Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fordon och trafik
  • Snöskoterförsäkring

Snöskoterförsäkring

En trafikförsäkring och därtill även en kaskoförsäkring? Välj lämpliga försäkringar för din snöskoter.
Räkna ut priset och teckna snöskoterförsäkring

Du får hjälp av Fennias Bilassistans 24h

Bilassistans 24h hjälper dig i samtliga ärenden som gäller fordonsskador.

Snöskoterförsäkring som gäller året runt

Du behöver inte göra en avgiftsbelagd avställning för sommaren.

Tilläggsskydd med kasko

Med omfattande Fenniakasko eller Delkasko får du ett värdefullt tilläggsskydd när du behöver det mest.

Snöskoter, öppen skoterled och inga bekymmer alls. När du tecknar en lämplig försäkring för din snöskoter får du friheten att köra. Även en snöskoter måste ha en obligatorisk trafikförsäkring, som ersätter personskador som det egna fordonets förare och passagerare drabbas av och person- och egendomsskador som den oskyldiga parten ådrar sig. Om du vill kan du även välja en kaskoförsäkring som ersätter skador på din snöskoter och hjälm.

Välj den motorcykelförsäkring som passar dig bäst

Omfattande Fenniakasko
Fennia Delkasko
Trafik-försäkring
En älgskadeförsäkring ersätter skador på bilen till följd av en kollision med hjortdjur (t.ex. en älg, ren, hjort, ett rådjur).
Ei sisälly
En brandförsäkring ersätter skador till följd av eld som kommit lös och skador till följd av kortslutning i elapparater.
Ei sisälly
En stöldförsäkring ersätter förlust av fordon eller en fordonsdel. Försäkringen ersätter också skador som uppstått under stöld eller olovligt bruk eller i samband med försök till dessa brott. Förutsättningen för att ersättning betalas ut är att fordonet har varit låst eller förvarats på ett låst ställe. Stöld ska alltid anmälas till polisen.
Ei sisälly
En bilserviceförsäkring ersätter de extra kostnader som uppstått av avbrott i resa om orsaken till avbrottet varit fel i, skada på eller stöld av bilen. Kostnader som ersätts är bl.a. bärgning av bilen till närmaste verkstad.
Ei sisälly
En rättsskyddsförsäkring ersätter nödvändiga och skäliga advokat- och rättegångskostnader till följd av tvistemål och tvistiga brotts- och ansökningsärenden i anslutning till ägande, innehav eller transport av fordon.
Ei sisälly
En kollisionsförsäkring ersätter skador till följd av att ett fordon kör av vägen, välter, faller eller kolliderar.
Ei sisälly
Ei sisälly
Tack vare bonusskyddet minskar inte kaskoförsäkringens bonus på grund av den första skadan som ersätts från kollisionsförsäkringen. Endast skador som ersätts från kollisionsförsäkringen kan sänka kaskoförsäkringens bonus.
Ei sisälly
Ei sisälly
En skadegörelseförsäkring ersätter skador till följd av uppsåtlig skadegörelse om skadetidpunkten och -platsen kan fastställas. Skadegörelse ska alltid anmälas till polisen. En skada som vållats med ett annat fordon ersätts inte från skadegörelseförsäkringen.
Ei sisälly
Ei sisälly
En avbetalnings- och leasingförsäkring ersätter en förlust som drabbat fordonets säljare, uthyrare, panthavare eller bilinteckningshavare om skadan inte ersätts t.ex. på grund av att fordonet lämnats olåst eller på grund av att det inte förvarats på en låst eller bevakad förvaringsplats.
Ei sisälly
Ei sisälly
Personskador
Ei sisälly
Ei sisälly
Egendomsskador som drabbat den oskyldiga parten.
Ei sisälly
Ei sisälly

I tabellen finns information om vad de olika försäkringarna innehåller. Samtliga försäkringsfall och ersättbara skador inklusive begränsningar anges i försäkringsvillkoren och i lagen. Kom ihåg att läsa dem.

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor för snöskoterförsäkring finns nedan. Från länkarna öppnas broschyrernas och villkorens egna webbsidor, men i slutet av sidorna finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

Broschyr - Fennias fordonsförsäkringar
Försäkringsvillkor - Fenniakasko
Försäkringsvillkor - Trafikförsäkring

Våra snöskoterförsäkringar prissätts enligt årstid

Vi har beaktat årstiderna i priset för säsongsförsäkringen för snöskotrar. Sommarsäsongens priser är lägre, eftersom snöskotrar används mer sällan under sommaren. Försäkringen gäller dock hela året, så du kan börja köra så fort vädret tillåter.

En snöskoterförsäkring som gäller året runt innebär att du inte behöver göra en avgiftsbelagd avställning för sommaren. När körsäsongen är över skyddar kaskoförsäkringen till exempel mot brand och stöld.

Vad ersätter snöskoterförsäkringarna?

Om du endast väljer den obligatoriska trafikförsäkringen för din snöskoter, ersätter den endast personskador som det egna fordonets förare och passagerare drabbas av och person- och egendomsskador som den oskyldiga parten ådrar sig. Om du även vill försäkra din snöskoter och hjälm, ersätter kaskoförsäkringen skador på dem.

Vad baseras snöskoterförsäkringarnas priser på?

Snöskoterförsäkringarnas priser påverkas till exempel av var du bor, vad du använder din snöskoter till samt snöskoterns ålder, effekt och vikt.

Registrering och användning av en snöskoter

Snöskotern ska vara registrerad för användning i trafik och trafikförsäkrad. Det inte tillåtet att köra med en oförsäkrad eller avställd snöskoter.

Du kan enkelt registrera din snöskoter i ditt namn i samband med köpet i vår webbutik eller på Traficoms sidor . Du kan avställa eller påställa din snöskoter i Mitt Fennia.

Fennias bilassistans 24h står alltid till ditt förfogande

Krockade du eller bucklade någon till din snöskoter? Ingen fara – vi hjälper dig!

Fennias bilassistans 24h hjälper dig i samtliga ärenden som gäller fordonskador i Finland och utomlands. Ersättning av skadan avgörs enligt villkoren och beror på omfattningen av och innehållet i ditt försäkringsskydd.

Hur förvarar jag en snöskoter?

Ersättning av stöld av en snöskoter förutsätter att snöskotern har varit låst eller att den har förvarats i ett låst förvaringsutrymme. Förvaringsutrymmets dörrar och andra in- och utgångar ska vara låsta. Dessutom ska fönster och andra öppningar vara stängda och låsta för att förhindra inbrott.

En snöskoter är låst när dess elektroniska startspärr är påkopplad eller den är försedd med en anordning som förhindrar att drivmattan rör sig.

Observera även att nycklarna till snöskotern eller dess förvaringsutrymme ska förvaras på det sätt som beskrivs i försäkringsvillkoren.

Användning av snöskoter i en företagsverksamhet

Om du vill teckna en försäkring för en snöskoter som ägs av ett företag eller används i en företagsverksamhet ska du kontakta vår kundtjänst. Om du till exempel hyr din snöskoter ska den registreras för uthyrning.

Råkade du ut för en skada?

Kollision i Finland eller utomlandsFordonet har ett tekniskt felJag skadade mig i en trafikolycka
Se övriga skador

Försäkringar för privatkunder

Fordon och trafik

Lisää aiheesta

Trafikförsäkring

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor