Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Fordon och trafik
 • Motorcykelförsäkring

Motorcykelförsäkring

Trafikförsäkring eller en mer omfattande kaskoförsäkring? Välj den motorcykelförsäkring som passar dig bäst för körsäsongen eller för hela året.
Räkna ut priset och teckna motorcykelförsäkring

Du får hjälp av Fennias Bilassistans 24h

Bilassistans 24h hjälper dig vid alla slags fordonsskador i Finland och utomlands.

Du kan teckna en säsongförsäkring för din motorcykel

I premien för säsongförsäkringen beaktar vi att cykeln används i mindre omfattning under vintern.

Tilläggsskydd med kasko

Med omfattande Fenniakasko eller Delkasko får du ett värdefullt tilläggsskydd när du behöver det mest.

Motorcykel, öppen väg och inga bekymmer alls. När du tecknar en lämplig motorcykelförsäkring, hittar du friheten. Varje motorcyklist behöver minst en trafikförsäkring, som ersätter personskador och den oskyldiga partens egendomsskador. Om du vill kan du även välja en kaskoförsäkring, som ersätter skador på din motorcykel och utrustning. 

Välj den motorcykelförsäkring som passar dig bäst

Omfattande Fenniakasko
Fennia Delkasko
Trafik-försäkring
En älgskadeförsäkring ersätter skador på bilen till följd av en kollision med hjortdjur (t.ex. en älg, ren, hjort, ett rådjur).
Ei sisälly
En brandförsäkring ersätter skador till följd av eld som kommit lös och skador till följd av kortslutning i elapparater.
Ei sisälly
En stöldförsäkring ersätter förlust av fordon eller en fordonsdel. Försäkringen ersätter också skador som uppstått under stöld eller olovligt bruk eller i samband med försök till dessa brott. Förutsättningen för att ersättning betalas ut är att fordonet har varit låst eller förvarats på ett låst ställe. Stöld ska alltid anmälas till polisen.
Ei sisälly
En bilserviceförsäkring ersätter de extra kostnader som uppstått av avbrott i resa om orsaken till avbrottet varit fel i, skada på eller stöld av bilen. Kostnader som ersätts är bl.a. bärgning av bilen till närmaste verkstad.
Ei sisälly
En rättsskyddsförsäkring ersätter nödvändiga och skäliga advokat- och rättegångskostnader till följd av tvistemål och tvistiga brotts- och ansökningsärenden i anslutning till ägande, innehav eller transport av fordon.
Ei sisälly
En kollisionsförsäkring ersätter skador till följd av att ett fordon kör av vägen, välter, faller eller kolliderar.
Ei sisälly
Ei sisälly
En skadegörelseförsäkring ersätter skador till följd av uppsåtlig skadegörelse om skadetidpunkten och -platsen kan fastställas. Skadegörelse ska alltid anmälas till polisen. En skada som vållats med ett annat fordon ersätts inte från skadegörelseförsäkringen.
Ei sisälly
Ei sisälly
En avbetalnings- och leasingförsäkring ersätter en förlust som drabbat fordonets säljare, uthyrare, panthavare eller bilinteckningshavare om skadan inte ersätts t.ex. på grund av att fordonet lämnats olåst eller på grund av att det inte förvarats på en låst eller bevakad förvaringsplats.
Ei sisälly
Ei sisälly
Personskador
Ei sisälly
Ei sisälly
Egendomsskador som drabbat den oskyldiga parten.
Ei sisälly
Ei sisälly

I tabellen finns kortfattade uppgifter om försäkringen. Kom i håg att läsa försäkringsvillkoren, där du hittar försäkringens innehåll och villkoren i sin helhet.​​​​​​​

Försäkringsbroschyren och -villkor

Broschyr - Fennias fordonsförsäkringar
Försäkringsvillkor - Fenniakasko
Försäkringsvillkor - Trafikförsäkring

Så här påverkar bonusar priset på din motorcykelförsäkring

Vi belönar gott körsätt och skadefria försäkringsperioder genom att ge rabatt, dvs. bonus. Med andra ord: ju färre skador du råkar ut för, desto mindre betalar du för motorcykelförsäkringen. På motorcykelförsäkringspriset inverkar även t.ex. bosättningsort och motorcykelns egenskaper. 

Trafikförsäkringens bonusförmåner för motorcyklar:

 • Din maximibonus är 70 procent och du kan snabbast nå den på tio år.

 • Till motorcyklar erbjuder vi startbonus på 20 procent.

 • Vi erbjuder samma bonus till försäkringstagarens samtliga motorcyklar.

 • När bonusen på trafikförsäkringen har varit fulla 70 procent i minst tre år får du bonusskydd. I och med bonusskyddet sänker den första trafikskadan inte bonusen på försäkringen.

Kaskoförsäkringars bonusförmån till motorcyklar:

 • Din maximibonus är 70 procent och du kan genast få den till en ny kaskoförsäkring.

Våra motorcykelförsäkringar prissätts enligt årstid

En säsongförsäkring är rätt alternativ för dig som vill köra motorcykel när väglaget är som bäst. Säsongförsäkringen gäller dock för hela året, dvs. du kan köra motorcykel när du vill. Fördelen med säsongförsäkringen är att vi redan beaktat vintersäsongen i priset. Därför är den förmånligare än försäkringen för hela året.

En motorcykelförsäkring som gäller året runt innebär att du inte behöver göra avställning, även om du inte använder din motorcykel under vintern.

Fennias bilassistans 24h står alltid till ditt förfogande

Krockade du, bucklade någon till ditt fordon, behöver du bärgning eller ett hyrfordon? Ingen fara – vi hjälper dig!

Fennias bilassistans 24h hjälper dig i samtliga ärenden som gäller fordonskador i Finland och utomlands. Ersättning av skadan avgörs enligt villkoren och beror på omfattningen av och innehållet i ditt försäkringsskydd.

Vi ordnar bärgning, gör en skadeanmälan åt dig och ser till att du kan fortsätta din färd smidigt.

Läs mer om Bilassistans 24h

Läs mer

Bilförsäkring utomlands

Råkade du ut för en skada?

Jag behöver bärgningVindrutan skadadesKollision i Finland eller utomlandsFordonet har ett tekniskt felJag skadade mig i en trafikolycka
Se övriga skador

Försäkringar för privatkunder

Lisää aiheesta

Kasko

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor