Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

En baby ligger på en grön kudde.

Vad täcker en babyförsäkring och när lönar det sig att teckna en babyförsäkring?

16.1.2024

Att vänta ett barn är en lycklig tid för en familj, och då förbereder man sig för en stor förändring och bygger ett mjukt bo för den nya familjemedlemmen. Som klok förälder kan man vara förutseende och teckna en babyförsäkring för barnet. Vad är en babyförsäkring och varför teckna en?

Knyttet, Papu, Bebe, Magis – kärt barn har många namn redan före födseln. Man kan förbereda sig för barnets ankomst på många sätt, men det viktigaste är att ni som föräldrar mår bra och väntar på nykomlingen med lugnt – men entusiastiskt – sinne.

Ett konkret sätt att förbereda sig för vardagen med babyn och öka den egna sinnesfriden är att teckna en försäkring för det ofödda barnet, det vill säga en babyförsäkring. En babyförsäkring är en försäkring som under graviditeten tecknats för barnet. Fennia erbjuder babyförsäkring från graviditetsvecka 12 ända till det beräknade datumet. Efter att barnet fötts kan man inte teckna en babyförsäkring, så det lönar sig att vara ute i god tid.

När du tecknar en babyförsäkring för ett ofött barn påverkas omfattningen av försäkringsskyddet inte av eventuella sjukdomar som senare upptäcks. Det här möjliggör en lugn väntetid.

Babyförsäkringen fortsätter efter barnets födsel som en sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn, det vill säga Hälsoskydd. Om du vill kan du sammanställa Fennias Hälsoskydd av flera enskilda försäkringar – genom att teckna Hälsoskydd för barnet redan före födseln kan du göra vardagen med babyn enklare. En babyförsäkring ska man teckna så att den är så omfattande som möjligt ända från början, eftersom tilläggsskydd som senare skaffas kan påverka villkoren för utvidgningen.

Du kan sammanställa en babyförsäkring med bland annat följande försäkringar:

 • Försäkring mot allmänläkarkostnader

 • Försäkring mot specialistkostnader

 • Försäkring mot distansläkarkostnader

 • Försäkring mot operationskostnader

 • Terapiförsäkring

 • Tandolycksfallsförsäkring

 • Försäkring mot men till följd av olycksfall

I Fennias Hälsoskydd ingår tjänsten FenniaVårdaren. FenniaVårdaren är en utbildad sjukskötare som ger anvisningar för behandling hemma och vid behov bokar tid till den vård barnet behöver, och säkerställer en snabb och enkel process. FenniaVårdaren har öppet varje dag kl. 7–22.

Begär en offert på babyförsäkring. Obs, endast på finska.

Lue lisää

SjukförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor