Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Försäkra dig själv och ditt resgods: så här fungerar reseförsäkringar

Försäkra dig själv och ditt resgods: så här fungerar reseförsäkringar

11.4.2022

Du kan slappna av på semesterresan när försäkringsärendena är i ordning. Du har nytta av en reseförsäkring vare sig du semestrar på stranden, i skidbacken eller i Rom.

Varför reser du? Vart vill du åka härnäst?

Ofta reser vi för att se och uppleva världen. På resorna skapar vi oförglömliga minnen, kopplar av och umgås med våra nära och kära och lokalbefolkningen. Vissa reser år efter år till samma destination för att slappa på sandstranden eller åka skidor. Andra har släktingar och vänner i andra länder. En del reser alltid till nya orter som de aldrig tidigare besökt.

För att alla ska kunna fokusera på det väsentliga på resan, tar vi på Fennia hand om dig och ditt resesällskap. Våra experter hjälper till och vägleder i händelse av något oväntat som rör hälsa eller egendom.

När bör jag teckna en reseförsäkring?

Resenärförsäkringen och resgodsförsäkringen är reseförsäkringar. Du kan teckna försäkringarna antingen tillsammans eller separat. Resenärförsäkringen är ett skydd för resenären och ersätter kostnader för till exempel sjukdomar och olycksfall, medan resgodsförsäkringen är ett skydd för det medhavda resgodset.

En reseförsäkring kan tecknas för både resor i hemlandet och resor utomlands. Du kan teckna antingen en tidsbestämd försäkring för en viss semesterresa eller en fortlöpande försäkring. Om försäkringen är fortlöpande behöver du inte tänka på särskilt många saker när du ska resa iväg – om du reser flera gånger per år är det förmånligare att teckna en fortlöpande försäkring.

Vad ersätter resenärförsäkringen?

Vad ersätter resenärförsäkringen och hur får du hjälp i utlandet eller hemlandet? Varför lönar det sig att teckna en resenärförsäkring före resan? Klicka på rutorna nedan och läs mer.

Vad ersätter resgodsförsäkringen?

Vad och hur mycket ersätter resgodsförsäkringen? Varför lönar det sig att försäkra resgods? Klicka på rutorna nedan och läs mer.

Beakta även följande i reseförsäkringar:

 • Du kan teckna en resenär- eller resgodsförsäkring för dig själv eller för hela familjen.

 • När du reser i Finland, kontrollera före resan att din fortlöpande reseförsäkring gäller även i hemlandet.

 • Se till att du har sparat reseförsäkringskortet i din telefon. Du kan beställa det här: elektroniskt reseförsäkringskort (på finska) (surveypal.com)

 • FenniaVårdaren hjälper dig på resor i Finland om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. FenniaVårdaren bokar en läkartid och fyller i en skadeanmälan åt dig: FenniaVårdare

 • Innan du reser utomlands, spara kontaktuppgifterna till Fennias reseassistans i din telefon: Fennias reseassistans 24h

Lue lisää

ReseförsäkringArtikelFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor