Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Ajoneuvot ja liikenne
  • Moottorikelkan vakuutus

Moottorikelkan vakuutus

Liikennevakuutus ja sen lisäksi myös kaskovakuutus? Valitse moottorikelkallesi sopivat vakuutukset.
Laske hinta ja osta moottorikelkkavakuutus

Apunasi on Fennian Autoapu 24h

Autoapu 24h -palvelu neuvoo sinua ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa.

Ympärivuotinen moottorikelkkavakuutus

Sinun ei tarvitse tehdä kesäkaudelle maksullista liikennekäytöstäpoistoa.

Lisäturvaa kaskolla

Laajalla Fenniakaskolla tai Osakaskolla saat rahanarvoista turvaa silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Moottorikelkka alla, kelkkareitti edessä ja ei huolia. Kun valitset moottorikelkallesi sopivan vakuutuksen, löydät ajamisen vapauden. Myös moottorikelkka tarvitsee vähintään pakollisen liikennevakuutuksen, joka korvaa oman ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja sekä syyttömälle osapuolelle aiheutuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Halutessasi voit myös valita kaskovakuutuksen, joka korvaa moottorikelkkasi ja kypäräsi vahinkoja.

Valitse moottorikelkallesi sopiva vakuutus

Laaja Fenniakasko
Fennia Osakasko
Liikenne-vakuutus
Hirvivahinkovakuutus korvaa vahingot, jotka syntyvät auton törmätessä hirvieläimeen (esimerkiksi hirvi, poro, peura, kauris).
Ei sisälly
Palovakuutus korvaa irti päässeestä tulesta ja sähkölaitteiden oikosulusta aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon tai sen osan menettämisen. Vakuutus korvaa myös vahingot, jotka ovat aiheutuneet varkauden tai luvattoman käytön aikana tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvauksen edellytys on, että ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaudesta on aina ilmoitettava poliisille.
Ei sisälly
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-asioissa sekä riitaisissa rikos- ja hakemusasioissa.
Ei sisälly
Kolarivakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat esimerkiksi ajoneuvon tieltä suistumisesta, kaatumisesta, putoamisesta tai törmäämisestä.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneet vahingot, kun tapahtuma-aika ja -paikka voidaan määritellä. Ilkivallasta on aina ilmoitettava poliisille. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Osamaksu- ja leasingvakuutus korvaa ajoneuvon myyjälle, vuokranantajalle, panttioikeuden tai autokiinnityksen haltijalle aiheutuneen menetyksen, jos vahinkoa ei korvata esimerkiksi ajoneuvon lukitsematta jättämisen vuoksi tai siksi, että se ei ole ollut lukitussa tai vartioidussa säilytyssuojassa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Henkilövahingot
Ei sisälly
Ei sisälly
Syyttömän osapuolen omaisuusvahingot
Ei sisälly
Ei sisälly

Taulukossa olemme kertoneet, mitä eri vakuutukset sisältävät. Kaikki vakuutustapahtumat ja korvattavat vahingot rajoituksineen ovat vakuutusehdoissa ja laissa. Muistathan tutustua niihin.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Moottorikelkan vakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fennian ajoneuvovakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniakasko
Vakuutusehdot - Liikennevakuutus

Moottorikelkkavakuutuksemme on vuodenaikahinnoiteltu

Olemme huomioineet vuodenajat moottorikelkan kausivakuutuksen hinnassa. Kesäkauden hinnat ovat alhaisemmat, koska moottorikelkan käyttö on kesällä vähäisempää. Vakuutus on kuitenkin voimassa läpi vuoden, joten voit aloittaa ajelut heti säiden salliessa.

Ympärivuotinen moottorikelkkavakuutus tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tehdä maksullista liikennekäytöstäpoistoa kesäkaudelle. Ajokauden hiljentyessä kasko antaa turvaa esimerkiksi tulipalon tai varkauden varalta.

Mitä moottorikelkan vakuutukset korvaavat?

Jos valitset moottorikelkallesi pelkän pakollisen liikennevakuutuksen, se korvaa vain oman ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja sekä syyttömälle osapuolelle aiheutuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Jos haluat vakuuttaa myös moottorikelkkasi ja kypäräsi, kaskovakuutus korvaa niille sattuneita vahinkoja.

Mihin moottorikelkan vakuutusten hinnat perustuvat?

Moottorikelkan vakuutusten hintoihin vaikuttavat esimerkiksi asuinpaikkasi sekä moottorikelkan käyttötarkoitus, ikä, teho ja paino.

Moottorikelkan rekisteröinti ja käyttö

Moottorikelkan tulee ennen ajoa olla rekisteröitynä liikennekäyttöön ja liikennevakuutettu. Vakuuttamattomalla tai liikennekäytöstä poistetulla moottorikelkalla ei saa ajaa ollenkaan.

Voit rekisteröidä kelkkasi helposti omiin nimiisi oston yhteydessä verkkokaupassamme tai vaihtoehtoisesti Traficomin sivuilla . Voit tehdä liikennekäytöstäpoiston tai liikennekäyttöönoton Oma Fenniassa.

Fennian Autoapu 24h on aina palveluksessasi

Ajoitko kolarin tai kolhittiinko moottorikelkkaasi? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Autoapu 24h on tukenasi ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa Suomessa ja ulkomailla. Vahingon korvattavuus ratkaistaan ehtojen mukaan ja riippuu vakuutusturvasi laajuudesta ja sisällöstä.

Miten säilytän moottorikelkkaa?

Moottorikelkan anastuksen korvaaminen edellyttää, että moottorikelkka on ollut lukittu tai sitä on säilytetty lukitussa säilytyssuojassa. Säilytystilan ovien ja muiden kulkureittien ovien on oltava lukossa. Lisäksi ikkunoiden ja muiden aukkojen on oltava suljettu ja lukittu murron varalta.

Moottorikelkka on lukittu, kun sen elektroninen ajonestolaite on kytketty päälle tai siinä käytetään laitetta, joka estää kelkan telan pyörimisen.

Huomioi myös, että moottorikelkan tai sen säilytyssuojan avaimia on säilytettävä vakuutusehdoissa tarkemmin kerrotulla tavalla.

Moottorikelkan käyttö yritystoiminnassa

Jos olet ottamassa vakuutusta yrityksen omistamalle tai yritystoiminnassa käytettävälle moottorikelkalle, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Jos esimerkiksi vuokraat moottorikelkkaasi, se on rekisteröitävä vuokrauskäyttöön.

Sattuiko vahinko?

Ajoneuvo vahingoittuiAjoneuvossa on tekninen vikaLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessa
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Liikennevakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet