Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Vakuuta itsesi ja matkatavarasi: näin matkavakuutukset toimivat

Vakuuta itsesi ja matkatavarasi: näin matkavakuutukset toimivat

11.4.2022

Lomamatkalla voi ottaa rennosti, kun vakuutusasiat ovat kunnossa. Matkavakuutuksesta on hyötyä, lomailit sitten rannalla, rinteessä tai Roomassa.

Miksi sinä matkustat? Mihin haluaisit suunnata seuraavaksi?

Usein matkustamme nähdäksemme ja kokeaksemme maailmaa. Matkoilla luodaan uusia unohtumattomia muistoja, rentoudutaan ja vietetään aikaa läheisten ja paikallisten kanssa. Jotkut matkustavat vuodesta toiseen samaan kohteeseen loikoilemaan rantahiekalle tai laskettelemaan rinteeseen. Toisilla sukulaiset ja ystävät asuvat eri maissa. Osa matkustaa aina vain sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole koskaan aiemmin käynyt.

Jotta jokainen voisi keskittyä matkalla olennaiseen, me Fenniassa pidämme huolen sinusta ja matkaseurueestasi. Asiantuntijamme auttavat ja ohjaavat, jos matkalle osuu odottamaton mutka, joka koskee terveyttä tai omaisuutta.

Milloin matkavakuutus kannattaa ottaa?

Matkavakuutuksia ovat matkustajavakuutus ja matkatavaravakuutus. Vakuutukset voi ottaa yhdessä tai erikseen. Matkustajavakuutus turvaa matkustajaa ja korvaa esimerkiksi sairauksista ja tapaturmista aiheutuvia kuluja, kun taas matkatavaravakuutus turvaa mukaan pakattuja matkatavaroita.

Matkavakuutuksen voi ottaa niin ulkomaan kuin kotimaan matkaa varten. Vakuutukset voi hankkia määräaikaisena tiettyä lomamatkaa varten tai asettaa jatkuvasti voimassa olevaksi. Kun vakuutus on jatkuva, matkalle lähtiessä on vähemmän muistettavaa – ja jos matkailet useamman kerran vuodessa, jatkuva vakuutus on määräaikaista edullisempi vaihtoehto.

Mitä matkustajavakuutus korvaa?

Mitä matkustajavakuutus korvaa ja miten saat apua ulkomailla tai kotimaassa? Miksi matkustajavakuutus kannattaa ottaa ennen matkaa? Näpäytä alla olevia laatikoita ja lue lisää.

Mitä matkatavaravakuutus korvaa?

Mitä ja kuinka paljon matkatavaravakuutus korvaa? Miksi matkatavaroista kannattaa pitää huolta? Näpäytä alla olevia laatikoita ja lue lisää.

Muista matkavakuutuksista myös nämä:

 • Matkustaja- tai matkatavaravakuutuksen voit ottaa itselle tai koko perheelle.

 • Kun matkustat Suomessa, tarkista ennen matkaa, onko jatkuva matkavakuutuksesi voimassa myös kotimaassa.

 • Varmista, että sinulta löytyy matkavakuutuskortti puhelimestasi, saat sen tilattua täältä: sähköinen matkavakuutuskortti (surveypal.com)

 • FenniaHoitaja auttaa sinua kotimaan matkoilla, mikäli sairastut tai sattuu tapaturma. Hän varaa ajan hoitoon ja täyttää vahinkoilmoituksen puolestasi: FenniaHoitaja

 • Ulkomaan matkaa varten tallenna puhelimellesi Fennian Reissuavun yhteystiedot: Fennian Reissuapu 24h

Lue lisää

MatkavakuutusArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet