Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fordon och trafik
  • Avställning

Avställning

När du inte använder din bil eller motorcykel kan du spara pengar genom att teckna en avställningsförsäkring för den tid fordonet är avställt.

Om du tillfälligt inte kör din bil eller motorcykel, lönar det sig inte att betala fordonsskatt eller försäkringar för tiden i fråga. Du kan avställa ditt fordon, dvs. teckna en avställningsförsäkring. Då gottgör vi premien för trafikförsäkringen för stilleståndstiden. För premien för kaskoförsäkringen gottgör vi för stilleståndstiden alla andra utom skadegörelse-, brand-, stöld- och rättsskyddsförsäkringen samt inlösningsskydd.

Avställningen görs alltid tills vidare och den gäller från och med avställningsdagen. Efter det sätts fordonet i användningsförbud. Om du vill köra bil eller motorcykel igen, ska du först göra en påställning.

Avställningen är en avgiftsbelagd registreringsåtgärd medan påställningen är avgiftsfri. Du kan göra båda på tjänsten Mitt Fennia eller på Traficoms e-tjänst .

Lisää aiheesta

En kvinna sitter i framsätet på en bil.

Bilförsäkring utomlands

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor