Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Fordon och trafik
 • Motorcykelförsäkring

Motorcykelförsäkring

Trafikförsäkring eller en mer omfattande kaskoförsäkring? Välj den motorcykelförsäkring som passar dig bäst för körsäsongen eller för hela året.
Räkna ut priset och teckna motorcykelförsäkring

Du får hjälp av Fennias Bilassistans 24h

Bilassistans 24h hjälper dig vid alla slags fordonsskador i Finland och utomlands.

Du kan teckna en säsongförsäkring för din motorcykel

I premien för säsongförsäkringen beaktar vi att cykeln används i mindre omfattning under vintern.

Maximibonus 70 procent för kasko

Du får genast maximibonusen på 70 procent och bonusskydd på Omfattande Fenniakasko, vilket gör att den första skadan som ersätts från din kollisionsförsäkring inte sänker din bonus.

Motorcykel, öppen väg och inga bekymmer alls. När du tecknar en lämplig motorcykelförsäkring, hittar du friheten. Varje motorcyklist behöver minst en trafikförsäkring, som ersätter personskador och den oskyldiga partens egendomsskador. Om du vill kan du även välja en kaskoförsäkring, som ersätter skador på din motorcykel och utrustning. 

Välj den motorcykelförsäkring som passar dig bäst

Omfattande Fenniakasko
Fennia Delkasko
Trafik-försäkring
En älgskadeförsäkring ersätter skador på bilen till följd av en kollision med hjortdjur (t.ex. en älg, ren, hjort, ett rådjur).
Ei sisälly
En brandförsäkring ersätter skador till följd av eld som kommit lös och skador till följd av kortslutning i elapparater.
Ei sisälly
En stöldförsäkring ersätter förlust av fordon eller en fordonsdel. Försäkringen ersätter också skador som uppstått under stöld eller olovligt bruk eller i samband med försök till dessa brott. Förutsättningen för att ersättning betalas ut är att fordonet har varit låst eller förvarats på ett låst ställe. Stöld ska alltid anmälas till polisen.
Ei sisälly
En bilserviceförsäkring ersätter de extra kostnader som uppstått av avbrott i resa om orsaken till avbrottet varit fel i, skada på eller stöld av bilen. Kostnader som ersätts är bl.a. bärgning av bilen till närmaste verkstad.
Ei sisälly
En rättsskyddsförsäkring ersätter nödvändiga och skäliga advokat- och rättegångskostnader till följd av tvistemål och tvistiga brotts- och ansökningsärenden i anslutning till ägande, innehav eller transport av fordon.
Ei sisälly
En kollisionsförsäkring ersätter skador till följd av att ett fordon kör av vägen, välter, faller eller kolliderar.
Ei sisälly
Ei sisälly
Tack vare bonusskyddet minskar inte kaskoförsäkringens bonus på grund av den första skadan som ersätts från kollisionsförsäkringen. Endast skador som ersätts från kollisionsförsäkringen kan sänka kaskoförsäkringens bonus.
Ei sisälly
Ei sisälly
En skadegörelseförsäkring ersätter skador till följd av uppsåtlig skadegörelse om skadetidpunkten och -platsen kan fastställas. Skadegörelse ska alltid anmälas till polisen. En skada som vållats med ett annat fordon ersätts inte från skadegörelseförsäkringen.
Ei sisälly
Ei sisälly
En avbetalnings- och leasingförsäkring ersätter en förlust som drabbat fordonets säljare, uthyrare, panthavare eller bilinteckningshavare om skadan inte ersätts t.ex. på grund av att fordonet lämnats olåst eller på grund av att det inte förvarats på en låst eller bevakad förvaringsplats.
Ei sisälly
Ei sisälly
Personskador
Ei sisälly
Ei sisälly
Egendomsskador som drabbat den oskyldiga parten.
Ei sisälly
Ei sisälly

I tabellen finns kortfattade uppgifter om försäkringen. Kom i håg att läsa försäkringsvillkoren, där du hittar försäkringens innehåll och villkoren i sin helhet.​​​​​​​

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor för motorcykelförsäkring finns nedan. Från länkarna öppnas broschyrernas och villkorens egna webbsidor, men i slutet av sidorna finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

Broschyr - Fennias fordonsförsäkringar
Försäkringsvillkor - Fenniakasko
Försäkringsvillkor - Trafikförsäkring

Var ersätter en motorcykelförsäkring

Kaskoförsäkringar (Omfattande Fenniakasko och Fennias Delkasko) ersätter skador på din motorcykel. En trafikförsäkring ersätter personskador till följd av en trafikolycka och den oskyldiga partens egendomsskador.

Som namnet antyder har Omfattande Fenniakasko det mest omfattande ersättningsskyddet för skador på din motorcykel. Omfattande Fenniakasko innehåller bland annat en skadegörelse- och kollisionsförsäkring. Se en mer detaljerad presentation över vad Omfattande Fenniakasko, Fennias Delkasko och trafikförsäkring ersätter från tabellen ovan.

Motorcykelförsäkringen ersätter även en skadad hjälm.

Se jämförelsen för kaskoförsäkringar i tabellen ovan.

Så här påverkar bonusar priset på din motorcykelförsäkring

Vi belönar gott körsätt och skadefria försäkringsperioder genom att ge rabatt, dvs. bonus. Med andra ord: ju färre skador du råkar ut för, desto mindre betalar du för motorcykelförsäkringen. På motorcykelförsäkringspriset inverkar även t.ex. bosättningsort och motorcykelns egenskaper. 

Trafikförsäkringens bonusförmåner för motorcyklar:

 • Din maximibonus är 70 procent och du kan nå den inom tio år efter att försäkringen startade.

 • Till motorcyklar erbjuder vi startbonus på 20 procent.

 • Vi erbjuder samma bonus till försäkringstagarens samtliga motorcyklar.

 • När bonusen på trafikförsäkringen har varit fulla 70 procent i minst tre år får du bonusskydd. I och med bonusskyddet sänker den första trafikskadan inte bonusen på försäkringen.

Kaskoförsäkringars bonusförmåner till motorcyklar:

 • Du får genast maximibonusen på 70 procent och bonusskydd på en ny Omfattande Fenniakasko.

 • Bonusskyddet innebär att den första skadan som ersätts från kollisionsförsäkringen inte sänker kaskoförsäkringens bonus.

Våra motorcykelförsäkringar prissätts enligt årstid

En säsongförsäkring är rätt alternativ för dig som vill köra motorcykel när väglaget är som bäst. Säsongförsäkringen gäller dock för hela året, dvs. du kan köra motorcykel när du vill. Fördelen med säsongförsäkringen är att vi redan beaktat vintersäsongen i priset. Därför är den förmånligare än försäkringen för hela året.

En motorcykelförsäkring som gäller året runt innebär att du inte behöver göra avställning, även om du inte använder din motorcykel under vintern.

Fennias bilassistans 24h står alltid till ditt förfogande

Krockade du, bucklade någon till ditt fordon, behöver du bärgning eller ett hyrfordon? Ingen fara – vi hjälper dig!

Fennias bilassistans 24h hjälper dig i samtliga ärenden som gäller fordonskador i Finland och utomlands. Ersättning av skadan avgörs enligt villkoren och beror på omfattningen av och innehållet i ditt försäkringsskydd.

Vi ordnar bärgning, gör en skadeanmälan åt dig och ser till att du kan fortsätta din färd smidigt.

Läs mer om Bilassistans 24h

Läs mer

Bilförsäkring utomlands

Råkade du ut för en skada?

Jag behöver bärgningVindrutan skadadesFordonet skadadesJag skadade mig i en trafikolycka
Se övriga skador

Försäkringar för privatkunder

Lisää aiheesta

Äldre som skadats i en trafikolycka

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor