Hyppää sisältöön
Fennia.fi
Suomeksi
Logga in på Mitt Fennia

Fennia och S-Banken har slutfört företagsaffären som gäller Fennia Kapitalförvaltning

3.8.2020

Fennia och S-Banken har på ett lyckat sätt slutfört företagsaffären, där banken köper Fenniakoncernens kapitalförvaltnings- och fastighetsplaceringstjänster. Fennia fokuserar i fortsättningen allt mer på sin kärnverksamhet. Efter affären blir S-Banken en av Finlands främsta fastighetskapitalförvaltare.

Fennia och S-Banken har slutfört företagsaffären, där Fenniakoncernens kapitalförvaltnings- och fastighetsplaceringstjänster övergår till S-Banken.

Fennia Kapitalförvaltning Ab och dess dotterbolag Fennia Fastigheter Ab blir en del av S-Bankens Förmögenhetsförvaltning. Företagsaffären, som offentliggjordes den 20 maj 2020, godkändes utan invändningar av Konkurrens- och konsumentverket i juli 2020.

– Vi är mycket nöjda med att Fennia Kapitalförvaltning och Fennia Fastigheter får ett gott hem i S-Banken. Nu är det dags för oss att koncentrera oss allt mer på vår kärnverksamhet för att i enlighet med vår strategi vara det mest kundinriktade bolaget i försäkringsbranschen i framtiden. Vi är mitt i en stor förnyelseprocess, projektet Framtidens Fennia, genom vilken vi kan svara på kundernas, personalens och samarbetspartnernas behov i en omvärld som förändras, säger Antti Kuljukka, koncernchef för Fennia och styrelseordförande för Fennia Kapitalförvaltning.

– Vi på S-Banken vill göra en lite rikare morgondag möjlig för alla. Redan nu tar vi hand om placeringar av hundratusentals finländare via våra fonder, och den här affären hjälper oss att skapa mer enkla och nyttiga tjänster för våra kunder – oavsett om de är institutionella placerare, privatbankskunder eller mikrosparare som gör sitt livs första placering, säger S-Bankens verkställande direktör Pekka Ylihurula.

Enligt Ylihurula är företagsaffären också ett gott tecken på att S-banken har både kapacitet och vilja att utnyttja tillväxtmöjligheter. S-Bankens direktör för Förmögenhetsförvaltning Hanna Porkka är entusiastisk över affären.

– Jag har glädjen att hälsa många nya kunniga kollegor välkomna till S-Banken. De har unik kompetens inom kapitalförvaltning och särskilt inom fastighetsplaceringar och fastighetsfonder, säger Porkka.

Bolagen som S-Banken köper av Fennia har omkring 40 professionella anställda, av vilka en betydande del övergår till S-Banken som gamla anställda, resten blir kvar i Fenniakoncernen.

I affären övergår Fennias fastighetsfonder till S-Banken. S-Banken strävar efter att ta in fonderna i sin nätbank snarast möjligt.

Mer information:
Antti Kuljukka, koncernchef, Fenniakoncernen, antti.kuljukka@fennia.fi
Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, pekka.ylihurula@s-pankki.fi
Hanna Porkka, direktör, Förmögenhetsförvaltning, S-Banken, hanna.porkka@s-pankki.fi

Dela

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Aktuellt Företagskunder Medietjänster Fenniakoncernen Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd