Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fanny på Fennia svarar.

Lönar det sig också för hushåll med en förälder att teckna en livförsäkring?

18.1.2024

Hej Fanny!

Jag har delad vårdnad av mitt barn och på sista tiden har jag börjat fundera på hens framtid från ett nytt perspektiv. Det jag främst funderar på är förstås mitt barns välmående och hur jag kan säkerställa att hen har en ekonomiskt stabilare framtid, oavsett vad som händer. Vilka tips kan du ge mig när det gäller att trygga mitt barns framtid?

Med vänlig hälsning,

Förälder


Hej Förälder!

Tack för ditt meddelande. Vad bra att du funderar över en så här viktig sak! Ett omfattande försäkringsskydd är särskilt viktigt för alla med ett minderårigt barn och kanske också ett bostadslån. Jag rekommenderar att du tecknar en livförsäkring – den tryggar ditt barns framtid.

Som livförsäkringstagare kan du fastställa ersättningsbeloppet och förmånstagaren för din försäkring. Förmånstagaren kan vara ditt minderåriga barn, vilket jag rekommenderar utifrån de uppgifter som du har gett. Om det är svårt att fastställa ersättningsbeloppet kan du använda livförsäkringsräknaren som finns på vår webbplats som hjälpmedel.

Som tilläggsskydd till livförsäkringen kan du dessutom skaffa skyddet vid allvarlig sjukdom och skyddet mot bestående arbetsoförmåga. Med de här tryggar du din och ditt barns levnadsstandard om du blir allvarligt sjuk eller permanent förlorar din arbetsförmåga.

Engångsersättningen från skyddet vid allvarlig sjukdom betalas ut om du insjuknar i någon av sjukdomarna som anges i villkoren. Skyddet mot arbetsoförmåga betalas ut som engångsersättning när arbetsoförmågan har pågått i minst ett år och visat sig vara permanent. Skyddet vid arbetsoförmåga kan eventuellt även betalas ut tidigare om arbetsoförmågan kan bevisas vara permanent på ett tillförlitligt sätt. 

För dig som förälder är det viktigt att du kan garantera en trygg framtid för ditt barn och för oss är det viktigt att stöda dig i detta.

Lycka till hälsar

Fanny

Lue lisää

LivförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor