Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fanny på Fennia svarar.

Lönar det sig att teckna en sjukkostnadsförsäkring för vårt barn? Fanny svarar

22.5.2023

Hej Fanny!

Min partner och jag väntar vårt första barn och vi har naturligtvis diskuterat allt som vi kan tänkas behöva ta hänsyn till i samband med den här livsförändringen. Trots det insåg vi plötsligt att vi har glömt att fundera på försäkringar för barnet! Kan du berätta för oss, om det lönar sig att teckna en sjukkostnadsförsäkring för barnet?

Hälsningar från föräldralediga Mira


Hej Mira!

Först och främst vill jag gratulera er till den stora familjehändelsen och önska dig och din familj en glad väntan och en frisk vardag! Och ja, jag rekommenderar varmt att ni tecknar en sjukkostnadsförsäkring för barnet.

Det finns många skäl till att teckna en sjukkostnadsförsäkring för ett barn. Det främsta är att sjukkostnadsförsäkringen gör det möjligt för ditt barn att snabbt få vård, oavsett om det gäller en olycka eller sjukdom.

Via tjänsten FenniaVårdaren som ingår i sjukförsäkringen har ni tillgång till en livs levande sjukskötare som hjälper i en svår situation. FenniaVårdaren ger råd, bokar tid till läkare och gör en skadeanmälan åt dig. FenniaVårdaren är tillgänglig via telefon varje dag kl. 7–22, alltså mer omfattande än till exempel läkarmottagningar.

Hos oss kan du plocka ihop en omfattande sjukförsäkringshelhet för ditt barn från sammanlagt 13 olika försäkringar, som du dessutom kan ändra när som helst.

  • Med försäkringar som ingår i grundskyddet tryggar du läkarbesök och tillhörande undersökningar av ditt barn vid sjukdom eller olycksfall.

  • Du kan komplettera ditt barns försäkringsskydd med tilläggsskydd, som till exempel en försäkring mot operationskostnader som bland annat ersätter insättning av rör i barnets öron.

Skyddet för hälsan, dvs. sjukförsäkringens vårdkostnadsförsäkringar, gäller utan slutålder.

Sjukförsäkringen kan också skydda dig och din familj mot oförutsedda kostnader – när du söker vård har du redan en uppfattning om vilka kostnader vården medför, till exempel i form av en självrisk. Sjukförsäkringen kan därför bli en mycket viktig trygghetsfaktor när det gäller sinnesfrid och ekonomisk trygghet.

Du kan begära en offert på en babyförsäkring för ett ofött barn på nätet eller genom att kontakta vår kundtjänst. För barn som redan har fötts kan du köpa en sjukkostnadsförsäkring på nätet!

Lue lisää

SjukförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor