Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Babyförsäkringen ger föräldrarna sinnesro
En baby sover.

Babyförsäkringen ger föräldrarna sinnesro

16.1.2024

En babyförsäkring, eller försäkring för ett ofött barn, skapar bästa möjliga försäkringsskydd för barnet och ger föräldrarna sinnesro. Aliisa och Janne är föräldrar till en tvååring och de berättar om sina erfarenheter av babyförsäkringen.

År 2021 såg Aliisa och Janne lyckligt och förväntansfullt fram emot sitt första barn. Paret förberedde sig i lugn och ro för den nya familjemedlemmen – det enda de önskade var att barnet skulle vara friskt och må bra.

Det var en självklarhet för Aliisa och Janne att teckna en babyförsäkring redan från början av graviditeten för den händelse att det skulle uppstå problem med barnets hälsa. Hur har försäkringen påverkat familjens vardag efter barnets födelse?

Babyförsäkringen tecknades genast när det var möjligt

– Graviditeten var lätt, jag mådde inte illa eller hade några andra besvär. Jag kände mig självsäker, berättar Aliisa.

Under graviditeten fokuserade Aliisa och Janne på att skaffa nödvändig utrustning till barnet och njuta graviditeten – de ville inte att stress skulle förstöra den härliga stämningen. Jannes syster hade nyligen fått barn och hon gav sitt fulla stöd till de nyblivna föräldrarna. Ett ämne de diskuterade tillsammans var bland annat babyförsäkringen. Systern rekommenderade försäkringen och varken Janne eller Aliisa såg någon anledning att inte teckna den.

Försäkringen för ett ofött barn, eller babyförsäkringen, tecknades för barnet genast när det var möjligt. De blivande föräldrarna resonerade att det var värt att teckna försäkringen ifall barnet skulle födas med en sjukdom.

Mamma och pappa på promenad med sitt barn.

Bula, skråma och lindrig klåda

Barnet föddes i augusti 2021 och var lyckligtvis friskt. Babyförsäkringen har ändå gett föräldrarna mycket glädje och sinnesro.

– Försäkringen möjliggör snabb vård eftersom oväntade situationer kan uppstå med ett litet barn, konstaterar Janne.

Aliisa och Jannes tvååring föddes med kort tung- och läppband, vilket försvårade amningen. Detta kunde opereras under de första månaderna med hjälp av sjukförsäkringen som tecknades som babyförsäkring.

I övrigt har barnet under sitt liv främst haft vanliga förkylningar och några missöden. Till exempel orsakade ett vilt hopp från bordet en bula och skråma på huvudet, vilket föräldrarna förmodade inte var något allvarligt. För att kunna känna sig trygga säkerställde de ändå saken med en sjukskötare, som kunde kontaktas snabbt tack vare babyförsäkringen. Sjukskötaren gav omfattande anvisningar för att följa upp situationen, vilket lugnade Aliisa och Janne. Även behandlingen av enterovirus, magsjuka, ögoninfektioner och olika utslag har fungerat smidigt med sjukförsäkringen.

FenniaVårdaren, som ingår i Fennias babyförsäkring, är en sjukskötare som ger anvisningar för behandling hemma och vid behov bokar en tid till nödvändig vård för barnet. Föräldern behöver alltså inte nödvändigtvis åka med barnet till läkaren, utan FenniaVårdaren eller distansläkaren kan hjälpa även per telefon. FenniaVårdarens tjänster ingår alltid i Fennias sjuk- och olycksfallsförsäkringar.

Det viktigaste är att barnet snabbt får vård

Aliisa och Janne rekommenderar varmt babyförsäkringen till alla blivande föräldrar. I deras samtal betonas sinnesron och lugnet som försäkringen ger.

– Under barnets första år var i alla fall våra tankar så livliga att varje liten blemma på barnet var mer eller mindre stressande. När man ännu inte vet vad som är normalt är det skönt att kunna kontrollera även mindre besvär med en hälsovårdsexpert. Man behöver inte fundera ensam, konstaterar Alisa.

– Efter två års erfarenhet skulle vi absolut inte agera annorlunda. Försäkringen sänker tröskeln för att fråga om även mindre besvär som man annars kanske inte skulle kontakta läkare för. Dessutom verkar det som att när något som rör barnets hälsa inträffar, så är det alltid veckoslut eller kväll. Då är det en lättnad att försäkringen ger barnet vård snabbt, fortsätter Janne.

Paret har rekommenderat babyförsäkringen till alla gravida vänner och många av dem har redan tecknat den.

– Det viktigaste är att barnet får vård enkelt och snabbt, avslutar Aliisa.

Mamma på promenad med sitt barn.

Babyförsäkringen säkerställer en smidig babyvardag

Du kan teckna Fennias babyförsäkring från graviditetsvecka 12 fram till beräknat förlossningsdatum. När du tecknar babyförsäkringen, det vill säga Fennias Skydd för hälsa för ditt barn, redan före barnets födelse påverkar inte eventuella sjukdomar som uppstår senare omfattningen av barnets försäkringsskydd. Med försäkringen kan ni vid behov få god vård snabbt. Du kan bygga upp babyförsäkringen av många olika försäkringar.

Fennias produktchef för olycksfalls- och sjukkostnadsförsäkringar Laura Luhtanen, hur kan jag skaffa Fennias babyförsäkring och vilka bakgrundsuppgifter krävs för att kunna teckna försäkringen?

– Du kan köpa babyförsäkringen i vår webbutik (endast på finska) eller genom att boka ett webbmöte. För försäkringen ska modern fylla i en hälsodeklaration. Om försäkringen kan beviljas träder den i kraft utan begränsningar.

Lue lisää

SjukförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor