Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Korvaako sairauskuluvakuutus lapsen korvien putkituksen? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Korvaako sairauskuluvakuutus lapsen korvien putkituksen? Fanni vastaa

28.3.2024

Tervehdys Fanni!

Olen yhteydessä sinuun perhettämme vaivaavan haasteen kanssa: lapsen toistuvat korvatulehdukset. Viimeksi lääkäri suositteli meille korvien putkittamista mikäli korvatulehdukset vielä jatkuvat. Lapsellani on sairausvakuutus, joka hankittiin jo ennen hänen syntymäänsä, korvaakohan se putkituksen? Mietin myös millaisia kustannuksia putkittamisesta voi tulla?

Mamma


Hei Mamma!

Kiitän viestistäsi, onpa harmillista että lastasi haittaa korvatulehduskierre. Tämä monia perheitä kiusaava vaiva on ikävä vieras, onneksi korvien putkittaminen on usein tehokas apu. On loistava juttu, että olet hankkinut lapsellesi aikoinaan vauvavakuutuksen, eli syntymättömän lapsen vakuutuksen. Se on turvanasi juuri tällaisessa tilanteessa.

Kun lapselle on hankittu Terveyden turva jo ennen hänen syntymäänsä, mahdolliset myöhemmin ilmenevät sairaudet eivät vaikuta hänen vakuutusturvansa laajuuteen.

Lapsen vakuutuspaketin laajuudesta riippuen vakuutus korvaa eri asioita. Olettaen, että lapsellasi on kaikista laajin paketti, vakuutuksesta korvataan kaikki putkitukseen liittyvät lääkärikäynnit, lääkärin määräämät tutkimukset, toimenpiteet ja lääkkeet. Korvien putkitus korvataan siis leikkauskuluvakuutuksesta, lääkärin kulut korvataan lääkäristä riippuen yleis- tai erikoislääkärikuluvakuutuksesta ja tutkimuskulut luonnollisesti tutkimuskuluvakuutuksesta.

Fennian lapsen sairauskuluvakuutus korvaa perusmuotoisena seuraavia asioita:

 • Etälääkärikuluvakuutus

 • Yleislääkärikuluvakuutus

 • Erikoislääkärikuluvakuutus

 • Tutkimuskuluvakuutus

 • Hammastapaturmavakuutus

Voit tutustua lapsen sairauskuluvakuutukseen lähemmin täällä.

Sairauskuluvakuutusta hankkiessa kannattaa miettiä mitä kaikkea haluaa sen korvaavan. Lisäturvana voit valita lapsen sairauskuluvakuutukseen muun muassa leikkaus- ja hoitopäiväkuluvakuutuksen sekä lääkekuluvakuutuksen, jolloin turva laajenee merkittävästi.

Kysymyksesi korvien putkittamisen aiheuttamista kustannuksista on hieman monitulkintaisempi. Mikäli lapsen vakuutus kattaa lääkärikäynnin ja toimenpiteen, maksat vain mahdollisen omavastuun. Toimenpiteen hinta kuitenkin vaihtelee sen mukaan, käytättekö julkista vai yksityistä terveydenhuoltoa. Myös yksityisten lääkärikeskusten hinnat vaihtelevat jonkin verran.

Voit varmuuden vuoksi tarkistaa Oma Fenniasta mitä sairauskuluvakuutuksesi kattaa, näin olet täysin tietoinen lapsesi vakuutusturvasta.

Kiitokset vielä yhteydenotostasi, toivotan perheellesi terveitä päiviä.

Fanni

Psst! Fennian sairauskuluvakuutukseen sisältyvä FenniaHoitaja on myös apunasi, puhelimen päässä tai chatissa joka päivä klo 7–22. FenniaHoitaja on koulutettu sairaanhoitaja joka neuvoo, varaa tarvittaessa ajan lääkäriin ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi.

Lue lisää

SairausvakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet