Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Fanni Fenniasta vastaa.

Haaveilen etätöistä ulkomailla, mitä minun pitää tietää vakuutuksista? Fanni vastaa

28.6.2024

Heippa Fanni!

Työskentelen nykyään yrityksessä, joka suhtautuu etätyöhön hyvin positiivisesti. Voin siis tehdä työni mistä tahansa, kunhan netti toimii ja aikavyöhyke on kohtuullisen lähellä Suomen aikavyöhykettä. Nyt pohdin mitä vakuutuksia minun pitää miettiä tällaisen pidemmän oleskelun kohdalla?

Matkakuumeinen Mikko


Hei Matkakuumeinen Mikko,

kiitos viestistäsi ja erinomaisesta kysymyksestäsi! Olen iloinen, että tänä päivänä monet työnantajat pystyvät tarjoamaan työntekijöilleen mahdollisuuden työskennellä käytännössä mistä tahansa – se avaa upeita mahdollisuuksia tutustua maailmaan samalla kun etenee urallaan.

Mutta mennäänpä asiaan. Fennian matkavakuutus koostuu matkustaja- ja matkatavaravakuutuksesta, ja onnistuneen oleskelun varmistamiseksi suosittelen sinulle ehdottomasti molempia.

Kootut vakuutusvinkit jokaiselle diginomadille:

1. Hanki matkustajavakuutus

Koska suomalaisen työnantajasi työtapaturmavakuutus ei kata ulkomailla sattuvia tapaturmia on tärkeää, että sinulla on matkustajavakuutus. Se voi olla tukenasi mahdollisissa henkilövahingoissa, esimerkiksi sairastumisen tai tapaturman hoitokuluissa, mutta myös mahdollisissa kriisitilanteissa tai matkan keskeytyessä. Lue mitä kaikkea Fennian matkavakuutus korvaa.

Varmista, että vakuutuksesi on voimassa koko ulkomailla oleskelusi ajan, ja että vakuutus on voimassa kaikilla matkoilla, ei pelkästään lomamatkoilla.

Fennian asiakkaana Reissuapu 24h -palvelu on apunasi, kun tarvitset hoitoa tai apua ulkomailla

2. Liitä matkavakuutukseesi matkatavaravakuutus

Liittämällä matkavakuutukseesi matkatavaravakuutuksen, vakuutat matkalle mukaan lähtevät tavarasi esimerkiksi rikkoutumisen tai varkauden varalta.

Matkatavaroiksi lasketaan esimerkiksi puhelin, passi ja maksuvälineet 350 euroon asti. On hyvä tarkistaa, että matkatavaravakuutuksesi vakuutusmäärä on riittävä kattamaan matkalla mukana olevat esineet – esimerkiksi työläppärisi – sekä matkalla hankitun omaisuuden.

Matkatavaraksi ei katsota esimerkiksi muuttotavaroita, lemmikkieläimiä eikä matkan aikana lainattua tai vuokrattua omaisuutta.

Suosittelen olemaan yhteydessä Fennian vakuutusneuvojaan ja käymään tilanteesi läpi vielä asiantuntijan kanssa – hän pitää huolen, että vakuutusturvasi on ajan tasalla. Fennian verkkotapaaminen mahdollistaa asiantuntijan tapaamisen mistä tahansa, mikä on sujuva ratkaisu kaltaisellesi diginomadille.

Toivotan sinulle inspiroivaa ja elämyksellistä aikaa ulkomailla! Tulet luomaan muistoja, jotka matkaavat mukanasi koko elämäsi.

Lämpimin terveisin,

Fanni

Tiedäthän, että Fenniasta saat kaikki kodin- ja perheen vakuutukset? Henkilövakuutusten lisäksi saat Fenniasta myös koti- ja autovakuutukset. Lue lisää kodin ja perheen vakuutuksista.

Lue lisää

MatkavakuutusEtätyövakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet