Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Egendomen är försäkrad, men hur är det med människorna? Fanny svarar
Fanny på Fennia svarar.

Egendomen är försäkrad, men hur är det med människorna? Fanny svarar

29.4.2024

Hej Fanny!

Tonåringarna i vår familj har börjat bli självständiga under det senaste året, vilket har lett till inköp av olika typer av lätta fordon. Eftersom jag själv är motorentusiast har jag redan nu en skoter, en batteridriven elsparkcykel och ett par cyklar i garaget, alla ordentligt försäkrade. Är det något annat vi bör ta hänsyn till?

Faija


Hej Faija!

Det låter bra, självständighet är en viktig del av en ung människas resa mot vuxenlivet, och den bör vi stöda med både kärlek och gränser. Det gläder mig också att ditt fordonsintresse för dig och dina barn samman.

Du verkar ha försäkringarna i skick när det gäller egendom, men hur är det med ungdomarna? Vi finländare är bra på att ta hand om våra tillgångar, och det är bra, men ibland kan vi glömma bort att försäkra även människorna. Ungdomar kan hamna i situationer med sina åkdon som får en förälder att oroa sig. Detta är vanligtvis en del av den unga personens väg mot vuxenlivet, men det lönar sig också för föräldrarna att ta hand om deras försäkringsskydd, så att de vid behov får vård smidigt.

Sjuk- och olycksfallsförsäkringen Skydd för hälsa ser till att din tonåring får vård smidigt. Den underlättar också för familjen om den unga personen plötsligt blir sjuk.

Fennias sjukkostnadsförsäkring kallas alltså Skydd för hälsa och ersätter kostnader för sjukdomar och olycksfall. Du betalar bara en eventuell självrisk, så du vet exakt hur mycket behandlingen kommer att kosta och du vet att din familjs ekonomi inte kommer att drabbas alltför hårt.

Försäkringarna i Skyddet för hälsa gäller utan slutålder och du kan justera dem efter behov när barnet växer. När den unga personen blir myndig kan försäkringarna överföras till hans eller hennes namn.

Du kan plocka ihop Skyddet för hälsa för ditt barn från dessa sjukkostnads- och olycksfallsförsäkringar:

 • Försäkring mot distansläkarkostnader

 • Försäkring mot allmänläkarkostnader

 • Försäkring mot specialistkostnader

 • Försäkring mot undersökningskostnader

 • Tandolycksfallsförsäkring

Försäkringen kan utökas till att omfatta till exempel operations- och vårddygnsavgifter och läkemedelskostnader, och mycket mer.

Vid mindre akuta händelser hjälper FenniaVårdaren dig att avgöra om ett läkarbesök är nödvändigt. FenniaVårdaren som ingår i Fennias sjukkostnadsförsäkring hjälper dig via telefon eller chatt varje dag kl. 7–22. FenniaVårdaren ger råd, bokar vid behov tid till läkare och gör även en skadeanmälan åt dig.

​Jag önskar er vrålande motorer och glada tonåringar,

Fanny

Lue lisää

OlycksfallsförsäkringSjukförsäkringFordonArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor