Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Ajoneuvot ja liikenne
 • Moottoripyörän vakuutus

Moottoripyörän vakuutus

Liikennevakuutus vai laajempi kaskovakuutus? Valitse sinulle sopiva moottoripyörävakuutus ajokaudelle tai koko vuodelle. Saat Laajaan Fenniakaskoon heti täyden bonuksen ja bonusturvan.
Laske hinta ja osta moottoripyörävakuutus

Apunasi on Fennian Autoapu 24h

Autoapu 24h -palvelu neuvoo sinua kaikenlaisissa ajoneuvovahingoissa Suomessa ja ulkomailla.

Voit ottaa moottoripyörällesi kausivakuutuksen

Huomioimme kausivakuutuksen hinnassa talvikauden vähäisemmän käytön.

Kaskoon 70 %:n maksimibonus

Saat Laajaan Fenniakaskoon heti 70 %:n maksimibonuksen ja bonusturvan, jonka ansioista ensimmäinen kolarivakuutuksesta korvattu vahinko ei alenna bonustasi.

Moottoripyörä alla, tie edessä ja ei huolia. Kun valitset sopivan moottoripyörävakuutuksen, löydät ajamisen vapauden. Jokainen moottoripyöräilijä tarvitsee vähintään liikennevakuutuksen, joka korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Halutessasi voit myös valita kaskovakuutuksen, joka korvaa lisäksi moottoripyöräsi ja varusteidesi vahinkoja. 

Valitse tarpeisiisi sopiva moottoripyörävakuutus

Laaja Fenniakasko
Fennia Osakasko
Liikenne-vakuutus
Hirvivahinkovakuutus korvaa vahingot, jotka syntyvät auton törmätessä hirvieläimeen (esimerkiksi hirvi, poro, peura, kauris).
Ei sisälly
Palovakuutus korvaa irti päässeestä tulesta ja sähkölaitteiden oikosulusta aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon tai sen osan menettämisen. Vakuutus korvaa myös vahingot, jotka ovat aiheutuneet varkauden tai luvattoman käytön aikana tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvauksen edellytys on, että ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaudesta on aina ilmoitettava poliisille.
Ei sisälly
Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeyttämisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja, kun keskeytymisen syynä on ollut autoon tullut vika, vaurio tai auton anastus. Korvattavia kuluja ovat muun muassa auton tielle nostaminen ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon.
Ei sisälly
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-asioissa sekä riitaisissa rikos- ja hakemusasioissa.
Ei sisälly
Kolarivakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat esimerkiksi ajoneuvon tieltä suistumisesta, kaatumisesta, putoamisesta tai törmäämisestä.
Ei sisälly
Ei sisälly
Bonusturvan ansioista kaskovakuutuksen bonus ei alene ensimmäisestä kolarivakuutuksesta korvatusta vahingosta. Vain kolarivakuutuksesta korvattu vahinko voi alentaa kaskovakuutuksen bonusta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneet vahingot, kun tapahtuma-aika ja -paikka voidaan määritellä. Ilkivallasta on aina ilmoitettava poliisille. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Osamaksu- ja leasingvakuutus korvaa ajoneuvon myyjälle, vuokranantajalle, panttioikeuden tai autokiinnityksen haltijalle aiheutuneen menetyksen, jos vahinkoa ei korvata esimerkiksi ajoneuvon lukitsematta jättämisen vuoksi tai siksi, että se ei ole ollut lukitussa tai vartioidussa säilytyssuojassa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Henkilövahingot
Ei sisälly
Ei sisälly
Syyttömän osapuolen omaisuusvahingot
Ei sisälly
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Moottoripyörän vakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fennian ajoneuvovakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniakasko
Vakuutusehdot - Liikennevakuutus

Mitä moottoripyörävakuutus korvaa

Kaskovakuutukset (Laaja Fenniakasko ja Fennian Osakasko) korvaavat moottoripyörällesi sattuneita vahinkoja. Liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa sattuneita henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Laaja Fenniakasko korvaa nimensä mukaisesti moottoripyörällesi sattuneita vahinkoja laajimmin. Se sisältää muun muassa ilkivalta- ja kolarivakuutuksen. Katso yllä olevasta taulukosta tarkempi erittely, mitä Laaja Fenniakasko, Fennian Osakasko ja liikennevakuutus korvaavat.

Moottoripyörävakuutus korvaa myös vahingoittuneen kypärän.

Katso yllä olevasta taulukosta kaskojen vertailu.

Näin bonukset vaikuttavat moottoripyörävakuutuksesi hintaan

Palkitsemme hyvän ajotavan ja vahingottomat vakuutuskaudet maksunalennuksina eli bonuksina. Toisin sanoen, mitä vähemmän sinulle sattuu vahinkoja, sitä vähemmän maksat moottoripyörävakuutuksestasi. Moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttavat myös esimerkiksi asuinpaikkasi ja moottoripyöräsi ominaisuudet.

Liikennevakuutuksen bonusedut moottoripyörälle:

 • Maksimibonuksesi on 70 prosenttia ja voit saavuttaa sen 10 vuodessa vakuutuksen alkamisesta.

 • Tarjoamme moottoripyörään 20 prosentin lähtöbonuksen.

 • Tarjoamme saman bonuksen vakuutuksenottajan kaikkiin moottoripyöriin.

 • Kun liikennevakuutuksesi bonus on ollut täydet 70 prosenttia kolme vuotta, saat bonusturvan. Bonusturvan ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske vakuutuksen bonuksia.

Kaskovakuutusten bonusedut moottoripyörälle:

 • Saat uuteen Laajaan Fenniakaskoon heti 70 prosentin maksimibonuksen ja bonusturvan.

 • Bonusturva tarkoittaa, että ensimmäinen kolarivakuutuksesta korvattu vahinko ei alenna kaskovakuutuksen bonusta.

Moottoripyörävakuutuksemme on vuodenaikahinnoiteltu

Kausivakuutus on vaihtoehtosi, jos haluat ajaa moottoripyörällä pääsääntöisesti hyvien ajokelien aikaan. Kausivakuutus on kuitenkin voimassa koko vuoden, joten voit ajaa pyörälläsi aina, kun haluat. Kausivakuutuksen etu on se, että olemme huomioineet sen hinnassa talvikauden, joten se on ympärivuotista vakuutusta edullisempi vaihtoehto.

Ympärivuotinen moottoripyörävakuutus tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse tehdä liikennekäytöstäpoistoa, vaikka et käyttäisikään moottoripyörääsi talvella.

Fennian Autoapu 24h on aina palveluksessasi

Ajoitko kolarin, kolhittiinko ajoneuvoasi, tarvitsetko ajoneuvon hinauksen tai vuokra-ajoneuvon käyttöösi? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Autoapu 24h on tukenasi ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa Suomessa ja ulkomailla. Vahingon korvattavuus ratkaistaan ehtojen mukaan ja riippuu vakuutusturvasi laajuudesta ja sisällöstä.

Järjestämme hinauksen, teemme vahinkoilmoituksen puolestasi ja varmistamme, että pääset jatkamaan matkaasi sujuvasti. 

Lue lisää Autoapu 24h:sta

Lue lisää

Autovakuutus ulkomailla

Sattuiko vahinko?

Tarvitsen hinaustaAuton tuulilasi vahingoittuiAjoneuvo vahingoittuiLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessa
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Lisää aiheesta

Ajoneuvot ja liikenne

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet