Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Täcker försäkringen din nya hobby?

Täcker försäkringen din nya hobby?

30.1.2020

Innan du hoppar upp i sadeln, kastar dig ut i ett svindlande bungyhopp eller investerar i nya skidor är det bra att kolla att den försäkring du har täcker hobbyn.

En ny hobby sätter krydda på vardagen och den ger energi som gör att du orkar bättre också då det är hektiskt. När du börjar med något nytt är det bra att kontrollera att din försäkring täcker hobbyn och eventuella olycksfall som kan inträffa i samband med den.

När behövs det en idrottsutvidgning av försäkringen?

En idrottsutvidgning innebär som namnet säger att den täcker olyckor som sker i hobbyn. En bra tumregel är att tävlingsidrott och grenar där risken att skada sig är större än vanligt kräver en idrottsutvidgning av försäkringen. Sådana grenar är bland annat ridning och kampsporter.

Det är bra att minnas att också aktiviteter av engångstyp, som bungyhopp eller en dykkurs, kräver idrottsutvidgning trots att det inte handlar om en regelbunden hobby.

Däremot kräver motion för att upprätthålla konditionen ingen utvidgning. Till exempel joggning, dans, yoga och simning räknas som konditionsträning då det inte ingår någon form av tävling i dem som ordnas av föreningar eller förbund. Om man tävlar, kräver det att man har en idrottsutvidgning. Ett undantag är personer under 20 år där Skydd för hälsa även täcker tävlingsidrott.

Försäkringen kan utvidgas när som helst, även efter att man börjat med hobbyn. Som gren kräver till exempel fotboll ingen utvidgning, men om man spelar fotboll i ett lag som deltar i matcher räknas det som tävling. Då ska man inkludera en idrottsutvidgning i försäkringen.

Kolla att din försäkring är tillräckligt täckande i dessa fall

 • När du börjar med en ny gren där det ingår risker eller spänning.

 • När hobbyn blir tävlingsinriktad eller professionell.

  Att delta i tävlingar som ordnas av föreningar eller förbund kräver idrottsutvidgning. Professionell idrott kräver en egen försäkring.

 • När du fyller 20 år.

  Fennias Skydd för hälsa täcker all idrott upp till 20 år. Därefter är det bra att kolla vad din försäkring täcker i dina hobbyer.

 • När du åker på semester.

  På semestern är det roligt att surfa och dyka. Det är bäst att redan före resan kolla vad reseförsäkringen täcker. Också reseförsäkringen kan kompletteras med en idrottsutvidgning.

Lue lisää

OlycksfallsförsäkringReseförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor