Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Tiedätkö miten koulu on vakuuttanut lapsesi? Lue tämä
Lapsi istuu rannalla.

Tiedätkö miten koulu on vakuuttanut lapsesi? Lue tämä

28.6.2024

Mietitkö missä tilanteissa lapsesi on koulun vakuuttama? Lue lyhyt oppikerta aiheesta.

Koulun tarjoamasta vakuutusturvasta on hyvä olla perillä, jotta tietää tarkalleen missä tilanteissa se pätee. Ymmärrys auttaa valmistautumaan odottamattomiin tilanteisiin ja auttaa hallitsemaan mahdollisia kuluja.

Koululla on tapaturman hoidon korvausvastuu tietyissä tilanteissa

Jos oppilas joutuu tapaturmaan koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa, koulumatkalla tai majoituksessa, tapaturman hoito on oppilaalle maksutonta. Koulun vastuu tapaturman hoidosta aiheutuviin kustannuksiin rajoittuu välittömään hoitoon, minkä tarpeellisuuden arvioi opetuksen järjestäjä.

Koulu voi vakuuttaa oppilaat korvausvelvollisuuden varalta, mutta lainsäädäntömme ei pakota kouluja toimimaan niin. Huomioitavaa on, että lain tarkoittama koulumatka tarkoittaa välitöntä koulumatkaa suoraan koulusta kotiin tai toisinpäin, ei esimerkiksi poikkeamista kaverin luona kesken koulumatkan.

Sairauskulu- ja tapaturmavakuutus kannattaa ottaa vapaa-ajan tilanteiden varalle

Koska koulun vastuu on rajallinen, on järkevää hankkia lapselle sairaus- ja tapaturmavakuutus. Fennian Terveyden turva tarjoaa kattavan suojan lapsesi vapaa-ajalle, niin sairauksien kuin tapaturmien varalle. Mitä aiemmin lapselle hankkii sairauskuluvakuutuksen, sitä kattavammin se korvaa hänen elämänsä varrella.

Voit koota lapsesi Terveyden turvan esimerkiksi näistä sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksista:

 • Erikoislääkärikuluvakuutus

 • Hammastapaturmavakuutus

 • Leikkaus- ja hoitopäiväkuluvakuutus

 • Lääkekuluvakuutus

 • Terapiavakuutus

Fennian Terveyden turvaan sisältyvä FenniaHoitaja on yhden chat-viestin tai puhelinsoiton päässä joka päivä klo 7–22. FenniaHoitaja neuvoo, varaa lääkäriajan puolestasi ja tekee tarvittaessa korvaushakemuksen.

Hanki lapselle matkavakuutus leirikouluajaksi

Leirikoulu on jännittävä tapahtuma lapsen elämässä, se voi esimerkiksi olla ensimmäinen kerta kun lapsi on yön yli poissa kotoa. Leirikoulu tarjoaa vähintäänkin uuden kokemuksen, jonka nuori muistaa pitkään. Mutta millainen vakuutusturva lapsellasi on leirikoulun aikana?

Lain mukaan leirikoulun aikana sattuvat tapaturmat kuuluvat koulun korvausvastuun piiriin, kunhan toiminta liittyy suoraan opetussuunnitelmaan tai on koulun järjestämää.

Voi kuitenkin olla viisasta tarkistaa opettajalta lapsesi tarkka vakuutusturva leirikoulun ajalta, välttyäksesi matkan aikana ilmeneviltä yllätyksiltä. Lähtökohtaisesti leirikouluun pätee samat säännöt kuin normaalissa kouluarjessakin, mutta monissa kouluissa vakuutus kattaa tapaturmat, ei esimerkiksi sairaustapauksia tai matkatavaroihin kohdistuvia vahinkoja. Siksi matkavakuutus on viisas hankinta. Fennian matkavakuutus‍ on kattava koko perheen matkavakuutus, joka on voimassa myös silloin, kun lapsi matkustaa koulun kanssa.

Fennian matkavakuutus korvaa esimerkiksi matkasairauden- ja tapaturman hoitokulut sekä matkatavaroiden rikkoutumisen tai varkauden.

Lisäksi matkavakuutukseen sisältyvä Fennian Reissuapu 24h auttaa, jos lapsesi sairastuu tai hänelle sattuu tapaturma ulkomaille suuntautuvassa leirikoulussa. Vakuutukseen on myös mahdollista valita urheilulaajennus, jos lapsesi leirikouluun sisältyy esimerkiksi riskialttiita urheilulajeja, joihin liittyy tavallista suurempi loukkaantumisriski – esimerkiksi ratsastusta ja kamppailulajeja. Varmista, että lapsen matkavakuutus on voimassa koko matkan ajan.

Lapsen kouluaika on tärkeää kasvun aikaa, jolloin vanhemman mielessä risteilee monenlaisia asioita. Vakuutusturvan ei tarvitse olla asia, joka painaa mieltä – Fennia huolehtii puolestasi ja on tukenasi jos sairaus tai tapaturma osuu kohdalle.

Tiedäthän, että Fenniasta saat kaikki kodin- ja perheen vakuutukset? Henkilövakuutusten lisäksi saat Fenniasta myös koti- ja autovakuutukset. Lue lisää kodin ja perheen vakuutuksista.


Lue lisää

SairausvakuutusTapaturmavakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet