Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fanny på Fennia svarar.

Täcker sjukkostnadsförsäkringen insättning av rör i ett barns öra? Fanny svarar

28.3.2024

Hej Fanny!

Jag kontaktar dig med anledning av en besvärlig utmaning i vår familj: mitt barn har återkommande öroninflammationer. Den senaste gången rekommenderade läkaren att sätta in rör i öronen om öroninflammationerna fortsätter. Mitt barn har en sjukförsäkring som vi hade tecknat innan hen föddes. Täcker den månne insättningen av rör i öronen? Jag undrar också vilka kostnader det kan röra sig om?

Mamma


Hej Mamma!

Tack för ditt meddelande. Vad tråkigt att ditt barn besväras av återkommande öroninflammationer. Det här plågoriset är för många familjer en ovälkommen besökare, men lyckligtvis är insättning av rör i öronen ofta ett effektivt botemedel. Det är jättebra att du redan har tecknat en babyförsäkring för ditt barn, dvs. försäkringen för ofött barn. Den ger skydd i precis den här typen av situationer.

När du tecknar Skyddet för hälsa för ditt barn redan före barnets födelse, påverkar inte eventuella sjukdomar som uppstår senare omfattningen av barnets försäkringsskydd.

Beroende på omfattningen av ditt barns försäkringspaket täcker försäkringen olika saker. Om ditt barn har det mest omfattande paketet täcker försäkringen alla läkarbesök, undersökningar, ingrepp och läkemedel som har med insättningen av rör att göra och som ordineras av en läkare. Insättningen av rör ersätts alltså från försäkringen mot operationskostnader, läkararvoden från försäkringen mot allmänläkarkostnader eller försäkringen mot specialistkostnader, beroende på läkare, och undersökningskostnader naturligtvis från försäkringen mot undersökningskostnader.

Fennias grundläggande sjukkostnadsförsäkring för barn omfattar följande:

  • Försäkring mot distansläkarkostnader

  • Försäkring mot allmänläkarkostnader

  • Försäkring mot specialistkostnader

  • Försäkring mot undersökningskostnader

  • Tandolycksfallsförsäkring

Läs mer om sjukkostnadsförsäkringen för barn här.

När du köper en sjukkostnadsförsäkring bör du fundera på vad du vill att den ska täcka. Som tilläggsskydd kan du välja att lägga till bland annat en försäkring mot operationskostnader och en vårddygnsavgiftsförsäkring samt en försäkring mot läkemedelskostnader i sjukkostnadsförsäkringen för barn, vilket utökar skyddet avsevärt.

Din fråga om kostnaden för att sätta in rör i öronen är lite mer mångtydig. Om ditt barns försäkring täcker läkarbesök och ingrepp betalar du bara en eventuell självrisk. Kostnaden för ingreppet varierar dock beroende på om du använder offentlig eller privat hälso- och sjukvård. Även privata läkarcentralers priser varierar något.

För att vara på den säkra sidan kan du i Mitt Fennia kontrollera vad din sjukkostnadsförsäkring täcker så att du vet exakt vad ditt barns försäkringsskydd omfattar.

Tack igen för att du kontaktade mig, jag önskar din familj många friska dagar!

Fanny

Psst! FenniaVårdaren som ingår i Fennias sjukkostnadsförsäkring hjälper dig också via telefon eller chatt varje dag kl. 7–22. FenniaVårdaren är en utbildad sjukskötare som ger råd, bokar tid till läkare vid behov och gör en skadeanmälan åt dig.

Lue lisää

SjukförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor