Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Personförsäkringar underlättar vardagen

Personförsäkringar underlättar vardagen

8.11.2022

Hälsan är det viktigaste vi har, men vi kan inte alltid påverka den. Genom att teckna dig och dina närstående en personförsäkring, klarar du dig även när dina utgifter ökar på grund av en sjukdom eller ett olycksfall.

Många av oss lär sig att uppskatta hälsan först när vi förlorar den. Därför kan personförsäkringar glömmas eller överskuggas av andra försäkringar, såsom bil- och hemförsäkringar.

Med en personförsäkring tar du hand om det viktigaste: din egen och din familjs hälsa. Personförsäkringen underlättar din vardag om du eller dina försäkrade närstående insjuknar eller råkar ut för en olycka.

Det lönar sig att teckna en försäkring innan skadan inträffar. Vi sammanställde svaren på de vanligaste frågorna om personförsäkringar så att du vet hur du kan underlätta vardagen i händelse av sjukdom eller olycksfall.

Vad är en personförsäkring?

En personförsäkring är en försäkring som tryggar personen. Personförsäkringar skyddar dig till exempel om du blir sjuk, råkar ut för en olycka eller när du reser. Livförsäkring hjälper när det värsta inträffar, det vill säga vid dödsfall. Till personförsäkringar hör alltså sjukkostnads-, olycksfall-, resenär- och livförsäkringar.

För vem lämpar sig personförsäkringar?

Personförsäkringar är avsedda att underlätta din vardag och att ge skydd vid oförutsägbara utgifter. Sjukkostnadsförsäkring för barn är särskilt populär. Med hjälp av försäkringen är det lätt att få behandling och den försäkrade behöver inte köa på jouren.

Fennias Skydd för hälsa har ingen åldersgräns, men man bör inte skjuta på beslutet för länge. Med åldern kan hälsotillståndet förändras, vilket kan påverka försäkringens omfattning.

Vilken är den lämpligaste tiden för att teckna en livförsäkring?

Det är bäst att teckna en sjukkostnadsförsäkring, som hör till personförsäkringarna, när du minst tror att du behöver en försäkring. På det här viset säkerställer du att du får en omfattande försäkring utan större begränsningar. Sjukkostnadsförsäkringen beviljas alltid på basis av hälsodeklaration. Detta betyder att existerande sjukdomar påverkar vilken personförsäkring du kan få. Ibland kan hälsotillståndet förhindra att försäkring beviljas.

På Fennia kan du bygga upp en försäkringshelhet efter dina behov.

Vad ersätter en personförsäkring?

Fennias personförsäkringar fungerar så att du kan själv bestämma vad du vill att försäkringen omfattar.

Enligt omfattning och det valt innehåll ersätter sjukkostnads- och olycksfallsförsäkringar vårdkostnader orsakade av sjukdomar eller olycksfall, till exempel läkararvoden, läkemedel och operationer. Om du vill, kan du utvidga försäkringen så den ersätter även andra behandlingar, såsom undersökningskostnader eller psykoterapi. Om du utövar tävlingsidrott eller riskfyllda grenar, till exempel kampsport, kan du komplettera försäkringen med en idrottsutvidgning.

Resenärförsäkringen skyddar dig på resan, både för sjukdomar och olycksfall.

Hur mycket kostar en personförsäkring?

Priset av en personförsäkring påverkas av flera olika faktorer, bland annat en hur omfattande försäkring du tecknar. Till exempel resenärförsäkringen kan kompletteras med resor i Finland och sjukkostnadsförsäkringens pris beror på den försäkrades ålder. Även självrisken kan i några personförsäkringar påverka priset.

Expert i artikeln är Fennias produktchef för frivilliga personförsäkringar, Iida Ouni.

Har du en giltig personförsäkring? Här kan du välja en personförsäkring som passar just dig.

Lue lisää

SjukförsäkringOlycksfallsförsäkringLivförsäkringReseförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor