Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fanny på Fennia svarar.

Jag drömmer om att arbeta på distans utomlands, vad behöver jag veta om försäkringar? Fanny svarar

28.6.2024

Hej Fanny!

Jag arbetar på ett företag som ställer sig mycket positivt till distansarbete. Jag kan alltså arbeta var som helst, så länge internet fungerar och tidszonen ligger någorlunda nära den finska tidszonen. Nu undrar jag vilka försäkringar jag ska tänka på inför en sådan längre vistelse?

Ressugna Mikko


Hej ressugna Mikko,

tack för ditt meddelande och din utmärkta fråga! Jag är glad att många arbetsgivare idag kan erbjuda sina anställda möjligheten att arbeta från i stort sett var som helst – det öppnar upp för fantastiska möjligheter att utforska världen samtidigt som man utvecklas i sin karriär.

Men låt oss komma till saken. Fennias reseförsäkring består av en resenär- och resgodsförsäkring, och för att säkerställa en lyckad vistelse rekommenderar jag starkt båda.

Samlade försäkringstips för alla digitala nomader:

1. Teckna en resenärförsäkring

Eftersom din finska arbetsgivares olycksfallsförsäkring inte täcker olycksfall utomlands, är det viktigt att du har en resenärförsäkring. Den kan hjälpa dig vid eventuella personskador, till exempel vårdkostnader vid sjukdom eller olycksfall, men också vid eventuella krissituationer eller avbruten resa. Läs vad Fennias reseförsäkring täcker.

Se till att din försäkring gäller under hela utlandsvistelsen och för alla resor, inte bara semesterresor.

Som kund hos Fennia kan du använda Fennias reseassistans 24h när du behöver vård eller hjälp utomlands.

2. Lägg till en resgodsförsäkring till din reseförsäkring

Genom att lägga till en resgodsförsäkring till din reseförsäkring försäkrar du ditt resgods mot till exempel stöld eller skador.

Som resgods räknas till exempel telefon, pass och betalningsmedel upp till 350 euro. Det är en god idé att kontrollera att din resgodsförsäkring täcker de föremål som du tar med dig på resan – till exempel din bärbara arbetsdator – samt alla ägodelar som du skaffar under resan.

Som resgods räknas inte till exempel flyttgods, husdjur eller egendom som lånats eller hyrts under resan.

Jag rekommenderar att du kontaktar din försäkringsrådgivare hos Fennia och går igenom din situation med en expert – han eller hon ser till att ditt försäkringsskydd är uppdaterat. På ett webbmöte kan du träffa en expert hos Fennia var du än befinner dig, vilket är en smidig lösning för en digital nomad som du.

Jag önskar dig en inspirerande och minnesvärd tid utomlands! Du kommer att skapa minnen för resten av livet.

Med vänlig hälsning,

Fanny

Du vet väl att du kan få alla dina hem- och familjeförsäkringar från Fennia? Utöver personförsäkringar kan du också få hem- och bilförsäkringar från Fennia. Läs mera om försäkringar för hem och familj.

Lue lisää

ReseförsäkringFörsäkring för distansarbeteArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor