Moottoripyörän vakuutukset

Fenniasta saat juuri sinulle sopivan moottoripyörävakuutuksen

 • Kausivakuutus on oikea vaihtoehto, jos haluat ajaa moottoripyörälläsi aina suotuisien ajokelien aikaan. Se on voimassa koko vuoden, joten voit ajaa pyörälläsi aina, kun haluat. Hinnoittelussa on huomioitu talvikausi. 

Moottoripyörälle liikennevakuutus ja kasko

Ota itsesi ja moottoripyöräsi turvaksi sekä liikennevakuutus että kaskovakuutus.

 • Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille, myös rekisteröimättömille. Se korvaa liikenneonnettomuudessa aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.
 • Fenniakaskolla vakuutat oman moottoripyöräsi ja varusteesi vahinkojen varalta. Se korvaa esimerkiksi kolarista, hirvikolarista, ilkivallasta ja tulipalosta moottoripyörälle aiheutuneet vahingot. Voit vakuuttaa moottoripyörän laajalla Fenniakaskolla tai osakaskolla.

Vahingon sattuessa Fennian Autoapu 24h auttaa

Kun vakuutat moottoripyöräsi Fenniassa, saat käyttöösi Fennian Autoapu 24h -palvelun. Se on apunasi vahinkotilanteissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Voit ilmoittaa vahingosta ympäri vuorokauden ja saat apua moottoripyörän korjaukseen ja matkan jatkamiseen liittyvissä asioissa.

Mitä moottoripyörän vakuutukset sisältävät ja korvaavat?

  Laaja Fenniakasko Osakasko Liikennevakuutus
Kolarivakuutus 
 
     
Hirvivahinkovakuutus 
 
     
Ilkivaltavakuutus 
 
     
Palovakuutus 
 
     
Varkausvakuutus 
 
     
Autopalveluvakuutus 
 
     
Oikeusturvavakuutus 
 
     
Osamaksu- ja leasingvakuutus 
 
     
Henkilövahingot
 
     
Syyttömän osapuolen omaisuusvahingot
 
     

Miten bonukset vaikuttavat moottoripyörän vakuutuksen hintaan?

Palkitsemme hyvän ajotavan ja vahingottomat vakuutuskaudet maksunalennuksina eli bonuksina.

Liikennevakuutuksen bonusedut moottoripyörälle:

 • Maksimibonus on 70 % ja sen voi saavuttaa 10 vuodessa.
 • Moottoripyörään saa 20 % lähtöbonuksen.
 • Sama bonus vakuutuksenottajan kaikkiin moottoripyöriin.
 • Bonusturva, jonka saa kun liikennevakuutuksen bonus on ollut täydet 70 % kolme vuotta. Bonusturvan ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske vakuutuksen bonuksia.

Kaskovakuutusten bonusedut moottoripyörälle:

 • Maksimibonus on 70 %.
 • Voit saada uuteen kaskovakuutukseen heti täyden 70 %:n bonuksen.

Kaskon bonus otetaan huomioon vain kolarivakuutuksen maksussa. Kolarivakuutuksen perusteella maksettu korvaus alentaa bonusta 20 prosenttia riippumatta siitä, onko ajoneuvon kuljettaja vahinkoon syyllinen vai syytön.

Liikennekäytöstäpoisto

Voit ilmoittaa moottoripyörällesi liikennekäytöstäpoiston, jolloin liikennevakuutuksen maksu hyvitetään koko poiston ajalta. Kaskovakuutuksen maksusta hyvitetään liikennekäytöstäpoiston ajalta muut paitsi ilkivalta-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutukset.

Liikennekäytöstäpoisto tehdään aina toistaiseksi ja se tulee voimaan poistopäivästä. Tämän jälkeen ajoneuvo on käyttökiellossa. Liikennekäyttöönotto pitää tehdä ennen kuin ajoneuvo otetaan taas käyttöön.

Liikennekäytöstäpoisto on maksullinen ja liikennekäyttöönotto maksuton rekisteröintitapahtuma. Voit tehdä ne Oma Fennia -palvelussa tai Traficomin sähköisissä palveluissa.

Vaihda Fenniaan

 • Vakuutusyhtiön vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti Laske ja osta -palvelussamme. Ilmoitamme uuden vakuutustiedon suoraan ajoneuvorekisteriin eikä käyntiä katsastuskonttorilla tai irtisanomisilmoitusta edelliseen yhtiöön enää tarvita. Voit myös rekisteröidä moottoripyörän sähköisesti vakuutuksen ostamisen yhteydessä.
 • Laskemme bonuksen kaikista aiemmista vahinkohistorioista ja näet liikennevakuutukseesi tulevan bonuksen heti.
 • Osta vakuutus verkosta Laske ja osta -palvelussamme. Sieltä saat parhaan hinnan.
 Tulosta