustavan hinnan, kun täytät pyydetyt tiedot.

FenniaHoitaja on apunasi joka päivä kello 7–22

Yllättikö sairaus tai tapaturma? Ei hätää – me autamme!

FenniaHoitajan palvelut kuuluvat aina sairaus- ja tapaturmavakuutuksiimme.

FenniaHoitaja neuvoo, varaa ajan lääkäriin ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat hoidostasi vain mahdollisen omavastuun. 

Lue lisää FenniaHoitajasta

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma SuomessaSairastuminen tai tapaturma ulkomaillaTyönantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairastuminenLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessaKuolemantapaus
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Matkavakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet